Archief molacties

WIDM 13: De molacties van Kees

Kees: "Ik ben voor mijn gevoel altijd heel dicht bij mezelf gebleven. Dus ik ben niet extra slim gaan doen, niet extra dom. Dus ik heb me zeker niet teruggetrokken, ik heb zelfs vaak de leiding genomen en ik stond vooraan als er wat moest gebeuren. Dus ik was aanwezig, mezelf, en toch ook de Mol."

Kees: "De Mol opereert het liefst alleen. Want dan kan ie gewoon lekker vrijuit mollen. En dat heb ik vandaag gedaan [op zoek naar de  kerk (aflevering 1)]. Ik had vijf enveloppen. Ik dacht ik kan ze alle vijf openen maar dan ben ik misschien een beetje verdacht. Ik kan er ook gewoon vier openen. Wel binnen de tijd. En dan ook nog met wat geld. Dan heb je geld, win je sympathie, word je niet verdacht."
 
Nog slingerend aan het touw van de bungee (aflevering 1) met de medekandidaten onder en boven hem houdt Kees zacht pratend een molbiecht in de camera die hij in zijn hand vasthoudt. Kees: "Ik weet alleen dat Ewout dacht dat ik niet zou springen. Maar ik ben toch gesprongen." "Want ja ik ben de Mol, en de Mol heeft geen vrijstelling nodig. Dus ik kwam beneden, hadden wij ook nog eens geen vrijstelling, wat voor mij eigenlijk wel lekker uitkwam. Want dan kon ik effetjes lekker een beetje kwaad worden tegen de medekandidaten."
 
Ewout: "Ik vind het meest bizarre dat je een meter van me afstond en ik voelde me echt best wel schuldig. En je had bijna de tranen in je ogen." Kees: "Voor mij kwam het eigenlijk wel goed uit dat ik geen vrijstelling had. Eigenlijk was ik blij. Ja sorry dat ik het zeg maar ik wist natuurlijk, Ewout, dat jij niet zou springen."

Art: "Hoe zit dat Kees, je verdient hier zelf geen vrijstelling maar zorgt er ook voor dat Ewout geen vrijstelling heeft. Vervolgens gaat ie als eerste naar huis. Voel je je dan schuldig?" Kees: "Nee. Kijk de Mol is voor een paar dingen verantwoordelijk: zo min mogelijk geld in de pot, verwarring veroorzaken en kandidaten naar huis sturen. En ik dacht zo min mogelijk vrijstellingen is uiteindelijk zo min mogelijk geld in de pot." Ewout: "En het was nog wel zo gezellig in de twijfelaar, Kees."
 
Kees: "Nou ik ben echt heel erg slecht in dictees. Maar dit dictee (aflevering 2) was wel ietsje anders want ik had dit dictee natuurlijk allang thuis op mijn nachtkastje liggen en ik heb het elke dag geoefend. En als jullie nou een klein beetje beter naar mijn dictee hadden gekeken, hadden jullie in ieder geval veel minder fouten. Stel jullie hadden mijn dictee gewoon uitgekozen, hadden jullie welgeteld nul fouten."
 
Art: "Was je niet bang dat je medekandidaten je hoger zouden inschatten?" Kees: "Nee, want ik denk als ik het dictee serieus had moeten doen dan had ik er echt niks van gebakken." Kees tegen winnares Paulien die Kees al vanaf aflevering 1 op haar verdachtenlijstje had staan: "Ik vond het doodeng want jij kwam na dat dictee nog naar me toe van "jij had een goed dictee". Dus ik denk o god als ik maar niet door de mand val."

Ook Janine zat nu op het spoor van Kees. Janine: "Het was de eerste opdracht waarbij ik jou echt ging verdenken. Ik ging expres een beetje mollen door in een andere categorie fouten te gaan zitten. Dus ik dacht kijken wie er mee gaat. En Kees en Tim gingen mee. Maar wat jij heel slim doet is jij laat elke keer andere mensen dan uiteindelijk de fout maken."

Kees: "Vandaag hadden we een heerlijke opdracht voor de Mol. Ik mocht namelijk alleen de mijnvlakte op [jagers (aflevering 2)] om daar geld te gaan zoeken. En daarbij was ik druk aan het rennen, ik was de quads aan het ontwijken, ik heb een sliding gemaakt, ik viel. Tania en Zarayda stonden te schreeuwen in de tent "o Kees je bent onze held!" Wat wil je nou nog meer als Mol? Ik wist als Mol natuurlijk precies waar de envelopjes lagen dus ik ging recht op mijn doel af, pakte dat envelopje van de paal, haalde dat open, zag dat er 300 euro inzat. Ik dacht hm, daarvan zijn er 200 voor Kees! En die 100 heb ik weer teruggestopt, ik heb de envelop dichtgedaan, ben weer terug gerend naar de tent, deed alsof ik helemaal naar de klote was, ik zeg hier heb je de envelop, ik weet niet wat er inzit. Top. Mission complete."
 
Kees: "Ik heb vandaag een topdag. We kwamen op het gegeven moment bij Tim aan, die stond natuurlijk in het laatste hok [big 5 (aflevering 4)]. En we hadden geen discussie, we haalden Tim gelijk uit het hok. En toen zag ik in ene dat ie drie kokers in zijn achterzak had. Ik dacht hm, OK, die moet ik hebben, want kokers worden uiteindelijk geld. Dus ik had op het gegeven moment op een hele sluwe manier een kokertje uit Tim zijn achterzak gestolen en die vervolgens in mijn eigen rugzak gestopt. Ik dacht wel gelijk van hm, dit heeft ie waarschijnlijk gevoeld, dus die informatie moet ik met hem gaan delen, anders word ik natuurlijk verdacht. Nou dat heb ik gedaan. Tim haalde daar wel Carolien bij wat ik ook niet erg vond want Carolien verdacht mij heel erg. En ik ben gewoon eerlijk geweest. Ik zeg jongens, ik heb deze koker uit Tim zijn achterzak gestolen en de rest van de groep weet dat niet. Wat moeten we ermee doen? En daar kwamen de magische woorden van Carolien: "Kees, haal 'm open." Dus ik haal het witte velletje eruit en dat betekent geen foto. En geen foto betekent geen geld."

Kees tegen Tim: "Eigenlijk wilde ik gewoon die koker stelen zonder dat je het doorhad, dat had nog veel mooier geweest, maar ik was er heilig van overtuigd dat jij mij doorhad." Art: "Je hebt lef getoond als Mol."
 
Kees: "De kabel-loop-opdracht (aflevering 4) zat er aan te komen en ik wist natuurlijk al van tevoren dat ik het meest kon mollen als ik op de kabel zou lopen. De mensen zouden woorden naar mij toe schreeuwen, ik zou het net niet horen, ik zou het net eventjes verkeerd interpreteren. Maar er werd gestemd dat ik beter aan de oever kon gaan staan. Dus ik denk deze keuze is gemaakt, even een stapje terug, ik ga eens kijken wat ik daar allemaal kan doen. Ik werd in eerste instantie helemaal vooraan op die bergtop op dat rotsblok gezet. En voor mijn gevoel zat ik nu veel te dicht tegen die kabel aan. Ik ben een stukje naar achteren gaan zitten. Of stukje, een metertje of drie. Zodat die kandidaten mij nu veel moeilijker konden horen."
 
Kees: Als [bij het weerwolven (aflevering 5)] de kandidaten de Mol weten te ontmaskeren dan komt er 1500 euro in de pot, en dat wil ik niet. Ik bleef eigenlijk alleen over met degenen waar ik over mee wilde blijven: Zarayda en Paulien. Ik zag heus wel dat Paulien de Mol was maar ik wil dat natuurlijk niet toegeven want ik moet natuurlijk Zarayda aanwijzen. Want wat gebeurt er dan? Paulien heeft drie jokers, kan mij aan me reet roesten, en geen 1500 euro in de pot. En dat ging goed, dat ging heel erg goed. Sterker nog: op het gegeven moment verdachten Zarayda en Paulien mij als Mol. Hoe lekker is het nou dat ik als echte Mol daar op een stoel zit als kandidaat en dat zij mij verdenken als Mol? Snap je het nog? Ik wel."

Kees: "Zarayda was op dat moment een balletje waar ik alles mee kon doen. Ik kon haar zo lekker bespelen en ik snap niet dat jullie allemaal niet zagen dat Paulien de Mol was want wat was jij slecht in dat spel!" Paulien: "Ja onwijs slecht, dat snap ik dus ook niet!"
 
Kees: "We moesten op zoek naar goud (aflevering 5). Ik had het geluk dat ik naar een zandhoop werd gestuurd die eigenlijk een beetje in een uithoek lag. Dat is voor een Mol natuurlijk fantastisch want dan kan je een beetje je eigen dingetje doen. Ik hoopte dat ik een van de eersten zou zijn die een stukje goud zou vinden, want dat kweekt vertrouwen. En jawel, ik roeren met die schotel en daar zag ik zo'n stukje liggen. Ik roep "ja ik heb er een!" en ik hoorde aan de andere kant van de rivier "goed zo Kees, ga door!". Kijk wat je natuurlijk kan doen om te mollen is ofwel heel langzaam te werk gaan, of je kan natuurlijk een aantal goudstukjes achterwege houden. Of weggooien. Zou zomaar kunnen." We zien Kees vier stukjes weggooien en hij houdt er drie. Bij het openen van de kluis neemt hij de leiding en de high fives in ontvangst.
 
Kees over de opdracht waarbij hij als Mol achter het kerkorgel (aflevering 6) zat: "Dit was zo vreselijk spannend. Alleen al dat die kandidaten nou misschien 15 of 20 meter achter je staan, je voelt letterlijk de adem in de nek. En wat ik zelf heel spannend vond was dat ik een zooitje zwarte gewaden om kreeg, en ik dacht jongens ze zien het aan mijn postuur. Ik ben breder dan Paulien is. En ik was ook bang dat ze mijn handen zouden zien, en ze hadden stickertjes op de toetsen geplakt van dit moet je intoetsen. Dus ik zat daar als een of andere Josti "o god hoog en weer laag" en die kandidaten staan achter me...! Vreselijk spannend."
 
Omdat Tania niet goed op de pot had gelet wordt er een nieuwe penningmeester gekozen. Het gaat tussen Kees en DaniŽl. Kees: "Ik vond natuurlijk omdat ik meedeed in de stemming ik niet zelf mee moest stemmen. Dus ik heb mijn handjes lekker langs mijn lichaam laten hangen. En DaniŽl vervolgens die stemt wel mee en die stemt op mij. Dus het was overduidelijk dat ik de nieuwe penningmeester zou worden. Met natuurlijk in mijn achterhoofd houdende dat de penningmeester straks wordt gevraagd om in de helikopter (aflevering 6) te stappen om vervolgens naar een of andere bergtop te vliegen om daar wat geld uit een envelop te halen. Ik wilde daar eigenlijk een geluksdansje doen. Ik denk hou je rustig, je bent de Mol en je krijgt nu de pot in handen."
 
Kees: "We kwamen vanochtend aan bij die winkel en de opdracht was om zo veel mogelijk verduisteringsmateriaal te kopen [kamer verduisteren (aflevering 7)]. Art had ook gezegd "kijk meer dan alleen op ooghoogte". Dus ik had al gelijk zoiets van, en de andere kandidaten natuurlijk ook, we moeten zoeken naar kokers want die liggen nog verstopt in deze winkel. En we waren als mallen aan het zoeken. En geloof me als ik zeg dat ik niet wist waar die kokers lagen. Ik was namelijk echt ook gewoon op zoek naar die kokers. En we staan op het gegeven moment met vier kandidaten te kijken in een schap en ik zie in mijn ooghoek..." Kees weet pal onder de ogen van Zarayda en Carolien twee kokers onopgemerkt te pakken. Kees: "Ik dacht ik kan ze alle twee verduisteren maar ik kan ook eentje dan weer toegeven want dan ben je weer de goede kandidaat die een koker vindt."
 
Kees: "De opdracht van vandaag was natuurlijk een jongensdroom [vrijstelling verdedigen (aflevering 7)]. Je wordt achterna gezeten door een helikopter met daarin een medekandidaat die met een lasergun op je schiet, en jij moet er maar voor zorgen dat je niet geraakt wordt zodat je zo veel mogelijk topitootjes aan het eindpunt krijgt om vervolgens de vrijstelling van DaniŽl af te pikken. Ik vond het heerlijk. En natuurlijk vond ik het heerlijk dat ik ook vandaag weer, een beetje samen met Carolien dan, de held van deze opdracht was. Ik wist natuurlijk dat ik afgeschoten werd. Ik voelde dat ding trillen, ik zag lampjes erboven. Dus ik denk ik ben afgeschoten. Maar hoe fijn is het als je dan jezelf eventjes van je beste kandidatenkant laat zien?" Carolien ging er eventjes door twijfelen.
 
Kees: "Ik stond [bij de opdracht met de loden bal [aflevering 8]] in een positie dat alleen Paulien me een klein beetje kon bekijken maar lang niet de hele tijd. En daar heb ik goed misbruik van gemaakt. Op de momenten dat ik aan mijn touw moest trekken heb ik mijn touw laten vieren, en op het moment dat ik mijn touw moest laten vieren heb ik aan mijn touw getrokken. Dus al met al heb ik alles een beetje tegengewerkt wat ik maar kon doen. En vooral aan het einde toen de loden bal nog maar een klein stukje verwijderd was van de glazen kom was ik degene die zei van "ja maar we hebben zo hard getrokken aan dat touw van Carolien, er is echt geen beweging meer in te krijgen". Nou geloof me, als ik kandidaat was en ik had gezien dat de loden bal zo'n stukje verwijderd was van duizend euro, dan had ik aan dat touw gaan hangen ook."
 
Kees: "Toen wij vandaag de trein (aflevering 9) betraden wist ik natuurlijk al dat Spencer, de barman, het geld zou uitreiken als je een vraag goed bij hem zou beantwoorden. Dus ik ben gelijk naar de beste man gegaan." Kees vraagt aan de barman om gevouwen geld (afkomstig uit de pot) te geven als een kandidaat een fout antwoord geeft. Kees: "Een soort van sigaar uit eigen doos." Kees doet dit omdat hij zo hoopt dat Carolien en Paulien denken dat ze alle drie de antwoorden goed hebben gegeven. Bij drie goede antwoorden zouden ze namelijk de naam van de Mol in het kistje vinden. Carolien las Paulien en Paulien las Carolien. Zelf kreeg Kees, die zijn eigen naam in het kistje vond, drie ongevouwen briefjes van Spencer en wisselde hij deze als laatste molactie in voor geld uit de pot.

>> Terug naar archief molacties. <<