Aflevering 4

Anders dan anders

tdietz
Dag 6 - Sabi Sand
Tania kan nog steeds niet geloven dat Tim eruit lag bij de executie en niet de mol is “nou is de rode draad van het programma ‘niets is wat het lijkt’ maar ik kan nog steeds niet geloven dat hij niet de mol is”.

Opdracht 1, Zarayda en Pauline komen aan bij Art, die legt uit dat de andere kandidaten nog druk bezig zijn met andere dingen. “Jullie krijgen een aparte opdracht, waar veel geld geld mee verdiend kan worden”. Zarayda en Pauline moeten te voet op safari en foto’s maken van de big 5 (Buffel, luipaard, leeuw, neushoorn en olifant). Daarvoor krijgen ze vijf kwartier, met als hulpmiddelen een landkaart die de rangers die ochtend hadden gemaakt en een fototoestel.
Pauline: “ik was daar meteen wel voor in want het lijkt me wel heel leuk om die beesten te zien, Zarayda was meteen wel bang want die is voor veel dingen bang”

       
Eerst komen ze bij een hok waar Tania in zit, die direct vraag wat de opdracht van Pauline en Zarayda is. Op het hok van Tania staat ‘Rhino’ en Tania bevestigd dat ze de neushoorn is. Pauline maakt een foto van Tania. Tania meld de dames dat ze naast de foto’s ook alle kandidaten moeten bevrijden uit hun hok, ze geeft hen de sleutel van het hok van de leeuw. De sleutel van haar eigen hok heeft ze niet.
Pauline en Zarayda lopen verder en komen vervolgens aan bij het hok van Daniel, die in het hok zit met ‘Luipaard’ erop. Ze maken een foto van hem en hij geeft hen de sleutel van het hok van de ‘rhino’. Pauline en Zarayda besluiten verder te lopen en Tania pas op de terugweg te bevrijden.
Vervolgens komen ze aan bij het hok van de leeuw, waar Kees in zit. Ze maken een foto en bevrijden Kees met de sleutel die ze van Tania gekregen hadden. Kees neemt de kaart over van Pauline.
Vervolgens komen de drie aan bij het hok van de Olifant, waar Carolien in zit. Carolien had hen gelokt door uil geluiden te maken. Ze maken een foto van Carolien en lopen verder omdat ze de sleutel niet hadden van dat hok. Carolien geeft hen de sleutel van het hok van het luipaard.
Als ze aankomen bij het hok van de buffel blijkt dat Tim daar in zit. Ze maken een foto en zonder echt verder te vragen bevrijd Zarayda Tim. Hierdoor hebben ze Tim weer terug het spel in gewerkt. Tim had de sleutel van de olifant.

Tim: “ik was echt compleet verbaasd, Kees vroeg nog wel wat, maar in dezelfde beweging deed Zarayda het deurtje open, ik ging eruit en ik kon het echt serieus niet geloven”.


Kees ziet opeens 3 kokers in de broekzak van Tim zitten waar Tim niets over had gezegd. Kees besloot er één te stelen en het voor zich te houden. “Misschien kan je daar later nog wat mee”.
Ze vinden Carolien vervolgens en bevrijden haar. Carolien was helemaal niet bij Tim weer terug was. Vervolgens worden Daniel en Tania bevrijdt en komen ze bij Art aan: “ik had bij de start van de safari tegen Paulien en Zarayda gezegd dat er veel geld verdiend kon worden, blijkbaar hebben jullie onderweg iets gemist”. Er is geen geld verdiend.
De groep komt erachter dat Tim twee kokers heeft, ze besluiten de kokers te openen en vinden er alleen leeg papier in. Volgens Paulien was het fotopapier.
Kees, benaderd Tim en Carolien en confronteert Tim met de derde koker, ze maken hem open en ook daar zit een leeg wit papiertje in.
Dag 7 - Opdracht 2, de groep moet zich splitsen in 3 personen die zin hebben in wat adrenaline (Tim, Carolien en Daniel) en 4 personen die wat met taal en een harde stem hebben (Paulien, Tanie, Zarayda en Kees). Art: “jullie drieën gaan zo dadelijk over water lopen, de anderen gaan woorden naar jullie roepen, hoe meer woorden jullie onthouden wanneer je bij mij aankomt bij het eindpunt, hoe meer geld je verdiend voor de pot”. Het geld dat er te verdienen is per woord hangt af van de moeilijkheid van het woord.Daniel gaat als eerste, vervolgens Carolien en daarna Tim. De volgorde van woorden roepen is Tania, Zarayda, Paulien en Kees
Uiteindelijk onthoud Daniel 7 woorden waarvan er 4 goed waren. Carolien had 8 woorden onthouden, daarvan waren er zelfs 6 goed. Tim had maar 5 woorden onthouden waarvan er 4 goed waren. Alle drie de kandidaten hadden echter 225 euro verdiend, dus in totaal 675 euro, wat Art afrond naar 680 euro. De pot komt hierdoor op 6230 euro.

Art: “Jullie hebben een flinke busrit voor de boeg, jullie gaan namelijk naar het Kruger park”.
In het Kruger park komt Daniel op het idee dat er met het fotopapier dat in de buisjes zitten nog misschien later in het spel een opdracht zal komen. Hij benaderd Zarayda dat ze de 2 buisjes die ze nog hebben nog niet moeten openen. Daniel denkt dat er namelijk nog een opdracht gaat komen waarbij ze de foto’s moeten gaan ontwikkelen.


Art komt bij de groep “jullie hebben al twee opdrachten volbracht deze aflevering, lijkt me ruim voldoende om te bedenken wie volgens jou de mol is, dus maak je klaar voor de test en executie.”

Bij de executie moeten de kandidaten een kaart kiezen uit Art zijn hand, pakken ze een rode kaart moeten ze die aan iemand geven die dan zijn scherm gaat zien, pakken ze een groene kaart moeten ze die aan iemand geven die dan niet zijn scherm krijgt te zien en dus niet kan afvallen.
Zarayda begint en pakt een groene kaart, die ze aan Tania geeft.

Vervolgens pakt Daniel een groene kaart, die hij aan Tim geeft.

Kees pakt ook een groene kaart die hij aan Zarayda geeft.

Tim is als vierde aan de beurt en pakt ook weer een groene kaart, die hij aan Carolien geeft.

Carolien pakt ook een groene kaart die naar Paulien gaat.
Tania is vervolgens aan de beurt en pakt een rode kaart, ze moet kiezen tussen Daniel of Kees, ze kiest er uiteindelijk voor om hem aan Kees te geven “ik had een hele lastige keuze tussen Daniel en Kees, want Kees zit in mijn verbondje, maar ik mag Daniel zo graag”. Ze kiest er uiteindelijk voor om de rode kaart aan Kees te geven. Kees krijgt een Groen scherm.

Paulien pakt als laatste een kaart voor Daniel, ze pakt een groene kaart, waardoor er niemand naar huis hoeft deze aflevering.


Daniel baalt van de executie “Niemand koos mij! Ik voel me best wel genaaid eventjes hoor, dat mag ik wel zeggen. Ik vat het niet persoonlijk op, maar je voelt je wel eenzaam. Nu is het spel voor mij wel echt begonnen”.