Profiel Joep

Wie is Joep...

Naam: Joep van Deudekom
Geboortedatum: 18 maart 1960
Geboorteplaats: Amsterdam
Beroep: Cabaretier
Joep groeit op in Schalkwijk en heeft een groot hart voor sport. Na zijn middelbare school gaat hij dan ook de school voor de lichamelijke opvoeding doen. Op deze school leert hij Peter Heerschop kennen waarmee hij bevriend raakte en later mee begon op te treden. Later kwam ook Viggo Waas bij deze groep. Na het afronden van deze studie heeft Joep gewerkt als gymnastiek leraar. Na een aantal jaren is Joep ook nog Nederlands recht gaan studeren aan de universiteit van Amsterdam om vervolgens privaatrecht docent te worden.

In deze tijd treedt hij ook af en toe nog op met Peter en Viggo. In 1986 besloten zij om zich onder de naam ‘niet uit het raam’ (NUHR) in te schrijven voor Camaretten om hiermee in de finale te eindigen. NUHR blijft bestaan en in 2012 werd het 25 jarig jubileum van de groepgevierd. NUHR is niet de enige theatergroep waar Joep in speelt. Eind jaren 90 wordt de groep ‘De Ploeg’ opgericht

Naast zijn cabaretwerk heeft Joep voor verschillende televisieprogramma’s teksten en sketches geschreven. De bekendste hiervan waren voor het programma Kopspijkers, de familie van der Ploeg en Villa Achterwerk.

Ten slotte heeft Joep ook een aantal boeken en columns op zijn naam staan. Zo is hij bijvoorbeeld sinds 2002 is Joep de vaste columnist van het radioprogramma van Giel Beelen.

Bron: Wikipedia.nl en Wieisdemol.nl

Stemgedrag: op wie stemde Joep?

   

Praat mee over Joep op ons forum!