Profiel Evelien

Wie is.. Evelien

Naam: Evelien Bosch
Geboortedatum: 1 mei 1981
Beroep: Presentatrice en programmamaakster
Evelien studeerde voor programmamaker/regisseuse aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waarna BNN haar een baan aanbood als radioverslaggever en producer. Ze werkte voor BNN mee aan verschillende programma's en deed de verslaggeving van vele festivals zoals Lowlands, Pinkpop, Rock Werchter en Parkpop.

In 2005 maakte Evelien de stap naar televisie toen zij voor MTV samen met Dennis Weening het wekelijkse muziekprogramma Brand New Live ging presenteren. Evelien werd een van de gezichten van MTV Nederland en presenteerde onder andere MTV News, Summer of MTV en Making the Movie.

Sinds oktober 2007 maakt Evelien verschillende programma's voor de NCRV. Ze was onder andere het gezicht van Mambapoint, het platform voor kleinschalige ontwikkelingshulpinitiatieven, presenteerde het natuur- en cultuurprogramma Bosch, Beuk & Haan op NPO 2 en het jongerenprogramma Xperience op NPO 3. Ook presenteerde Evelien tot halverwege 2014 Zapplive dat drie maal in de week rechtstreeks op Zapp te zien was. Sinds najaar 2014 presenteert ze Willem Wever

Bron: Wieisdemol.nl en wikipedia.nl
Foto: Sam Nijssen

Stemgedrag: Op wie stemde Evelien?

   

Praat mee over Evelien op ons forum!