Profiel Daphne

Wie is... Daphne?

Naam: Daphne Bunskoek
Geboortedatum: 22 november 1973
Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Tv-presentatrice/ actrice
Omschrijving: Veelzijdig en charmant
Bunskoek begon haar carriere voor de regionale zender RTV Oost, waar ze samen met Willem Alkema en Eddy Zoëy het programma "Jong Belegen" presenteerde. Nadat ze voor dit station een reportage maakte over de net bij muziekzender TMF aangenomen Zwolse VJ Tooske Breugem, werd Bunskoek gevraagd een screentest bij TMF te doen. Ze werd aangenomen en presenteerde er een aantal jaren lang diverse programma's. Vanaf 2002 tot 2005 is Bunskoek te zien geweest bij onder andere de programma's Ook dat nog!, Ik doe alles voor jou en Goedemorgen Nederland van de omroep KRO.

Na de zomer van 2005 ging Bunskoek aan de slag bij RTL Boulevard, als opvolger van Beau van Erven Dorens. Aan het eind van 2006 deed Bunskoek mee aan het BNN-programma Ranking the Stars.

In 2004 maakte Bunskoek haar acteerdebuut in de film Feestje en haar televisiedebuut volgde in 2005 met de serie Keyzer en De Boer Advocaten, een advocatenserie van de KRO en NCRV. Op 6 juni 2006 maakte beide zenders bekend dat ze geen vaste rol meer zou spelen omdat ze het te druk heeft met haar andere werkzaamheden. Bunskoek vertolkte in 2007 een rol in Van jonge leu en oale groond, een regiosoap op TV Oost, geregisseerd door Johan Nijenhuis en Herman Finkers. Op 17 augustus presenteerde Bunskoek samen met Albert Verlinde het afscheidsprogramma De Laatste Show van Tien.

Sinds 7 april 2009 is Bunskoek te zien in het tweede seizoen van de comedyserie S1NGLE. Ze speelt de rol van Esmée. Daphne begon in september 2009 bij BNN. Van 24 augustus tot 18 september presenteerde zij op Net5 een talkshow: "De tafel van 5", geproduceerd door EVA TV van Paul de Leeuw. Vanaf de zomer van 2011 valt zij in voor Mieke van der Weij in het Radio 1-programma TROS Nieuwsshow en in het najaar van 2011 presenteerde ze samen met Roué Verveer voor de NTR het programma De Slavernij.

Bron: wikipedia.nl

Stemgedrag: op wie stemde Daphne?

Praat mee over Daphne op ons forum!