Verraden...

Verraden...

Lukie4
Aflevering 3 verraden…

Dag 4 Colombo.
De kandidaten zitten te eten op een terras in Colombo. Ze zitten te speculeren wat ze gaan doen. Rik denkt laser gamen. Ajouad zegt dat ze wat gaan doen waar alle mensen jaloers op worden. Rik doet een lange biecht, waarin hij zegt dat hij alles wil weten en dat dat niet kan. Hij wordt er gek van. Margriet denkt dat ze iets gaan doen met hijskranen en heen en weer worden geslingerd. Marlijn voegt eraan toe dat ze dan met hun benen in code moeten schrijven in de lucht.
Havengebied Colombo.
In de containeroverslag van Colombo staat een opdracht BOMvol adrenaline te wachten met schutters. Er is 3000 euro te verdienen. De deelnemers moeten geld uit tuk tuks halen. Ze moeten ook lettercodes vinden. Vind je je eigen geld dan verdubbelt het bedrag. En dat zonder afgeschoten te worden. De kandidaten besluiten na even overleg om te gaan pakken wat je pakken kunt. Rik en Carolina gaan eerst. Er hangen ook nog eens overal draden. Rik benoemt ze als boobytraps. KNAL. Rik is af. Carolina heeft 2 enveloppen weten te pakken. Helaas wordt ze net voor het eindpunt afgeschoten. Chris en Marlijn gaan als volgende duo. Marlijn loopt naar haar eigen Tuk tuk toe, ze pakt geld. Dan loopt ze naar een tweede tuk tuk. Daar staan drie letters op MOL. Daar pakt ze ook een envelop. Helaas stapt ze later op een bom. Chris heeft ook twee enveloppen maar wordt geraakt. Martine: Margriet en ik (Cagney en Lacey) gingen op pad. Martine heeft als tactiek dat ze Margriet gaat dekken. Helaas kan ze niet goed mikken en schiet ze Margriet af. Twee tellen later is ze zelf ook af. Ajouad en Victor gaan als laatste. Ajouad schakelt een paar schutters uit, maar wordt ook afgeschoten. Alleen Victor nu dus nog. Hij vindt nog geld. Na overleg wordt besloten dat hij niet verder mag zoeken (Marlijn is het daar niet mee eens). Victor haalt de finish. Art mag de envelop open maken. Er zit 100 euro in. De pot staat op €3000,00. Fijne avond nog   ::zwaai::
Rik en Marlijn praten nog even na. Rik vindt het raar dat Marlijn tegen een boobytrap aanloopt waar hij haar voor heeft gewaarschuwd. Marlijn vindt het jammer dat Rik (haar bondgenootje) haar niet meer vertrouwd.
Dag 5 – Colombo

Tijdens het ontbijt, gaat de telefoon. Art is op zoek naar 6 aandachtstrekkers. Chris wil wel graag bij de 2 overblijvers. Victor mag kiezen. Rik en Chris worden meegenomen. De andere 6 gaan weer naar Pettah. Ze hebben een half uur om iets te kopen waarmee ze letters kunnen maken om het woord BENTOTA te maken. Martine, Carolina en Victor gaan op zoek naar iets waarmee ze de aandacht kunnen trekken. Dat worden grote paraplu’s en doeken. Margriet, Ajouad, Marlijn gaan lappen stof kopen. Ze kopen ook nog verf en scharen.
Rik en Chris mogen in een watervliegtuig. Ze moeten er achter komen waar ze heen gaan. Rik heeft hoogtevrees. Art reageert lekker nuchter: “Goede vlucht.”
 
Ze zijn met de lap stof bezig op het strand. Marlijn wil mensen regelen om de stof vast te houden. Martine vindt het slimmer om daar zand voor te gebruiken.

*** ondertussen in het vliegtuig***
Rik: Op het strand hoeven we niet te kijken.

Ajouad heeft inmiddels zijn eigen crew van locals en knipt stof. Marlijn probeert met locals een dansje in te studeren met paraplu’s. De rest van het team is daar niet zo blij mee. Er volgen wat hilarische opmerkingen over kinderdagverblijven en dergelijke.

***ondertussen in het vliegtuig*** vliegen ze over het strand. En Chris roept meteen BENTOTA. Ze geven deze bestemming aan de piloot. De vliegt naar Bentota. Daar stappen Rik en Chris uit. Ze weten niet wat ze moeten doen, ze moeten nog verder zoeken, denken ze en springen op een boot. Ze lopen de Mol envelop gewoon voorbij. Ze krijgen een mooie tocht naar de Mangroven. Zien nog wat afval liggen, maar verdienen dus ::art:: euro. Dat moeten ze uit gaan leggen.

Later komen ze het restaurant binnen en dan moeten ze het vertellen. Er komt een uitleg over duo’s die er niet waren. Martine: “jullie zijn dus op zoek gegaan naar mensen en niet naar een envelop?” Ajouad vergeeft het de jongens als eerste en laat ze aan tafel plaats nemen. Rik zegt later in een biecht dat hij het totale initiatief aan Chris heeft gelaten zegt hij. "Ik ga dat lekker voor mij zelf houden."
Dag 6 Galle
Chris en Ajouad bespreken hun verdenkingen. Ze zijn een pact. Ajouad staat een beetje buiten de groep en is heel beschouwend. Chris is een allemansvriend. Chris zit alleen nog maar op Margriet en Marlijn. Ajouad verdenkt de drie vrouwelijke M’s Martine, Margriet en ook wel Marlijn.
De kandidaten lopen naar een strandje. Daar staan 9 stoelen. 1 tafeltje, 1 computer. De kandidaten gaan rustig op een plekje zitten. Art komt er aan en hij vertelt dat ze niet meer mogen praten met elkaar. Ze moeten de test maken met de andere kandidaten als publiek. Carolina gaat als eerste. Na vraag 20 staat ze op en dan verschijnt er opeens in beeld    “De test is nog niet voorbij. Er komt nog een vraag. Welke kandidaat gun jij een vrijstelling en gaat automatisch door naar volgende aflevering.” Ze schrikt en dat doen eigenlijk alle kandidaten, we zien helaas niet wie wie stemt. Wel worden er dingen geïnsinueerd.
Tijdens het invullen van de test, horen we alle verdenkingen van alle kandidaten.

Carolina: “ik denk dat Margriet de mol is. Ze doet weinig moeite en gaat vaak in discussie.”
Martine: “Chris is vanaf het begin af aan mijn hoofdverdachte geweest, Rik was dat ook maar ik neig nu meer naar Victor”.
Victor: “Eén van mijn hoofdverdachte is Rik. En ik houd Carolina en Marlijn in de gaten”.
Margriet: “Mijn top twee blijft Chris en Viktor. En Marlijn, de directeur van de kinderdagverblijven in Sri Lanka, is de top 3 binnen gedrongen.”
Rik: “Chris, Margriet en Carolina staan in mijn top 3, Marlijn en Viktor zijn twijfelgevallen.”
Ajouad: “Dit wordt het eerste moment dat ik er achter kom of ik goed of fout zit. Ik heb mijn 3 M’s. Margriet, Marlijn en Martine."
Chris: "Ik heb me heel erg gefocust op Carolina en nu denk ik dus Margriet en Marlijn."
Marlijn: "Na gisteren kijk ik meer naar Chris."


Tijd voor de executie.
Ajouad wordt een vrijstelling gegund. Hij krijgt dus geen scherm te zien. Chris wordt een vrijstelling gegund. Hij krijgt dus geen scherm te zien. Er wordt gezegd dat er meerdere mensen op hem gestemd hebben.
Margriet heeft ook geluk, geen scherm.
Marlijn heeft ook een vrijstelling.
Victor wordt ook een vrijstelling gegund.
Carolina heeft geen vrijstelling. Dus haar scherm……….GROEN.
Martine heeft ook een vrijstelling.
Rik heeft ook een vrijstelling.
We hebben dus geen afvaller bij deze uitzending.