De presentator

Wie is... Art

Art Rooijakkers is geboren op 29 augustus 1976 in Geldrop.

Art haalde zijn VWO diploma op het Augustinianum te Eindhoven. Na een afgebroken studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, studeerde Rooijakkers aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Zijn televisiecarriŤre begon bij de actualiteitenrubriek NOVA waar hij als jongste verslaggever ooit onderwerpen maakte over binnen- en buitenland. Verder werkte Art als verslaggever bij de lokale Amsterdamse stadsomroep AT5.

Daarna is Art begonnen als reporter bij het realityprogramma Expeditie Robinson. Na een tussenstap als verslaggever bij het NPS-kunstprogramma TV3, werd Art gevraagd als presentator/eindredacteur van Peking Express. Sinds 2006 werkte hij ook achter de schermen bij NET 5 als eindredacteur van onder andere Het Blok, HartsTocht en Model in 1 dag.

Najaar 2007 presenteerde hij drie programma's op NET 5: Als de vrouw van huis is, waarin de mannen van het stadje Heusden-Vesting het een week lang zonder hun vrouwen moesten zien te redden; Gezond weer op, waarin hij gesprekken voerde met bezoekers en patiŽnten in de centrale hal van het AMC in Amsterdam; en Outback Jack, waarin meisjes uit Nederland en BelgiŽ in de Australische outback op zoek gaan naar liefde.

In het voorjaar van 2008 speelde Art als gastacteur in een aflevering van de dramaserie Julia's Tango, opgenomen in Buenos Aires. Najaar 2008 presenteerde hij samen met Katja Schuurman het ideŽle reisprogramma Return to sender.

In 2009 presenteerde hij, samen met Waldemar Torenstra en Froukje Jansen, een maand lang De zomer draait door, een zomerse variant op het programma De Wereld Draait Door. Ook is Art in dat jaar te zien op NET 5 als presentator van het programma De Spaanse Droom, waarin enkele stellen strijden om een bed en breakfast in het zonnige zuiden, opvolger van het succesvolle De Italiaanse Droom op Nederland 1.

In 2011 was Art Rooijakkers de winnaar van het elfde seizoen van Wie is de Mol? In datzelfde jaar tekende hij een contract bij de AVRO om meerdere programma's te presenteren. Het eerste programma was de special Zooo Moslim op Nederland 3.Vanaf september 2011 presenteert Art samen met Gerard Ekdom het avonturenspel Fort Boyard.

Vanaf januari 2012 presenteerde hij het AVRO-programma Wie is de Mol?, als opvolger van Pieter Jan Hagens. 

In 2013 wint Rooijakkers de Gouden Televizer-Ring voor Wie is de Mol?. Tevens was hij genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster Man.
Ook het jaar erna wordt hij genomineerd voor de Zilveren Televizer Ster Man, maar wederom gaat de prijs naar iemand anders.  Met Wie is de mol jr.? is hij dat jaar genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Begin 2014 maakt hij samen met Leon Verdonschot en Erik van Bruggen een documentaire over de eerste Zuid-Afrikaanse tour van Bruce Springsteen: "High Hopes in South Africa". De film wordt in verschillende landen uitgezonden en staat op youtube.

Zomer 2014 won hij het tv-programma De Slimste Mens door in de finale Erik Dijkstra te verslaan. Zo werd hij na Arjen Lubach, Pieter Derks en Owen Schumacher de vierde winnaar sinds het programma op NPO 2 wordt uitgezonden.

Bron: wikipedia.nl

Extra Art stuff

Praat mee over Art op ons forum!