Profiel Tim

Wie is Tim?

-ELISE-
In 1997 besloten Tim, Wart en Bor Rooyackers en een cabaretgroep op te richten. Na enkele maanden schrijven, schreven ze zich in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival, dat ze in 1998 glansrijk wonnen in het Nieuwe DeLaMar in Amsterdam.

Hun eerste theaterprogramma was een snelle mix van absurdisme, mime, muziek en dans. De pers gaf de term zapcabaret aan hun stijl, vanwege de korte stukjes, die in hoog tempo opvolgden.
Na vijf succesvolle besloot Bor in de caberetgroep te verlaten. Tim en Wart besloten hierop door te gaan als duo onder de naam Kamps & Kamps. Hun eerste programma Kamps & Kamps is een groot succes en werd genomineerd voor de Neerlands Hoop cabaretprijs, voor veelbelovende theatermakers. Het programma wordt in het najaar van 2011 uitgezonden door de VARA.

In de zomer van 2009 vormde Tim Kamps samen met schrijver, cabaretier en Wie is de mol-veteraan Arjen Lubach het Monica Da Silva Trio. Momenteel zijn ze bezig met een succesvolle tour. In het najaar verschijnt hun eerste CD.

Bron: Naar www.wieisdemol.nl

Op deze pagina vind je:
::vergroot:: Quotes
::vergroot:: Stemgedrag

Quotes en opvallende uitspraken

-ELISE-
Aflevering 1

"Er zit niks in de pot. Nul euro. Dus het is een hele trieste eerste aflevering eigenlijk." Tim vat de aflevering in drie zinnen samen. 
Aflevering 3

In aflevering 3 gaat het spel onverminderd spannend verder. Tim: ”Het begint nu langzamerhand een titanenstrijd te worden, omdat iedereen alles weet. Het is een kwestie van wie het beste is zijn geheugen.” Hij heeft ook al een tactiek. ”Ik vertel ook alles, maar niet alles. Want ik zit nu in twee groepjes. Namelijk de meisjes en de jongens. Maar de meisjes weten niet dat ik bij de jongens zit en de jongens weten niet dat ik bij de meisjes zit. En zo krijg ik alles door.”

”Ik dacht, popsterren met een B. Daar weet Frits heel veel van, want die is gay. En die heeft thuis ontzettend veel cd’s met popsterren,” aldus een ontzettend generaliserende Tim.

Tim is heel zeker over zijn zaak. ”Ik denk dat ik de test beter ga maken dan Frits. Beter dan William. Beter dan de rest. En dat ik gewoon door ben.”

Tim maakt de leeftijdgrap. ”Liesbeth is vandaag jarig. Ze werd 26 jaar, dat zie je bijna niet.”

Tim: ”Een soort SM-figuur.”
Aflevering 4

‘Ik heb de opdracht eigenlijk niet meegekregen’ Tim begreep niet veel van de tandemopdracht.

Tim: ‘William fietste zo hard, die had mijn hulp niet eens nodig, dus ik heb een beetje relaxed achterover gehangen’


Tim: ‘Op het einde dreef Liesbeth een beetje af’

Tim: ‘Ja dat was een ontzettende heldendaad, en ik denk dat Liesbeth me ontzettend dankbaar is’
Aflevering 5

Tim: Marit ging naar het kistje toe en ik zei tegen haar: ‘Als jij die joker pakt dan schiet ik je af.’  Maar toen drukte ze Anne-Marie weg. Waarom ging ze niet voor het geld?

Tim wordt uit het spel geschoten door Liesbeth: En toen werd ik afgeschoten door Liesbeth. In m’n rug, Liesbeth, je schoot me in m’n rug.

Tim heeft de kaart van Spanje niet echt goed in zijn hoofd: Ik heb geen idee waar het ligt. Ik weet dat het in Zuid-Spanje is, maar voor de rest geen flauw idee. Lekker dom

Tim over het feit dat Marit het gevonden briefje aan hem liet zien: Ik weet niet waarom ze die aan mij liet zien, misschien omdat ze een hekel heeft aan Frits en William.
Aflevering 6

TimEn ze heeft die vraag meegenomen.

Tim en Hadewych sluiten een pact.
Hadewych: De vraag is hoe heet haar moeder?
Tim: Wie zijn moeder?
Hadewych :of zijn moeder, van de mol.

Tim: Liesbeth en ik gingen eerst. Ik had de gun om haar te beschermen.
Tim: Is dat nu een gun of staat iemand een sigaret te roken?
Tim: we wilden geen risico nemen dus het duurde super lang voordat we bij de agregraat, aggeg aggeggraat, nou bij zo’n ding waren aangekomen die zo’n ding aanzet.

Tim tegen william nu lijk je echt op chim chimney chim.

Tim: Er klopte helemaal niets van, volgens mij is het begonnen bij Liesbeth.

Tim: Ja slim
Tim: in principe ben ik heel slecht in puzzels, maar dit was een eitje.

Tim: ik weet echt niet wie de mol is. Ik heb geen flauw idee meer. Misschien ben ik de mol wel en hebben ze het nog niet tegen me gezegd.
Aflevering 7

Tim: Ik heb het idee dattie zwaarder wordt.

Tim: Art zei dat het uitzicht super mooi was maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zo moe was dat ik niks heb gezien

William:Dat is Art, of niet??
Tim: Nee, dat is een luchtspiegeling.
William: Het is een fata morgana!

Tim: 1000 euro voor de pot, min die 500 euro die Hadewych heeft weggegeven was het voor 500 euro hebben we dus echt de gigantische stier naar boven getild dus dat was echt wel een beetje dat ik dacht, wel jammer, wel weinig geld voor zo’n gigantische actie.

Tim: Nu moeten we ook gaan, anders staan we voor lul.

Tim: Verschikkelijk! Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Tim: Ik ben bang dat het touw knapt. Jongens, ik durf niet meer.

Tim: Heb ik het overleefd?
Anne-Marie: Ja, echt, je leeft nog!

Tim: Ik kwam boven en daar stond dat Spaanse mannetje en ik wilde m eigenlijk in elkaar slaan. Ik vond dit echt de ergst ervaring uit m’n leven

Tim: Ik ben op pad gegaan en ik kwam meteen een heel leuk meisje tegen. Me de camera erbij is het gewoon makkelijker om mensen aan te spreken. Wel jammer dat ik dr nummer niet heb gevraagd. Ze moest ook weg, ze had haast.

Tim is op zoek naar een kunstkenner maar kan die niet echt vinden: Hello, how are you doïng, see you man, patatas bravas

Tim: Als Anne-Marie het niet is dan denk ik dat het Liesbeth is. Liesbeth zou het goed kunnen zijn, die heeft weinig geld in de pot gebracht. Bij de drie bruggen opdracht heeft ze ook geld verloren, het snoer was te kort bij de mijnengedoe, en ze heeft het jeugdjournaal gepresenteerd dus dan weet je het wel.
Aflevering 8

”Zal ik vermomd gaan als koffer?” aldus Tim die niet heel erg meewerkt tijdens de eerste opdracht.

”Ik was heel blij dat ik eindelijk iets goeds heb gedaan.” Tim wint geld tijdens de tweede opdracht.

”Ze ging voor de kill, en ze heeft me kapot gemaakt”, aldus Tim over Anne-Marie.

Stemgedrag: Op wie stemde Tim

-ELISE-
Afl 1
Afl 2
Afl 3
Afl 4
Afl 5
Afl 6
Afl 7
Afl 8

Praat mee over Tim op ons forum!

-ELISE-