Wie is de Mol? 2012 - Quotes Aflevering 3

De leukste uitspraken!

In aflevering 3 gaat het spel onverminderd spannend verder. Tim: ”Het begint nu langzamerhand een titanenstrijd te worden, omdat iedereen alles weet. Het is een kwestie van wie het beste is zijn geheugen.” Hij heeft ook al een tactiek. ”Ik vertel ook alles, maar niet alles. Want ik zit nu in twee groepjes. Namelijk de meisjes en de jongens. Maar de meisjes weten niet dat ik bij de jongens zit en de jongens weten niet dat ik bij de meisjes zit. En zo krijg ik alles door.”

De groep staat aan het begin van de rivier te wachten. Liesbeth: "En terwijl wij daar stonden te wachten kwam Art aan in een waanzinnige knalkanarie-gele speedboot. Nou, er ging iets met boten gebeuren!”

”Ik heb de letters een beetje in elkaar gefriemeld”, zo legt Frits de chaos op zijn PimPamPet-bord uit.
William heeft niet veel vertrouwen in de opdracht. ”Ze kwamen met een noodgang voorbij. Ze heeft niet eens gekeken!”

”We zagen de namen van Michael Jordan, Maradonna en we hadden al snel door.. dat zijn sporters!” Hadewych ontcijfert samen met Marit de krabbels van Tim. Maar als ze bij de naam van Michael Phelps, de zwemmer, zijn, weten ze het even niet. ”Michael Pleps, of Michael Pips?”

Maarten schrijft op zijn bord ‘Schrijvers Q’. Frits: ”Hoe haal je het in je hoofd om de letter Q te kiezen bij de categorie schrijvers. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hoeveel schrijvers ken je met een Q?”

”Ik dacht, popsterren met een B. Daar weet Frits heel veel van, want die is gay. En die heeft thuis ontzettend veel cd’s met popsterren,” aldus een ontzettend generaliserende Tim.
Als het lijstje met popsterren wordt voorgelezen, vraagt Art: ”Wat zegt dit over jullie muzieksmaak?”

”Ik weet niet wat er in die envelop zit en ik ben er bang voor. En ik zie een joker en dat vind ik gewoon heel opwindend. Dus ik pak die.” Anne-Marie kiest voor zekerheid.

 Tim is heel zeker over zijn zaak. ”Ik denk dat ik de test beter ga maken dan Frits. Beter dan William. Beter dan de rest. En dat ik gewoon door ben.”

Liesbeth is jarig. ”Volgens de typische IJslandse traditie koop je dan op zondagmiddag bij de benzinepomp voor je allerbeste vrienden zoet- en lekkerheid.”
Tim maakt de leeftijdgrap. ”Liesbeth is vandaag jarig. Ze werd 26 jaar, dat zie je bijna niet.”

”Laten we de toeters meenemen, voor als we elkaar niet kunnen vinden.” Liesbeth denkt lekker pragmatisch.

De groep zit te wachten op een bankje. Dan komt Mamaloe aanlopen.
William: ”En toen kwam daar een zeer mysterieus persoon aanlopen.”
Tim: ”Een soort SM-figuur.”
Hadewych: ”Toen kwam er een soort retired Mamaloe en je enge buurvrouw die een chronisch tekort aan seks en aandacht heeft en daarom maar een soort rood leren pak heeft aangetrokken en een soort berenvel om d’r nek.”
Anne-Marie: ”Die vrouw, ik weet niet of ze altijd zo gekleed gaat of dat ze speciaal voor ons dit pak had aangetrokken maar het was wel opmerkelijk.”
Frits: ”Dat zijn van die pakken die vrouwen heel mooi kunnen staan, maar dan moeten ze er wel de leeftijd voor hebben. En deze mevrouw was die leeftijd toch echt wel gepasseerd.”
De groep komt aan bij de toren waar Marit en Maarten opstaan. Onbedoeld is Marit behoorlijk beledigend richting één van haar medekandidaten. ”Die rooie daar is Liesbeth!”

Mamaloe wil de toren ingaan waar de groep niet in mag. Liesbeth: ”We renden het laatste stukje naar de toren, zagen daar Marit, de mooie Marit met haar blonde haren, als een soort Rapunzel op ons neerkijken. En ze stond te gebaren met haar handen dat we niet naar binnen mochten. En wij: Ja, maar wat moeten we dan doen?”