Verslag aflevering 9

De finale

De groep bevindt zich nog altijd in Sevilla, Spanje. Na het vertrek van Tim is de sfeer even wat minder. Volgens Liesbeth ging dat sowieso het geval zijn, ongeacht wie er moest vertrekken. Hadewych mist Tim heel hard.

In zijn introductiepraatje vertelt Art wat we al weten: de Mol is een vrouw. Belangrijker is natuurlijk welke vrouw de Mol is.

Anne-Marie en Hadewych genieten van het ontbijt en wachten op Liesbeth die tot hun verbazing maar niet op komt dagen. Ze blijft zo lang afwezig dat de ongerustheid de kop opsteekt. Anne-Marie en Hadewych gaan naar de kamer van Liesbeth maar krijgen geen antwoord. Ze gaan vervolgens naar de receptie waar de sleutel van Liesbeth haar kamer al klaarligt. Het is dus opgezet spel. Haar kamer is helemaal leeg. Het enige dat ze vinden, is een enveloppe en een telefoon.

Ze moeten haar vinden binnen drie uur. Als hen dat lukt, verdienen ze €2500. De dames besluiten Liesbeth te bellen. Na enkele vragen is het duidelijk dat Liesbeth alleen met ja of nee mag antwoorden. In totaal mogen ze haar tien keer bellen. Per gesprek hebben ze dertig seconden tijd.

Buiten vinden ze een bus waarmee ze rond beginnen te rijden. In de tussentijd proberen ze uit te zoeken waar Liesbeth zich bevindt wat geen gemakkelijke taak is. Na enkele gesprekken is het duidelijk dat ze zich in Ronda bevindt. Nog wat later komen ze te weten dat ze in een oud gebouw zit waarrond een rivier loopt. Anne-Marie en Hadewych rijden naar het historische centrum en moeten opschieten want de tijd begint te dringen. Ze komen uit in de buurt van een brug en een rivier. Het is de beroemde Puente Nuevo van Ronda. Liesbeth blijkt in de brug te zitten! Zo snel ze kunnen, haasten Anne-Marie en Hadewych zich om Liesbeth te bevrijden en net op tijd vinden ze haar. De pot staat op €12601.

Art overloopt de kandidaten die reeds afgevallen zijn en het niet tot de finale geschopt hebben: Marion, Dio, Maarten, Marit, Frits, William en Tim. Liesbeth, Hadewych en Anne-Marie eten en kaarten na over IJsland, de opdrachten en het spel.

Het is tijd voor de laatste test: veertig vragen over de identiteit van de Mol. De dames trekken mooie kleren aan, maken zich op en bereiden zich voor op de test. Het eerste deel van de test bestaat uit een wandeltocht met vragen. Per vraag moeten de dames het voorwerp kiezen dat bij de Mol past. Het tweede deel van de test bestaat uit vragen op de laptop. Na de test lopen de dames in een arena naar Art. Hij stelt de vraag waar het allemaal om draait: ‘Wie is de Mol?’. Het antwoord wordt binnenkort bekend …