'5 op een rij'


Vorige week werd er gewisseld van land. De mollen gaan naar de Filipijnen. We zien de boedha opdracht, abseil opdracht en de snake opdracht nog even snel langs komen. De zwarte vrijstelling word ingezet maar het is niet Freek die zijn vrijstelling zag verdwijnen maar Jennifer die een rood scherm krijgt.


De kandidaten zitten aan het ontbijt. ‘Goeiemorgen! En jij maakt kans om dit programma te winnen’ aldus Tygo. Art begint dan met de eerste opdracht. Er liggen zes enveloppen en ze mogen er één uitkiezen. Jan-Willem wil graag als eerste, hij pakt een kaartje. ‘Als je drie jokers wilt verdienen, stop dit kaartje dan terug en doe alsof er niets aan de hand is’. Sofie gaat als tweede en krijgt het kaartje dat ze hem terug moet stoppen en niets moet doen. Tygo gaat als derde en krijgt hetzelfde kaartje als Jan-Willem. Susan als vierde, Aaf als vijfde en Freek als laatste krijgen alle drie dezelfde opdracht als Sofie. Art:’ Tot straks’. Aaf en Sofie worden samen gezet op een straat hoek. Ook Freek en Susan worden samen gezet. Sofie vraagt aan een vrouw wat er gaat gebeuren. De vrouw antwoord dat het ‘Feest der Allerheiligen’ en tegelijkertijd de ‘Mayflower miss-verkiezing’ gaan plaats vinden hier. Art legt uit dat er jokers zijn te verdienen. Maar dat de kandidaten (Aaf en Sofie, Freek en Susan) dit kunnen verhinderen. Ze krijgen de opdracht om de anderen te ontdekken. Tegelijkertijd krijgen Tygo en Jan-Willem de opdracht om mee te lopen in de optocht. Als ze niet ontdekt worden dan verdienen ze drie jokers. Aaf:’ We zochten vier erg lange mensen, maar misschien liepen ze wel gehurkt of liepen ze hele optocht op hun knieën, je weet het niet’.


Tygo legt uit dat er twee posities waren, meelopen in een brassband of het duwen van een beeld. Tygo zit in de brassband als trompetter. De duo’s worden bang dat ze iedereen al hebben gemist, maar dan zien Susan en Freek Tygo lopen. Ook Sofie en Aaf springen de lucht in, en roepen dat ze Tygo hebben gezien. Tygo:’ Ik zag Sofie echt juichen’. Freek en Susan hebben verder helemaal niets meer gezien. De laatste wagen rolt voorbij. Op het nippertje spot Sofie Jan-Willem. Wanneer Art Sofie en Aaf verteld of ze hun twee mede kandidaten hebben gespot zijn de twee ongelooflijk blij omdat ze dachten dat ze er vier moesten spotten. Susan en Freek denken dat ze Tygo en Aaf hebben gezien. Sofie en Aaf hebben zowel Tygo als Jan-Willem gespot. Er word 1250 euro verdiend en 3 jokers voor Jan-Willem.


Susan heeft de laatste enveloppe om te posten naar Ellis Island. ‘Oh heb ik hem nog wel, ik moet me echt worstelen door al mijn vrijstellingen en jokers’ grapt ze. Ze krijgt 1750 euro om te posten en deze post ze naar Freek, want dat is haar mol. De kandidaten gaan naar de  volgende opdracht. Een soort mini woestijn met strand. Sofie ziet gelijk de jeeps staan. De duo’s worden gemaakt: Susan en Aaf, Freek en Jan-Willem en Sofie en Tygo. Ze krijgen een uur de tijd om een boot die in drie delen ligt verspreid in de zandduinen bij elkaar te brengen en in elkaar te zetten. Aaf:’ Susan kan ontzettend goed rijden. Ze kan acteren, ze kan dansen heb ik al gezien. Ik leg mijn leven in haar handen’. Als snel zien ze een deel van de boot maar in het gebied van Tygo en Sofie. Aaf en Susan willen wachten, terwijl Tygo en Sofie zeggen dat ze hem mee moeten nemen. Al snel hebben Freek en Jan-Willem ook een stuk van de boot te pakken. Aaf en Susan bepalen dat ze het stuk maar pakken en Tygo en Sofie zien het andere stuk al snel. Sofie en Tygo hebben de boot snel aan hun auto vast gemaakt. Bij Aaf en Susan gaat het iets minder snel, maar ook hen lukt het. Tygo:’ Speel jij als mol of kandidaat’? Sofie:’ Mol’. Tygo:’ Dat dacht ik al, ik ook’. 


Jan-Willem en Freek komen vast te zitten met de jeep. Volgens Freek door het testosteron rijgedrag van Jan-Willem. Susan en Aaf hebben andere problemen. Susan reed een visserslijn tegemoet en molde deze. Sofie en Tygo denken dat ze een vissershuis hebben omgereden. Tygo gaat het middenstuk ophalen, heeft wat moeite maar uiteindelijk lukt het. Aaf probeert nog te mollen:’ Het roer van de boot zit toch altijd aan de zijkant’? Sofie:’ Nee Aaf’. De opdracht is geslaagd. Jan-Willem geeft een joker aan Tygo omdat hij de moeilijkste plek had.


Art verteld dat ze een blik in de toekomst gaan werpen. Maar daarvoor moeten ze wel eerst twee vragen beantwoorden uit het verleden. Uit de vorige test krijgen ze twee vragen die ze met waarheid mogen beantwoorden of niet. Freek mag als eerste. Hij verteld dat Susan zijn mol is. Freek mag niet naar binnen bij de kerk. Aaf is de volgende, ze zegt dat haar mol Sofie is. Ze mag naar binnen en één knop indrukken. Er begint een filmpje af te spelen. Aaf:’ Ik zag eerst een kwartvingerafdruk, toen een groep bruine paarden en toen twee vingerafdrukken. Dus ja, nu weet ik wie de mol is’. Tygo is de volgende, zijn mol is Aaf. Ook hij mag op één knop indrukken en hij ziet een filmpje met een vrijstelling. Jan-Willem gaat als volgende en zegt dat Jennifer zijn mol is. Hij ziet windmolens in zijn filmpje met geld. Susan zegt dat haar mol Tygo is. Ze mag ook één knop omdraaien en ze ziet een doorzichtige vrijstelling en posters met wanted. En als laatste gaat Sofie. Haar mol is volgens haarzelf Tygo. Ze mag ook één knop omdraaien en ziet dezelfde windmolens als Jan-Willem.


De test komt er weer aan. Jan-Willem zit op Aaf, arme Aaf. Tygo zegt dat Susan het is. Susan gaat voor Sofie. Sofie heeft nog Tygo en Susan als verdachten. Art zegt dat er geen vrijstellingen meer zijn.

Jan-Willem: Groen
Tygo: Groen
Freek: Groen
Susan: Groen
Sofie: Groen
Aaf: Rood!

Susan is verdrietig, Jan-Willem is weer zijn verdachte kwijt en Aaf gaat naar huis. Wie is de mol is weer terug over twee weken!