Archief molacties

WIDM 14: De molacties van Susan

Susan: "De eerste opdracht was het Chinees spreken (aflevering 1). Wat mijn plan was: we zorgen dat we het geld vinden, maar dat we te laat komen. Eigenlijk ging dat vinden sneller dan ik dacht. Jennifer zag toen ineens die naam, toen dacht ik yes, ook fijn dat zij het zag. Dus ik dacht oeh... dit gaat wel heel snel. En toen moesten we vervolgens het politiebureau vinden. Mensen verstonden ons niet zo goed. Dus ik dacht OK, mooi, dan komen we er niet. Het punt was alleen: Tygo die zag ons. Dus toen nou ja... moesten we daar wel heen." "Eigenlijk was het achteraf heel gunstig want wij hadden als enige geld. Heel onverdacht en heel goed. We waren hele goede kandidaten geweest. En die anderen hadden het allemaal verprutst."
 
Art: "Dit is jouw begin als Mol en dan heb je twee van dat soort fanatieke kandidaten. Zit je dan intern te vloeken of hoe werkt dat?" Susan: "Nou, dan ga je ook naar positief omdraaien omdat je denkt: ik heb geld als Mol. Dat is misschien heel gunstig. Dus ja, je weet nooit hoe mensen denken, maar iedereen is telkens inderdaad bezig de gedachte achter de gedachte te onderzoeken, dus uiteindelijk kan je zelfs met zo’n eerste opdracht nog alle kanten op."
 
Susan: "De tweede opdracht was het licht seinen (aflevering 1). Dat was een hele fijne. Ik wist de code (3425). Wij moesten de 5 hebben. Dus ik moest zorgen dat dat geen 5 werd. (Susan maakt er 4 van.) En wat ook super fijn was, ik was samen met Maurice; hij was het zó met mij eens!" Maurice: "Ik geloofde jou gewoon, zo’n lieve vrouw."

Susan: "De verlaten studio (aflevering 2) was een heerlijke plek om te mollen. Ik had bedacht dat ik samen met Aaf naar die donkere kamer zou gaan. En wij lopen, lopen. We konden het niet vinden dus ik zei ik denk dat dit niet goed is, ik denk dat dit niet goed is... Wij die hele verdieping over! En ik een beetje nou ik weet niet hoor, er ligt alleen maar vuil en eh... En Aaf ook zoeken een beetje zo... En toen werd er van boven geroepen: ja, we zien jullie! Dus wij oooh dus we zitten toch goed, we zitten toch goed. Kom, we gaan weer terug. Dus we zijn weer heel lang daar beneden, volgens mij hebben wij wel twintig minuten daar beneden rondgelopen. Dus ik kon ook lekker mopperen van wie heeft dat gezegd? Waar hebben jullie ons dan gezien? We zijn nu op die plek en er was heel veel verwarring. Ik vond het heerlijk om te doen." (Bron: dit extra filmpje.)
 
"Ik wist natuurlijk dat we voor die enorm zware tas moesten gaan [hotelkamer zoeken (aflevering 3)], dus ik was wel heel blij dat Tygo ook voor die zware wilde gaan." Susan doet alsof ze Aaf door de telefoon niet verstaat en treuzelt met de tas. Tegen Jennifer: "Hij is te zwaar hè? Hadden we maar het koffertje!" "En op het gegeven moment dacht ik ja, we hebben nu nog heel weinig tijd. Uiteindelijk vonden we de plek. Toen zijn we echt heel erg gaan sprinten, we kwamen in dat hotel, waren we echt blij: aaah we hebben het gehaald! Toen kwam Art ("jullie zijn net te laat"). Yesss!"

Susan: "Dit is een van de koffertjes. Wat zou erin zitten? 1000 euro. Hadden we het makkelijk gehaald, hadden we net zoveel kunnen verdienen. Hebben we niet gedaan. Dom! Niets is wat het lijkt mensen!"
 
Art tegen Aaf die Susan aan de telefoon doorhad: "Waarom heb jij niet gewonnen?" Aaf: "Weet je echt waarom? Ik ben gewoon echt verliefd geworden op Susan. Zij is zo charmant, ze pakt je gewoon helemaal in. Ik ben zo gek op die vrouw, ze kan het niet zijn. Echt waar. En dat verwijt ik je niet. Maar echt ik kwam thuis en ik zei: ik heb me in laten pakken. Het geeft niet, maar ik heb me gewoon, dat is echt de reden."
 
Susan: "Ik wist natuurlijk dat we tegen de andere boot moesten roeien (aflevering 3). Dus dat het voor mij als Mol heel erg leuk zou zijn als we allemaal hele sterke mannen zouden kiezen. Iedereen had gelijk iets van o sterke man! Jan-Willem zei Suus zullen we daarheen gaan? Ja, goed. Anderen kwamen allemaal ook met sportieve types aan. Ja, toen Tygo nota bene: zou je zien, zou je net zien moeten we tegen ze roeien, hadden we beter kleintjes... Wij ja haha, dat zou wat zijn! En dat was het. Maar vervolgens was het zo leuk! Ik ben er helemaal vol ingegaan als kandidaat en iedereen. Aaf zou het ritme doen, die vond het heel eng om daar te zitten maar die had ook zoiets van OK, ik doe het. Ik dacht ja dit is zo leuk en ik kan hier echt niet mollen." (Bron: dit extra filmpje.)
 
"De opdracht op de roltrap (aflevering 4) was een hele spannende. Want ik wist als enige dat alles gehoord werd. Tygo was de eerste. Tygo die kwam bij me met een geweldig cadeau. Die had van de woorden examen en fopspeen emotie en fagot gemaakt. Dus ik heb dat natuurlijk heel keurig onthouden. Vervolgens ging ik naar Sofie, die gaf mij ook een cadeautje. Want die maakt van juweel juweeltje. Niks over gezegd. Nou ja, ik gooide nog een beetje de volgorde door elkaar. Dus ik dacht OK, ga maar naar boven meid, doe maar je best." (Bron: dit extra filmpje.)
 
"Ik wist dat in enveloppen 3 en 6 het geld zat. Ik pakte "geheel toevallig" een envelop met geld." Susan wist dat ze die niet moest ruilen (aflevering 4) voor de andere envelop met geld. "Freek had 6. Freek heb ik in het hele rondje genegeerd. En de eerste die vroeg om te ruilen was de allerliefste kandidaat naast me: Daphne. Ik ben natuurlijk ook de aller allerliefste, dat hebben ze hardop gezegd on camera dus ik dacht ik ga dit ook gebruiken. Daar heb ik mee geruild en ik zag haar ook echt "huh!", jij was toch de liefste van deze groep?"

"Tussen het spel door waren we gewoon privé en hadden we het echt heel erg leuk. En daar raakte ik ook van in de war want ik dacht ja ik zit hier iedereen tijdens het spel een rad voor ogen te draaien maar in het echt vind ik jullie zo leuk en wil ik met jullie op vakantie!"
 
Susan over de opdracht met de duizenden Boeddha's (aflevering 5): "Ik heb het als een acteur benaderd in die zin dat ik dacht: ik ben een kandidaat. Iedereen was overtuigd van zijn eigen foto, anders had ie die foto niet genomen. Dus dat was mijn focus: net zo fanatiek zijn als de andere kandidaten als kandidaat, alleen ik heb meer informatie dus ik weet waar ik fanatiek voor ben. We kregen allemaal een beschrijving van twee foto’s van Aaf en Sofie. En we moesten op zoek naar die twee Boeddha's. Ik had er eentje met twee vingers (bij elkaar) en ik wist er zijn bij die tienduizend Boeddha’s maar twee beelden die dit hebben. Dus ik zag dat andere beeld en ik zeg jongens ik heb 'm! Ik heb 'm! Het is de enige! Ik wist welke de juiste was. Die stond een beetje zo met een mouw... Maar die heb ik "niet gezien" (lacht). Dus we hadden één foto die was goed. 250 euro (juicht). En vervolgens zei ik: die met die twee vingers! Toen zei Tygo: nee, nee, met die kralen, met die kralen. Was eigenlijk heel geniaal, want die was ook niet goed. Dus ik had het niet gedaan en ik kon ook nog een beetje mopperen tegen Tygo van ja, waarom koos je die nou uit man?"
 
Bij de snake-opdracht (aflevering 5) mogen de duo's niet stilstaan en elkaars pad niet kruisen. Susan: "Ik kan natuurlijk heel goed mollen door af en toe een vertraging in te zetten en dan zo’n piepje krijgen, maar ik kan het natuurlijk ook niet te opvallend doen. Ik werd bij voorbaat al geholpen door Jennifer. Wij moesten linksaf en zij wilde rechtdoor. Ik zei je moet het nu zeggen! Toen stond ik al stil... Kon ik niks aan doen... Dus het ging heel goed, we hadden drie piepjes én er waren nog vijf overlappingen in de route. Het ging heerlijk want er is zoveel geks gebeurd... (Aaf en Jan-Willem die ruzie krijgen.) Dus iedereen wijst weer naar elkaar. Niks verdiend!"
 
"Ik was helemaal in mijn element bij de vingerafdrukopdracht (aflevering 7)." Susan tijdens de opdracht: "De situatie is als volgt: door de groep ben ik op deze positie gemanoeuvreerd waarin ik alle macht heb. Dus dank je wel groep. (Ondertussen geeft Susan verkeerde instructies door.) Als ze nou toch echt willen allemaal dat deze opdracht mislukt, dan moet je mij hier zetten." "Ik weet natuurlijk welke de juiste is. Dat is namelijk deze. Maar die ga ik niet kiezen straks."

Art: "Hoe is het om zo in het zicht van de anderen te werk te gaan?" Susan:"Het is bloedspannend kan ik je zeggen. Je hoort het ook in die eerste molbiechten, dan praat ik ook heel zacht want ik ben als de dood dat er iemand achter de deur zit."
 
Sofie: "Hier wist ik het zeker. Want ik had daarvoor informatie van Aaf gekregen over deze opdracht met de vingerafdruk. Dus ik wist dat we op zoek moesten naar een vingerafdruk. Toen heb ik vlak voor de opdracht besloten omdat te delen met Susan om te kijken wat ze zou doen met die informatie. Ik denk als ze daar niks mee doet dan is het definitief bewijs, dan hoef ik niet meer te twijfelen, dan stop ik met ook nog een beetje verdacht naar de anderen te kijken."
 
Susan: "De oranje topo (aflevering 7) was heel fijn om te verzamelen als Mol. Want ik wist natuurlijk dat je daar ook 2000 euro mee kon verdienen. Ik ging voor de groepsvrijstelling. Zo ben ik..."

"Op robinsoneiland [aflevering 8] wist ik al dat Tygo het meest last heeft van de honger. Maar Tygo is ook het actiefst. Dus die ging op zoek naar kokosnoten en had een heel plan voor hoe de bedjes op te hangen en ik dacht: dat laten we Tygo gewoon lekker doen. Dan wordt zijn maagje des te eerder leeg." Tygo stelt voor een proviandkist open te maken. Susan: "Sofie schoof daar gelijk bij aan, wat iedereen natuurlijk ook hartstikke verdacht vond. 1500 euro uit de pot." (Bron: dit extra filmpje.)
 
Susan tijdens "wanted" [aflevering 8]: "Ik heb eigenlijk helemaal geen haast jongens. Ik loop nou helemaal naar het eind van het dorp. Er is hier verder niemand, er is hier ook geen enkele mogelijkheid om je te verstoppen dus ik kan me niet voorstellen dat Freek hier loopt. Ik heb ook helemaal geen behoefte om hem te vinden. Ik wil namelijk helemaal geen 2500 euro in de pot. Sorry." (Bron: dit extra filmpje.)
 
"O jongens, jongens. We gingen vandaag naar Ellis Island (aflevering 9). Ik ging samen met Freek. Dat was heel fijn. We gingen de goede kant op waar de meeste enveloppen lagen. Bij de eerste postbus zei ik Freek, ga jij de post maar halen. Dat was de envelop van Aaf. Daar stond op Daphne. Heel fijn, want dat gaat geen rente opleveren. Toen kwamen we bij de tweede postbus. Toen ging ik naar de brievenbus, daar lagen twee enveloppen in. Eentje daar stond op "Suus Visser" en de andere daar stond op "Freek", die had ik geschreven. Daar zat 1750 euro in, die heb ik laten liggen."

Art: "Je juicht er nog bij ook. Maar toch: onder het oog van Freek beroof je de pot hier van 1750 euro. Maar in het echte leven zou je hiervoor opgepakt worden. En nu krijg je applaus. En Freek... Als jij na deze opdracht de inhoud van de enveloppen had geteld, had je kunnen weten dat er 1750 euro ontbrak. Precies het bedrag dat Susan had gepost. Dat had je op het spoor kunnen zetten." Freek: "Schei uit... Geen idee. Je wordt verliefd op deze vrouw hè?..."
 
Susan: "Ik heb natuurlijk flessen (aflevering 9) met stellingen van mezelf eruit gepakt. Zodat de anderen die niet meer konden pakken, zodat er geen geld in de pot kon komen. Bijvoorbeeld de stelling: "Bij het Chinees spreken vormde de Mol een team met Jennifer". Dat is waar. Geen geld in de pot. De volgende stelling die ik vond was: "De Mol was tijdens de snake-opdracht op straat". Dat was ik, was hartstikke waar. Want ik was de Mol en ik was op straat. Uit het water gepakt." Freek nam acht flesjes mee waarvan één juist. Sofie negen, allemaal goed. 10 goed - 7 fout = 300 euro verdiend. Art: "Maar Sofie, had jij in die laatste afleveringen niet beter aan Freek kunnen vertellen wie de Mol was? Want alleen al in aflevering 9 heeft ie jou 3500 euro gekost..."
 
Susan: "Ik vond het geweldig, ik vond het bloedspannend en ik was heel erg blij dat, volgens mij waren Owen en Jan-Willem dat, die aan het begin al molvrije zones hadden ingesteld, zo van als we buiten het spel zijn dan laten we het los. En dan was het alleen maar heel erg gezellig. En ik hoop heel erg dat jullie weten dat dat allemaal oprecht was. In de molvrije zone hebben jullie de echte Susan gezien en ik zou met jullie allemaal op vakantie willen."

>> Terug naar archief molacties. <<