Archief molacties

WIDM 17: De molacties van Thomas

Thomas: "Mijn doel in aflevering 1: verdeel en heers. De groep opsplitsen en iedereen ervan overtuigen dat ik de perfecte kandidaat ben." Thomas zorgt ervoor dat de eerste opdracht (Game on, aflevering 1) de goede kant uit wordt gestuurd door het vinden van de juiste code. Thomas: "En ja, doordat ik in de helikopter zat werd er goed geld verdiend door de andere kandidaten. Dus niet echt een lekker begin voor de Mol. Dat geef ik toe. Maar mijn dekmantel als perfecte kandidaat is in dit stadium nog even belangrijker. Het begin van de val die ik zal zetten en die later genadeloos zal dichtklappen."

De helikopterkandidaten werden door Art ondervraagd in de bioscoop (aflevering 1). Thomas: "Voor mij een uitgelezen kans om mezelf heel onschuldig te presenteren op het grote witte doek." Thomas kiest voor de groepsvrijstelling waarbij hij zijn individuele vrijstelling opgeeft. Thomas: "De eerste indruk is goud waard."

Art: "Hoe moeilijk is het om die eerste dagen door te komen?" Thomas: "Nou, ik had een hele duidelijke tactiek gekozen: ik wilde een Mol zijn die heel erg kandidaat wilde zijn en dan heel erg de boel aan het verstieren was. Maar mijn tactiek was dus gewoon een beetje zenuwachtig zijn. Ik vond het altijd heel spannend om voor jou te staan. En ik heb het ook echt 24 uur lang volgehouden van ik vind het zo spannend voor Art en dan die camera's. En dat was dus de tactiek: gewoon een hele zenuwachtige kandidaat zijn die dan langzaamaan slinks tussendoor zou glippen."

Art tegen eerste afvaller Vincent: "Jij was de eerste aflevering de hele tijd bij Thomas in de buurt." Vincent: "Ja, klopt. En we hebben ook een gesprek gehad in het busje, Thomas en ik. En hij zat ja, maar je bent heel erg verwarrend aan het doen. Dus hij probeerde steeds dingen te verschuiven. Ik dacht van wat is dat met deze jongen? Hij was zo niet te lezen. Dat heeft ie zo goed gedaan. Hij is niet te lezen en dat is echt een van zijn sterke kwaliteiten geweest."

Thomas: "3500 euro viel er te halen in de papierfabriek (aflevering 2). Maar als het aan mij lag zou er geen geld in de pot komen. Imanuelle en Yvonne waren de perfecte slachtoffers. Ze volgden me blindelings en na een halfuur rondlopen hadden we nog geen enkele opdracht gevonden. Dat is toch raar... Vind je eindelijk een opdracht en dan is het afrollen van een papierrol altijd wel een werk. Had het maar gedaan Ima, het was 500 euro waard geweest. Maar de echte afrekening van deze opdracht die komt later."

"In de rechtbank (aflevering 2) was mijn stagebondgenoot Diederik de leugenaar." (Die van zijn verzonnen ontmoeting met een familie bevers een tranentrekker wist te maken.) "Het enige wat ik zou moeten doen is de rest wegsturen van Diederik als leugenaar. Nou had Roos al eerder keihard gelogen tegen de groep. Dus om haar als leugenaar te bestempelen was waarschijnlijk niet moeilijk. En ja hoor: Sigrid en Yvonne wezen Roos aan als leugenaar. En een koud kunstje voor mij om mijn hand ook op te steken en zo te zorgen voor een meerderheid voor Roos. We hadden deze aflevering 8500 euro kunnen verdienen. Slechts 1750 euro haalde de pot. Dat is niet slecht. Ik heb het vertrouwen van de groep. Dus ik ga meer risico nemen."

Art: "Je had veel zelfvertrouwen. In aflevering 2 zeg je al ik ga meer risico nemen. Is dat niet overmoedig?" Thomas: "Ja, misschien wel een beetje ja. Ik had toch echt wel in de gaten dat ik helemaal niet verdacht werd. Dus ik kon me heel vrij bewegen. En ik vond het heel leuk om meer risico te nemen dus ik dacht ik ga er gewoon voor."

Thomas: "Iedere kandidaat weet dat je de Mol nooit op een sleutelpositie moet zetten. Dus mijn gevoel dat de groep mij nog niet doorhad werd hierbij bevestigd. Ik mocht als allerlaatste in de geldestafette (aflevering 3). En op deze plek bepaal je wat er wordt ingeleverd bij Art. En nadat ik even had gecheckt bij Diederik of hij mij kon zien, besloot ik lekker mijn gang te gaan." Thomas moffelt 500 euro weg. "Wat een naÔeve groep. En ik kon hier en daar een biljetje laten liggen. Lekker begin van de aflevering."

Art: "Was je zenuwachtig of je gezien werd?" Thomas: "Ik vond het wel heel spannend. Ik heb wel echt heel veel op adrenaline gedaan. Ik denk van ik doe het gewoon, weet je wel, kan mij het schelen. Maar het was wel spannend want Jochem stond echt om de hoek te kijken bij die duinen en Diederik kon me toch wel in de verte zien. Maar het gekke aan die opdracht was dat ik heel erg dacht: OK, ik sta klaar voor mijn grote molactie, dat ga ik zo meteen doen. Komt daar in een keer Jochem op me af gerend, hijgend. En die zegt: OK, we gaan het zo doen: die halve duizend gaan we niet spelen. En ik dacht echt: wat?!" Art: "Want inderdaad er verdween daar een half duizendje." Thomas: "Dat was hij! En ik dacht: ik ben toch de Mol?!" Jochem legt uit dat hij een half duizendje in de duinen begroef en Thomas hierbij in vertrouwen nam: "Als jij niks zegt kun jij heel ver komen..."

Thomas: "De rijdende route (aflevering 3), wat een heerlijke opdracht. Achter het stuur van zo'n Amerikaanse bak in een stad die je niet kent. Hoe moeilijk is het om elkaar niet te vinden, of kwijt te raken, verwarring te zaaien? Toen we eindelijk bij elkaar waren kon ik het niet laten om steeds even dat gas in te drukken om nog net dat oranje stoplicht te halen en de anderen het nakijken te geven. Jammer joh..." In de auto moppert Thomas tegen bijrijder Sanne dat de anderen niet achter hen zitten. "Lekker tijdrekken zodat we niet opnieuw konden beginnen. En toen Sanne ook nog opperde om naar de kerk te gaan toen was de rijdende route definitief een rijdende ramp. Voor de groep dan."

Art: "Sanne, jij zat hier met de Mol in de auto. Volgens mij had je toen nog niks door, toch?" Sanne: "Nee, ik dacht alleen wat rijdt ie slecht." Diederik: "Wij zaten in de auto achter jullie en ik heb echt een aantal keer tegen Roos gevloekt over als je in colonne rijdt, ga je nooit door oranje!"

Thomas: "Opnieuw zet de groep bij op een sleutelpositie. (Pendleton Round-Up, aflevering 4) Ik mag proberen het geld te verdubbelen. Als het niet lukt zou het geld er vanaf gaan. Ja, natuurlijk haal ik de overkant niet. Maar dat was trouwens nog best wel spannend want cowboy Trevor liet me toch een heel eind komen. Vlak voor de finish even vertragen, me groot maken en een handje uitsteken en het was gebeurd. Het was goed genoeg. Geen verdubbelaar en geld uit de pot gehouden."

Sanne in de studio tijdens de live-finale: "Wat is daar gebeurd dat hij dat mocht doen dat laatste ding? Hoe komt het?" Thomas: "Het was conditie volgens mij. Jullie dachten je bent de snelste, de sterkste." Jochem: "Hij was niet verdacht. En hij was atletisch, hij voldeed aan alle eisen."

Thomas: "Wat een heerlijke dag om de Mol te zijn. We begonnen de dag met 8080 euro in de pot. En na de veiling (aflevering 4)... Het enige wat ik moest doen is zorgen dat de veiling goed op gang kwam en goed op gang bleef. Dus het eerste bod kwam van mij en ik bleef de prijs opdrijven. Natuurlijk zou ik niet tot kopen overgaan, ik bedoel: wat moet ik nou met een joker? Ik speel liever de verontwaardigde kandidaat die steeds op het nippertje achter het net vist. En nou dat ging vrijwel goed. De kandidaten gingen mee. Want ja, natuurlijk wil elke kandidaat een joker hebben. En na deze mooie interessante maar pittige veiling is er nog een bedrag - ik kan bij niet stoppen met lachen, wat heerlijk - een bedrag van 1280 euro over. We hebben een verlies van 6800 euro. Missie geslaagd."

Thomas: "We zijn halverwege en volgens mij verdenkt nog steeds niemand me. De pot had op dit moment op 26.500 euro kunnen staan. Er zit slechts (lacht) 1280 euro in. Ik besluit te gaan genieten van mijn positie in de groep en ťven te ontspannen. (Oregon Trail, aflevering 5) We koken samen, we lachen samen en eten samen. Iedereen vergeet even dat er iemand is die de boel belazert. Door de Pony Express werd mij een kans geboden om een hechte band met Jochem te smeden. Samen een joker maken zorgt er misschien wel voor, als ik dat fanatiek genoeg aanpak, dat ik nooit op zijn verdachtenlijstje terechtkom."

Jochem in de studio: "Is gelukt." Ook Jeroen had geen idee maar hij heeft Sanne wel geholpen. Sanne wist dat Jeroen op Jochem zat dus toen Jeroen het spel verliet wist ze dat Jochem de Mol niet was.

Thomas: "Als ik op de Helix rodeo (aflevering 6) de mevrouw van 750 euro vind, besluit ik in het openbaar met haar een praatje te maken waarbij ik duidelijk maak dat ik echt niet zoveel geld in de pot ga stoppen. Niemand die op me let. Wat ik ook doe: iedereen weigert mij als Mol te zien."

Jochem komt na Thomas dezelfde mevrouw van 750 euro tegen die zegt dat zij al ontdekt is. Jochem vraagt niet door en neemt ten onrechte aan dat haar geldbedrag al doorgegeven is aan Art. Art in de studio tegen Jochem: "Je had het hier kunnen weten! Had je gevraagd aan die vrouw: wie was er hier geweest? En later had je gemerkt dat het niet was doorgegeven. Dan had je gewoon geweten dat je naast de Mol zit nu." Jochem: "Ik kan me dit moment niet eens meer herinneren." Art tegen Thomas: "Jij werd echt overmoedig. Als iemand scherper was geweest was je hier ontmaskerd."

Thomas (op z'n Ellie's): "Etherdiscipline (aflevering 7). Daar heb je geen Mol voor nodig om dat te laten mislukken. Ondanks alle goede lessen van Ellie Lust." Thomas doet alsof hij de opdracht niet begrijpt. Imanuelle tijdens de opdracht: "Er is een kink in de kabel." Thomas in een biecht: "Ik!" Thomas gaat wat op de grond liggen luieren en geeft beschuldigend door dat Jochem slecht te horen is. Thomas: "Ja jongens. Mij valt straks niks te verwijten. Van de 25 vragen zijn er 8 beantwoord. Geen idee waar de rest is blijven steken."

Art: "Als ik je zo als Mol zie dan heb je volgens mij ongelofelijk veel lol gehad." Thomas: "Ik heb heel veel lol gehad. En eigenlijk ligt mijn persoonlijkheid iets dichter bij de Mol dan bij de kandidaat Thomas. Dat actieve en dat fanatieke dat ben ik eigenlijk en mensen die mij goed kennen die weten ook gewoon dat ik van spelletjes houd en dat ik toch excentrieker ben dan de kandidaat Thomas. Die was vrij stil en een beetje zenuwachtig altijd."

Thomas: "Zo snel mogelijk een rondje rijden. (Opschieten, aflevering 7) Zodat ik heel weinig tijd zou hebben tijdens de echte ronde waar er geld verdiend wordt. Dat was de begintactiek. En dat lukte vrij aardig, ik was best snel. 32 seconden. Maar mijn medekandidaten waren slim. En ze hadden afgesproken dat ze zouden roepen als de helft van de tijd om was. Zodat ik dan nog genoeg tijd zou hebben om de finish te halen en geld zou kunnen verdienen voor de pot. Ja, jammer. Maar gelukkig waren daar de oordoppen. Al dat geknal is dus niet goed voor je trommelvliezen. Bijkomend voordeel is dan dat ik het geroep van jullie, mijn lieve medekandidaten, niet kan horen." Thomas komt met zijn paard net te laat over de finish waardoor hij geen geld verdient.

Sanne: "Ik was de enige andere die ook doppen in had en ik kon alles uitstekend horen. En ik weet nog jouw hoofd, en toen dacht ik wacht eens even Thomas Cammaert, Vlaming, acteur die je er bent. Toen kwam ie echt zo met een hoofd 'ik hoor niks, ik hoor niks'. Toen dacht ik dat kan niet, dat kan niet! Want toen ik het rondje had gedaan toen dacht ik ik heb alles gehoord. En we hebben gefloten, we hebben gegild: doorrijden! En toen ik aan het biechten was dacht ik wacht even..."

Thomas: "De een-na-laatste opdracht en nog maar met z'n drieŽn. De legende van Moltown (aflevering 9). Dit was een echte opdracht voor Diederik geweest. Maar Sanne bleek er ook vrij goed in te zijn. Jochem die rende als een kip zonder kop door het stadje dus ik besloot hem maar te volgen. Ieder bordje dat goed werd geplaatst door Sanne werd door mij weer verplaatst. Het resultaat liegt er niet om. In plaats van 1500 euro, 150 euro in de pot."

Diederik: "Thomas is de beste Mol ooit omdat zelfs in die drie en een halve week dat ik met jou door heb gebracht, we hebben alles besproken. En het is niet dat je niet te lezen bent, het is nog veel akeliger. Je bent emotioneel een hele vriendelijke zachte jongen, want zo ben je echt en daarna heb ik je ook zo leren kennen. Maar ondertussen zit er altijd een sublaagje en dat is misschien dat acteren in je dat je een beetje beschouwend naar jezelf kan kijken en ondertussen als een onderlaagje gewoon een klootzak kan spelen."

>> Terug naar archief molacties. <<