De lachende derde

 

Vorige week haalde Susan de bovenkant van de windmolen niet, hadden Sofie en Susan een gesprekje, vond Jan-Willem veel geld, was Sofie van de kaart verdwenen en koos Susan voor de groepsvrijstelling. Vijf tickets naar het paradijs!

Turtle Island en de kandidaten staan er alleen voor. Ze kwamen aan op een prachtig eiland met zingende kinderen die hun verwelkomde. De tune van Expeditie Robinson begint te spelen. Art verteld de kandidaten dat dit voorlopig hun thuis is, dit strand: Kamp noord. Ze verdienen 3000 euro. Maar er bevinden zich twee kisten in het water die beide 1500 euro kosten. Eentje is om te overleven, de andere om het leven wat aangenamer te maken. Jan-Willem:’ We gaan robinsonnen, dat is niet het programma waar we ons voor hebben opgegeven’. Art verteld dat ze aan het einde van de dag nog een belangrijke keuze gaan maken over een dilemma. Sofie:’ Doei Art’! Susan:’ Het is echt heel mooi, nu we nog helder kunnen denken moeten we er misschien eerst even van genieten’. Tygo:’ Man expeditie robinson, kamp noord. We gingen toch wie is de mol doen’? Hij probeert met hulp van Jan-Willem wat kokosnoten te pakken te krijgen, zonder al teveel succes. Sofie:’ Ik heb officieel voor het eerst mijn maag horen knorren’. Het duurt niet lang of Freek en Jan-Willem halen de proviand kist uit het water. Er zit maar een beetje voedsel in. De kandidaten eten samen een banaantje.

Ze worden opgehaald door een bootje en gaan een proef spelen. Een enorm bord, met vijf verschillende kleuren fiches in een bakje met hun namen erop. Art verteld over de finale vrijstelling. Sofie:’ Een vrijstelling voor de finale’! De eerste drie afvallers van dit spel maken daar geen kans op. Ze spelen vijf op een rij. Het is niet de bedoeling dat ze zelf winnen, maar dat ze de anderen uitschakelen. De kandidaten mogen de volgorde bedenken hoe ze beginnen, ze besluiten weer voor alfabetisch te gaan. Freek begon met Sofie. Jan-Willem wordt er als eerste uitgespeeld. Sofie verdedigt zichzelf. Ze krijgen de kans om Freek eruit te spelen maar Sofie gaat over op Susan omdat ze denkt dat ze anders er als derde uitligt. Susan vergeet Sofie eruit te spelen maar het gebeurt alsnog Sofie vliegt eruit. Nu gaan Tygo en Freek met hun tweeën Susan eruit spelen. Freek en Tygo blijven over en maken kans op de finale vrijstelling. Terug op het eiland zijn de verhoudingen op scherp gesteld. Gelukkig zijn daar Jan-Willem en Freek die een liedje eruit knallen op gitaar. Freek:’ Over een week te koop op Itunes’. Jan-Willem:’ Downloaden voor 99 cent en reken maar dat het een hit word’! Susan:’ Toen jij begon te jodelen joeg je alle vissen weg’. Sofie, Susan en Jan-Willem bespreken het stemmen. Ze besluiten wel allemaal hun eigen keuze maken en dan gewoon wie ze het meest verdacht vinden. Wanneer de kandidaten van het eiland worden gehaald zijn ze opgelucht.

De kandidaten gaan stemmen wie ze de vrijstelling het meeste gunnen. Art vraagt de drie stemmende kandidaten of het moeilijk was. Sofie:’ Ik ben nog steeds aan het nadenken’. Susan:’ Ik heb mijn keus gemaakt’. We zien dat Jan-Willem op Tygo stemt en dat Susan op Freek stemt. De derde stem gaat het verschil maken. De laatste stem is ook voor Freek wat betekend dat hij de vrijstelling krijgt. Maar hij moet hem nog wel verdedigen en deze ronde door komen. Art verteld dat dit niet mee gaat vallen, behalve als Freek de rest ruim voor blijft. De volgende opdracht is Freek er niet bij. Hij krijgt 20 minuten de tijd om Art te vinden met zijn vrijstelling. De andere kandidaten krijgen een minuut daarna om ook binnen te komen bij Art. Lukt dit, dan verdienen ze 2500 euro en is Freek zijn vrijstelling kwijt. De enige weg naar Art toe is door Freek te volgen: 'Het jachtseizoen is geopend’. Jan-Willem tovert een wanted poster ergens vandaan met een niet hele charmante foto. Freek kreeg een porto waarop hij alle andere kandidaten kon horen. Hij zet een hoedje op dat ie toevallig mee had en hij bedenkt zich dat hij best wel geluk heeft dat hij wel blend met die Filipijnen. Hij zag Susan en is een winkeltje ingedoken. Tygo zegt dat ze ook op voertuigen moeten letten omdat het heel slim zou zijn als Freek daar in zou gaan zitten. Freek:’ Dankjewel Tygo’. Hij springt snel in de eerste taxi die hij tegenkomt. Tygo stond recht achter hem maar hij heeft hem niet gespot. Susan:’ Ik versta je niet’. Na een tijdje vindt Jan-Willem Art en verstopt hij zich achter een vrachtwagen. De anderen verstoppen zich ook om Art heen. Freek komt vanaf de achterkant van het huis sneaky naar binnen bij Art. Jan-Willem is op dat moment bang voor een hond. ‘Ik dacht dat is Art in het bakkie’. We zien Freek binnenkomen en een minuut wachten tot er iemand komt. Niemand komt, geen geld en de vrijstelling blijft bij Freek.

Tijd voor de test. Jan-Willem twijfelt tussen Sofie en Susan. Freek zet in op Sofie en Susan ook. Tygo zet meer in op Susan net als Sofie. Als Freek een groen scherm krijgt zit hij gelijk in de finale.

Freek: Groen!
Sofie: Groen
Tygo: Groen
Jan-Willem: Rood!

Jan-Willem vliegt naar huis. Volgende week zien we de finale. Er valt nog iemand af en we krijgen te horen over de post!