Verslag aflevering 6

 

Dag 10 Ė Nelspruit

Onderweg in de auto praat iedereen nog even na over de executie van de vorige dag. Carolien was met die executie namelijk alweer een maatje kwijt geraakt. Verder vraagt DaniŽl zich ook nog even af hoe hij nu  in een groep met vier en een halve vrouw verder moet.
Langzaam nadert de groep de bestemming, een vliegveld waar een heuse Dakota (die we natuurlijk ook al kende uit IJsland) op hen staat te wacht. Daniel voelt zich meteen Tommy de piloot uit Gooise vrouwen omdat hij mag gaan vliegen. Met dit vervoer in stijl zal de groep zich verplaatsen naar de volgende bestemming, de Drakensbergen. Een voor een mogen de kandidaten in de cockpit zelf een stukje vliegen en Paulien bijt het spits af. Alleen Zarayda vind het maar niks en is maar bang in de cockpit. Ook krijgen de kandidaten in de cockpit twee kaartjes van de piloot met daarop een tekst die door de intercom voorgelezen moet worden. In elke tekst zit ook een vraag uit de aankomende test verstopt. Het is aan de kandidaten of zij dit ook met de rest van de groep delen. Hoe eerlijk de groep van dit jaar is blijkt wel weer, iedereen leest de vraag gewoon voor aan de rest, behalve Carolien.
De volgende opdracht speelt zich af in een kerk. Het perfecte toneel om de mol onder ogen te zien. Onder een zwart gewaad achter het orgel zit de mol die van elke kandidaat drie brandende vragen gaat beantwoorden. Of de mol de waarheid spreekt ligt echter in de handen van de kandidaat zelf. Beantwoordt de kandidaat de vragen die Art stelt allemaal correct, dan zal ook de mol de waarheid spreken. Beantwoordt de kandidaat niet alle vragen van Art correct, dan mag de mol de vragen naar eigen inzicht beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door middel van een laag (fout antwoord) of een hoog (goed antwoord) akkoord. Tania gaat als eerste en volgens de antwoorden van de mol zou die langharig, vrouwelijk en kinderbarend moeten zijn. Die combinatie zit echter niet meer in het spel en het lijkt erop dat Tania een van de vragen van Art niet allemaal correct heeft beantwoord. Daarna volgt Paulien, die verwacht alle feitjes over Zuid- Afrika te moeten opdreunen. Ze komt bedrogen uit, want net als Tania moet ook zij vragen beantwoorden over testvragen van de reeds afgevallen kandidaten. Ook alle andere kandidaten mogen hun vragen stellen aan de orgelspelende mol. Zoals gewoonlijk is dit spel weer een grote mindf*ck en levert niet veel nieuwe informatie op over de identiteit van de mol. Zoals Daniel zegt: ĎDit spel creŽert alleen maar chaos in je hoofdí. Carolien denkt alle vragen van Art goed te hebben gehad. Volgens haar informatie zou Zarayda de mol moeten zijn. Maar of dit werkelijk zo is zal natuurlijk voorlopig nog niet bekend worden.
Dag 11 Ė Drakensbergen

De volgende ochtend zit iedereen aan het ontbijt als de telefoon gaat en Art belt. Art nodigt iedereen uit voor een frisse ochtendwandeling waarna hij hen aan het einde zal opwachten. Verder meldt Art nog even dat de penningmeester een moeilijke beslissing moet gaan nemen. Tania, die op dat moment de penningmeester is, wil daarom toch de pot weer even nakijken en komt tot een vervelende ontdekking. De pot van meer van 10.000 euro is kwijt. Ook na alle koffers om te keren is de pot niet terecht en Tania is bang dat de mol zijn slag heeft geslagen. Dan komt het moment dat Tania dit voorval toch maar met de rest van de groep moet delen. De rest van de groep voelt Tania nog eens flink aan de tand hoe dit wel niet heeft kunnen gebeuren. Dan opeens komt de pot uit de tas van DaniŽl. DaniŽl en Kees hebben de pot namelijk in de bus gevonden. Tania is dus niet echt voorzichtig met de pot te werk gegaan. Een harde les voor Tania maar de pot is gelukkig weer terecht. Penningmeester wil ze echter niet meer zijn en deze taak wordt na een stemronde overgedragen aan Kees.
Na een rit komt de groep aan bij een soort van ranche en blijkt dat er niet gelopen hoeft te worden, maar dat er een ritje op paarden op het programma staat. Tania heeft een soort kermispaard en het paard van Carolien was debiel en was duidelijk aan het mollen. Niet echt een manier om het spel gemakkelijker te maken. Het was namelijk de bedoeling dat er puzzelstukjes verzameld zouden worden langs een route door de bergen (zonder tussendoor van het paard te stappen). Wat uiteindelijk nog best wel ingewikkeld blijkt te zijn. Uiteindelijk heeft Kees 1 puzzelstuk gepakt, Daniel 3 stukjes en Carolien de overige stukken. Boven op de berg aangekomen met 10 puzzelstukken op zak staat er een ware helikopter en een puzzeltafel op de kandidaten te wachten. Maar daar mag je niet zomaar in natuurlijk. Eerst moet er worden gepuzzeld. Alle stukken moeten in 3 minuten in elkaar worden gelegd om erachter te komen waar ergens in de bergen er geld ligt te wachten. Omdat iedereen als een soort idioot op de puzzel sprong lukte het met geen mogelijkheid om de puzzel op te lossen in drie minuten. Gelukkig was Art in een goede bui en mocht er voor 250 euro uit de pot nog een minuutje verder worden gepuzzeld. Dat doet de groep en wanneer het gaatjes en piemeltjes systeem werd bedacht lag de puzzel zo in elkaar en was duidelijk waar het geld moest liggen. Kees de nieuwe penningmeester mag met de helikopter mee om het geld te halen. Op de plek van de bestemming liggen enveloppen met de namen van de kandidaten erop. De enveloppe van de mol bevat het meeste geld. Kees pakt de enveloppe van Carolien (informatie die hij natuurlijk niet deelt met de rest van de groep) en daarmee wordt 1500 euro voor de pot verdiend. Of dit ook het hoogste bedrag was blijft natuurlijk de vraag.
Tijd voor de test. Misschien wel een van de moeilijkste tests van dit seizoen, omdat de kandidaten zo slim zijn geweest om hun voorkennis van de vragen uit de komende test met de rest van de groep te delen. Tot een eenduidige beschuldiging komen de meeste kandidaten ook in deze aflevering nog niet en spreiden blijft een populaire tactiek. De executie volgt, wie zal er naar huis gaan, en wie mogen blijven. Art zit klaar om het oordeel te geven, maar overhoort iedereen eerst nog vene over de nutteloze kennis uit het vliegtuig. Dan over tot de schermen en de eerste is voor Tania. ROOD! Tania moet naar huis, en de identiteit van de mol blijft voorlopig nog even niet onthult.