Profiel Pieter

Wie is.. Pieter?

Naam: Pieter Derks
Geboortedatum: 20 september 1984
Beroep: Cabaretier
Hij volgde de kleinkunstopleiding aan de Koningstheateracademie van 's-Hertogenbosch. In 2004 won hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. In 2005 won Pieter de publieksprijs van de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Ook is Pieter regelmatig te zien in programma's als Mag ik u kussen?, TatataTaal, In goed gezelschap en Over de kop. Sinds februari 2012 sluit hij regelmatig de week af in het VARA-tv-programma De Wereld Draait Door.

Van april 2012 tot april 2014 heeft hij met Van Nature langs de Nederlandse theaters getourd. Ook schrijft hij columns voor BNN op NPO Radio 1. Pieter won in 2013 de finale van het televisieprogramma De Slimste Mens. Hij was in 2013 genomineerd voor de Televizier Talent Award, samen met Kees Tol, maar zag de prijs naar Kees gaan. Pieter maakte eind 2013 zijn eerste oudejaarsconference onder de naam Een oudejaars. In 2014 en 2015 toert Pieter met zijn nieuwe voorstelling Zo goed als nieuw door het land.

Bron: Wieisdemol.nl en wikipedia.nl
Foto: Sam Nijssen

Stemgedrag: Op wie stemde Pieter?

   

Praat mee over Pieter op ons forum!