In de min

 

In de min
Na het vertrek van Marion gaan de 9 overgebleven kandidaten met een negatief bedrag in de pot, aan de volgende opdrachten beginnen.
Opdracht 1 - De trap

Art, die bovenaan de trap staat, stelt vragen aan de kandidaten via een portofoon aan de kandidaten die deze vragen allemaal goed moeten beantwoorden. De antwoorden van de vragen leveren iedere keer een getal op. Dit getal is het aantal treden dat de kandidaten naar boven mag lopen. Bij ieder antwoord blijft er 1 kandidaat achter op de betreffende trede.
Als alle antwoorden goed zijn, komt de laatste kandidaat precies uit aan de bovenkant van de trap. Daarmee kunnen ze € 2000,-- voor de pot verdienen.

Vraag 1: Het aantal letters van de voornamen + achternaam van Frits min het aantal piercings van Annemarie. Oplossing: 23 – 3  = 20    Dio blijft achter

Vraag 2: De lengte van Maarten in cm gedeeld door het aantal zwemdiploma’s van William. Oplossing: 204 gedeeld 4 = 51  Tim blijft achter

Vraag 3: Het aantal mensen waar het Monica Da Silva trio mee op het podium staat x het aantal letters van de volledige naam van Dio. Oplossing: 2 x 18 = 36   Marit blijft achter

Vraag 4: Het aantal middelbare schooldiploma’s van Frits + het huisnummer van Liesbeth. Oplossing: 33  Frits blijft achter.

Vraag 5: Het huisnummer van Hadewych + het aantal rammen in de groep + de hoogste notering in de top 40 van het nummer Tijdmachine van Dio. Oplossing: 22 + 12 + 2 = 36. Maarten blijft achter.
(Is hier door de montage geknipt? Annemarie verdwijnt ineens uit beeld…..)


Vraag 6: Het aantal huisdieren van Liesbeth + het aantal kreeften  in de groep + de schoenmaat van Hadewych. Oplossing: 40 (edit Dolfie Hoe ze aan die oplossing zijn gekomen is mij een raadsel ??? ) William blijft achter.Vraag 7: De schoenmaat van Tim x de brilsterkte van Annemarie + het cijfer achter de komma van de Olympische zwemtijd van Maarten. Het antwoord wordt niet binnen de minuut gegeven dus er gaat € 100,-- van het te winnen bedrag af. Oplossing: 42 x 0,5 + 5 = 26. Hadewych blijft achter.

Aan het eind blijken er 28 treden tekort te zijn. Er komt dus geen geld in de pot.
Fout gerekend? Wat ging er mis?


Opdracht 2 - Schrijven in het zand
Art vraagt 2 mensen die geen zin hebben 1 van de 2 auto’s te besturen. Dio (die geen rijbewijs heeft) en Frits melden zich aan.
De rest van de groep deelt zich op in 2 kleine groepjes, die ieder een auto gaan besturen.


Zij krijgen ieder een portofoon en een kaart met letters. De bedoeling is dat ze via de portofoons de auto’s laten rijden (waar een blok hout aan hangt) om op die manier de letters die op de kaarten staan, in het zand te schrijven. Gecombineerd moet  dit het woord VIKING vormen.
Annemarie, Marit en William zitten in 1 auto. Maarten, Tim, Hadewych en Liesbeth zitten in de andere auto.
Eerst even uitzoeken wie welke auto bestuurt…… Al snel blijkt dat de opdrachten aan de verkeerde auto worden gegeven.

Marit vraagt dringend aan Dio om duidelijk te articuleren en duidelijke opdrachten te geven.
Tussendoor wisselen de bestuurders van plaats, zodat iedereen een keer aan de beurt komt om de auto te besturen.
Na de autorit mochten Dio en Frits iemand uit de auto halen om de letters te komen lezen.
Dio koos voor Annemarie en Frits koos Maarten om de hanenpoten te uitcijferen. Na enig heen en weer gepraat en overleg komen ze tot de conclusie dat het helemaal niks gaat worden. Maarten komt uit op de letters W I D M. Conclusie: weer geen geld in de pot!


Onderweg, in de bus, wordt er nog gezellig na-gediscussieerd. Bij de lunch aangekomen zien we Dio en Tim speculeren over de test: hoe gaat de executie verlopen. Volgens Tim zit Dio duidelijk op de verkeerde personen…..
Tim: Watch your back, aldus Dio.


Opdracht 3 - Waar rook is, is vuur....
Een van de kandidaten, die het meest wordt vertrouwd, gaat met Art mee. Gekozen wordt in eerste instantie voor William, in tweede instantie wordt het toch Maarten.
De overige kandidaten delen zich op in teams van 2.
Annemarie/Frits, Liesbeth/Marit, Dio/Tim en William/Hadewych.


Art en Maarten maken een ritje van ongeveer 3,5 km. In die tijd dat zij beiden dat ritje maken, geven de teams elkaar via rooksignalen getallen door. Aan het eind van het ritje vertelt het laatste team de getallen, zodat met die getallen het slotje van een kistje opengemaakt kan worden. Daarmee kan de groep € 3000,-- verdienen.
Maarten moet van te voren tegen Art vertellen, of de groep wel of niet de juiste getallen heeft om het slot open te maken. Het antwoord van Maarten is dus van essentieel belang om geld in de pot te krijgen.
De cijfers zijn 4 2 6 3.
Liesbeth en Marit beginnen en geven de signalen door aan William en Hadewych. De code wordt goed ontvangen.


Daarna gaan de signalen door naar Dio en Tim. Zij komen uit op 3 2 6 3. De eerste fout. Tim en Dio geven de signalen door aan Frits en Annemarie. De signalen kwamen heel snel achter elkaar, waardoor Annemarie en Frits de signalen niet konden lezen. Zij komen uit op de getallen 4 en 2, en missen dus 2 getallen.
Maarten mocht Annemarie en Frits niet helpen om de juiste getallen te geven. Het slot ging dus niet open.
Maarten had aangegeven bij Art dat ze het niet zouden halen, waardoor er nu eindelijk geld in de pot komt.Maarten krijgt € 2500 in handen en Art vraagt aan Maarten om het briefje van - € 500 in te leveren. In aflevering 1 zagen we al dat ze zouden zeggen dat ze dat briefje waren kwijt geraakt, om op die manier misschien een kwijtschelding te krijgen. Dat geintje ging dus niet op.

In de pot zit nu het totaalbedrag van € 2500,--.

Onderweg in de bus komt de theorie van Marit los. De code 4 2 6 3 zet haar aan het denken. De schoenmaat van Tim: 42 – het Da Silva Trio: 3 en als laatste zijn verjaardag in juni: 6e maand……
Test en executie


Na het maken van de test door de 9 kandidaten volgt de executie. Tim had een vrijstelling (uit aflevering 1) en hoeft geen test te maken.
Als eerste is Frits aan de beurt: groen scherm en gaat door naar aflevering 3. De tweede is Annemarie. Ook zij krijgt een groen scherm en gaat door. Marit (met vrijstelling voor aflevering 3) krijgt eveneens een groen scherm en is dus al zeker van deelname aan aflevering 4.
Dan is het de beurt aan Dio:helaas, een rood scherm.

Er wordt afscheid genomen van Dio.

We gaan door met 8 kandidaten en € 2500 in de pot, naar aflevering 3 van Wie Is De Mol…….