Profiel Paulien

Wie is Paulien...

Naam: Paulien Cornelisse
Geboortedatum: 24 februari 1976
Geboorteplaats: Amsterdam
Beroep: Schrijfster en Cabaretière
Na afronding van haar gymnasium in Amsterdam is Paulien eerst voor een jaar naar Boston gegaan om een jaar te studeren op de Brandeis-Universiteit. Daarna is ze terug gekomen naar Nederland om Psychologie te studeren aan de universiteit van Amsterdam. Binnen deze studie heeft ze ook nog een jaar gestudeerd aan de universiteit van Hirosjima.

In 1999 vormde Paulien een Cabaret duo Rots met Irene van der Aart. Dit duo heeft gespeeld tot en met 2003. In de periode van 2001 tot 2004 Paulien gaan spelen bij de Comedytrain. Rond die tijd is ze ook begonnen als schrijvend journalist en columniste. In 2005 begin Paulien met solo cabaret optredens en in 2007 deed Paulien mee aan het Leid cabaret festival waar zij tweede werd. In 2008 ging haar eerste volledige cabaret voostelling in première. Met deze voorstelling won zij in 2010 de cabaretprijs Neerlans Hoop.

Naast cabaretière is Paulien ook schrijfster. In 2009 kwam haar eerste boek ‘Taal is zegmaar echt mijn ding’ uit en werd een bestseller. In 2012 kwam het vervolg van dit boek ‘En dan nog iets’ uit. Verder heeft Paulien nog een wekelijkse taalcolumn in de NRC.Next

Bron: Wikipedia.nl en Wieisdemol.nl

Stemgedrag: op wie stemde Paulien?

   

Praat mee over Paulien op ons forum!