Profiel Remy

Wie is.. Remy

Naam: Remy van Kesteren
Geboortedatum: 8 maart 1989
Beroep: Harpist

Remy is een Nederlandse harpisten die behoort tot de wereldtop. Hij was al jong gefascineerd door de harp en werd als op zijn tiende toegelaten tot het Utrechts Conservatorium. Hier studeerde hij in 2010 met de hoogste onderscheidingen af. Na deze opleidingen studeerdij Remy ook aan de Conservatoire National Supťrieur de Musique in Parijs en het conservatorium in Amsterdam waar hij vorig jaar cum laude afstudeerde. Tijdens zij studie zette Remy het Dutch Harp festival op wat ondertussen al twee keer succesvol is gehouden.

Remy debuteerde op zijn zestiende in het Amsterdamse Concertgebouw met een concert met het Nederlands Kamerorkest. Een jaar daarvoor speelde hij ter gelegenheid van de doop van Prinses Amalia en trad hij op in Carnegie Hall, New York. In 2011 was hij Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer in Gelderland. Eind vorig jaar toerde hij door Nederland, BelgiŽ, Luxemburg en Duitsland in de fameuze Night of the Proms. Als enige klassieke solist trad hij op naast spraakmakende popartiesten als Anastacia en de legendarische Jacksons. Remy speelt dus tegenwoordig zijn harpmuziek over de hele wereld.

Met zijn muziek heeft Remy al vele prijzen gewonnen. Hij won eerste prijzen bij het Nederlands Harpconcours en het Prinses Christina Concours. In 2008 behaalde hij op het Internationaal Harpconcours in Moskou de derde plaats en in 2009 de derde prijs op het prestigieuze Internationaal Harpconcours in IsraŽl. Ook was Remy 'Jong muziektalen 2009' en won hij eveneens de GrachtenfestivalPrijs in 2013

In 2012 verscheen zijn eerste solo-cd getiteld Remy, met werken van Smetana, Holliger, Bach, Sjostakovitsj en Reniť. De cd werd geroemd oor de pers. In 2016 komt de nieuwe cd van Remy uit met eigen (pop) muziek.

Bron: Wieisdemol.nl en wikipedia.org

Stemgedrag: Op wie stemde Remy?

   

Biechten van Remy

Praat mee over Remy op ons forum!