Profiel Tygo

Wie is... Tygo?

Naam: Tygo Gernandt
Geboortedatum: 7 april 1974
Woonplaats: Amsterdam
Beroep:   Acteur
Omschrijving: Is ontzettend gedreven
Tygo Gernandt verscheen op zijn twaalfde voor het eerst op televisie, toen hij meedeed in een promotieclip om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Zijn bekendheid verkreeg hij echter pas door zijn rol als Dennis Hulshof in de TROS-serie Fort Alpha (1996).

Na diverse gastrollen in onder meer ‘Goede tijden slechte tijden’, ‘12 steden 13 ongelukken’ en ‘Voor hete vuren’ won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Van God Los’. In 2005 won hij opnieuw een Gouden Kalf, voor ‘Het schnitzelparadijs’. In de film Oorlogswinter (verfilming van het boek van Jan Terlouw) speelde Gernandt de rol van Bertus.

Naast zijn carričre als acteur treedt Tygo regelmatig op als stemacteur. Zo fungeert hij onder meer als voice-over voor de voorstelling Astronaut, die in het planetarium van dierentuin Artis wordt vertoond en heeft hij meegewerkt met het hoorspel Bommel.

In 2008 was Gernandt samen met Dennis Storm, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Filemon Wesselink en anderen te zien in het BNN-programma Crazy 88. In de zomer van 2013 was Gernandt te zien in het tiende seizoen van Ranking the Stars.

Bron: wikipedia.nl

Stemgedrag: op wie stemde Tygo?

Praat mee over Tygo op ons forum!