Profiel Margriet

Wie is.. Margriet?

Naam: Margriet van der Linden
Geboortedatum: 31 januari 1970
Beroep: Journaliste
Margriet van der Linde groeide in Ridderkerk op in een christelijk milieu. Dit nogal opzichzelfstaande orthodox-protestantse milieu stond haar niet aan, al jong kwam ze in opstand tegen de Bijbelse rolverdeling tussen vrouw en man.

Na de middelbare school studeerde ze aan de Hogeschool voor Journalistiek in Amersfoort. Na afloop werkte ze als redacteur bij het Nieuw Israelietisch Weekblad, De ronde van Witteman en RTL Nieuws, en als presentatrice bij 5 in het Land van RTL 5. Tussen 1998 en 2001 was Margriet correspondent in New York, onder meer voor Twee Vandaag. Ze werkte als presentator voor AT5 en RTV Noord Holland, BNR Nieuwsradio en Het Gesprek In 2009 was ze de presentator van Zomergasten.

Margriet was vijf jaar hoofdredacteur van het tijdschrift BLVD en was van 2008 tot 2013 hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij. Ze schreef ook columns in dagblad De Pers. Margriet schrijft momenteel haar eerste roman De Liefde Niet. In oktober 2014 maakte Margriet deel uit van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN om daar namens de Nederlandse vrouwen de regeringsleiders van de VN-lidstaten toe te spreken.

Bron: Wieisdemol.nl en wikipedia.nl
Foto: Sam Nijssen

Stemgedrag: Op wie stemde Margriet?

   

Praat mee over Margriet op ons forum!