Molchat met Art

 

28 februari 2017 verwelkomde Realitynet Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol, om met de fans te praten over seizoen 2017. Hieronder de relevante tekst van deze sessie.

Rood: Art
Groen: host (Molcrazy) en andere Actieve Leden (Daisy, Dennis, hdd, Stormpie, Swifty, vieffan)

 

<@Molcrazy> Zo zo mensen, allemaal welkom in de chat waar Art vanavond op (al) jullie vragen zal antwoorden!

<@Molcrazy> Beste Art, welkom

<@deechteart> Goed om te horen dat de sfeer er goed in zit!

<@Molcrazy> heb je er zin in?

<@deechteart> Kom maar op met die vragen!

<@Molcrazy> is goed, we beginnen met een vraag van iemand die wel heeeel erg blij is, BlijBlijBlij, ga je gang!

<@deechteart> Ja hoor. Altijd leuk om met jullie te praten over het seizoen. En zeker als dat er 1 is waar wij als team trots op zijn!

<+BlijBlijBlij> Jaaaa, hoi Art!
<+BlijBlijBlij> Jullie zijn natuurlijk in Amerika geweest, maar op het forum ging het heel vaak de ronde dat jullie nooit naar Amerika zouden gaan omdat het heel ingewikkeld zou zijn om daar te mogen filmen. Onlangs beaamde je die moeilijkheden ook in de kick-off van Moltalk. Maar wat is er nou precies zo moeilijk aan WIDM filmen in Amerika (persvisum?) en hoe is het dan toch gelukt?
<+BlijBlijBlij> poeh, dat is eruit haha

<@Molcrazy> meteen een pittige vraag om te starten

<+BlijBlijBlij> want ik denk altijd: iedereen moet langs het consultaat in Amsterdam om een persvisum te scoren

<@deechteart> Het is inderdaad moeilijk om te filmen in Amerika vanwege de permits en visa. Dat -en de rules en regulations- maakte het lange tijd onmogelijk om daar dat wat we voor ogen hadden te kunnen filmen. We hebben heel lang voorbereid en na een aantal jaren (lobbyen) is het eindelijk gelukt.

<+BlijBlijBlij> anders mag je daar gewoon niet filmen... een ESTA lijkt me onvoldoende haha
<+BlijBlijBlij> Ah, ok! Maar daarop voortbordurend zei je ook dat Amerika al jaren op jullie verlanglijstje stond. We vonden het ook al zo opvallend dat jullie afgelopen seizoenen Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek als één land hadden terwijl zulke kleine landjes anders zouden worden aangevuld met nog een tweede land! Was het dan misschien zo dat Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek eigenlijk noodgrepen waren omdat Amerika op dat moment nog

<@deechteart> Ik ben inderdaad naar het consulaat geweest in Amsterdam. Met een pet op in de hoop dat niemand me herkende... :-)

<@Molcrazy> haha

<+BlijBlijBlij> haha, jij moest gewoon echt een persvisum hebben?
<+BlijBlijBlij> kandidaten hadden genoeg aan een ESTA?

<@deechteart> Het is trouwens niet zo dat Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek tweede keuslanden waren hoor.

<&Stormpie> dank je Blij.. de volgende vrager komt er aan

<@Molcrazy> inderdaad! we gaan over naar LdHmolletje

<+ldhmolletje_> Hi Art, super dat je de tijd voor ons neemt om onze vragen te beantwoorden!
<+ldhmolletje_> Maar dan nu mijn vraag: wat waren voor jou de verwachtingen van dit seizoen, nadat je wist dat het naar jouw 'favoriete' Oregon ging, en zijn deze verwachtingen ook uitgekomen?

<@deechteart> Ik kende Oregon helemaal niet maar ik ben natuurlijk wel dol op de VS. Ik hoorde zoveel enthousiaste verhalen van het research team dat ik er heel nieuwsgierig van werd. Ik heb me zeer welkom gevoeld in Oregon. De bevolking daar was fantastisch, net als de landschappen

<@Molcrazy> dat zien we inderdaad in de serie!
<@Molcrazy> bedankt LdH, we gaan verder met Jelsir!

<@deechteart> Dus in die zin heeft het mijn verwachtingen echt overtroffen en als ik de serie terugkijk heb ik soms heimwee naar de staat

<+Jelsir> Hoi Art. Ik zal bij het stellen van mijn vraag het Vlaamse alfabet achterwegen laten ;). Maar mijn vraag is: Er waren tijdens de Oregon Trail (aflevering 5) jokers te vinden aan beide zijden van de weg?! Waar hingen deze jokers en/of waren deze duidelijk zichtbaar? Uiteindelijk heeft geen enkele kandidaat deze jokers gezien/gevonden?

<@deechteart> Aan beuide zijden van de route lagen jokers op een zichtbare plek. Op een steen of in een boom. Ondanks dat de kandidaten erg hun best hebben gedaan hebben ze de jokers niet gezien. We hebben het niet supermakkelijk gemaakt want een joker is natuurlijk zeer waardevol dus daar moet wel wat werk voor worden verricht

<@Molcrazy> zeer terecht
<@Molcrazy> Michiel Bakker, jij bent!

<+MichielBakker> Hoi Art, top dat je dit jaar opnieuw bereid bent dit te doen!
<+MichielBakker> Mijn vraag: houd jij je ook bezig met WIDM na de opnames? Als in: de montage, productie, website, etc.? En zo ja, op welke manier?

<@deechteart> tuurlijk!
<@deechteart> ja ik ben eigenlijk overal wel bij betrokken. Ik kijk de montages, geef daar ook feedback op maar denk ook mee. Over het gebruik van social media bijvoorbeeld of de site. Ik vind het heel belangrijk om betrokken te zijn bij het hele proces. Wie is de mol wordt gemaakt door een hecht team en ik ben daar onderdeel van

<@Molcrazy> dank voor je vraag michiel
<@Molcrazy> we gaan door met pjotr!

<+Pjotr> Hoi Art! Supertof dat je weer met ons wilt chatten! :)
<+Pjotr> Ik heb een mooie "actuele" vraag voor je ;-)
<+Pjotr> Er is gisteren bekend geworden dat er bij het komende seizoen van ER vier onbekende kandidaten mee gaan doen. Er is er aan zo'n mix van BN-ers en niet BN-ers ook weleens gedacht bij WIDM?

<@deechteart> Om eerlijk te zijn niet. Ik vind het een leuke twist bij Robinson. Weet ook van de makers wat ze precies van plan zijn en dat belooft wat. Ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken.

<@Molcrazy> wij ook
<@Molcrazy> over uitpakken gesproken
<@Molcrazy> Pac, you're up!

<+Pac> Hee Art! Tof dat je er weer bent dit jaar!
<+Pac> Ik heb weer ontzettend genoten van afgelopen seizoen en ben inmiddels zeker genoeg van mijn zaak over de Mol. Maar een Molloot zit natuurlijk nooit stil... Hoe staat het bij met de voorbereidingen van seizoen 18?
<+Pac> Ik ben heel benieuwd hoe ver zo'n productieproces is rond februari/maart. Staan er bijvoorbeeld al veel opdrachten vast? Is het kandidatenlijstje al bijna rond? Of zijn er nog stressmomentjes in de voorbereidingen?

<@deechteart> Het research team is inmiddels al 1 x op de nieuwe locatie geweest en de brainstorms over de nieuwe opdrachten zijn begonnen. Eigenlijk lopen de voorbereidingen mooi op schema. Maar als iemand een briljante opdracht weet dan is daar nog ruimte voor ;)

<@Molcrazy> en waar zijn ze al geweest?
<@Molcrazy> ^^

<@deechteart> haha!

<@Molcrazy> goed, over naar Mollenmania!

<+Mollenmania> Hoi Art! Tof dat je onze vragen weer wilt beantwoorden!
<+Mollenmania> Hoe vind je het dat de grijpmachine op de kermis onopgemerkt is gebleven? En heb je overwogen om de kandidaten hier na afloop vd opdracht alsnog op attent te maken?

<@deechteart> Dat viel mij ook op die avond. De grijpmachine stond niet echt verstopt, best aan het looppad, dus ik had verwacht dat ze dat wel zouden zien. Maar wilde ze na afloop niet een slecht gevoel omdat ik vond dat ze deze opdracht goed hadden gedaan. Ik was trots op ze en liet dat weten ook.

<@Molcrazy> zet die handjes op elkaar voor Hans!

<@deechteart> Ben niet altijd gemeen... ;-)

<+putyourHANSup> Ha Art! Tof om met je te kunnen chatten op dit geweldige forum dat RN is. :-) Leuk dat je zo met de diehard fans begaan bent.

<@Molcrazy> hehe

<+putyourHANSup> Mijn vraag: weet jij voorafgaand aan de executie wie de afvaller is? Bepaal je ook zelf de volgorde waarin de schermen worden getoond? En weet de Mol van tevoren wie er afvalt?
<+putyourHANSup> Ik stel brutaal veel vragen eigenlijk, de eerste ben ik vooral zeer benieuwd naar :)

<@deechteart> Ja, ik weet wie de afvaller is. We bepalen met de regisseur en de eindredacteur de volgorde, al doen we het soms ook random. Belangrijkst is om onvoorspelbaar te zijn voor de kandidaten. En nee, de Mol weet niet wie er afvalt. Dat is overbodige informatie en daar vallen we de Mol dus niet mee lastig.

<@Molcrazy> slim, zo kan hij/zij niets weggeven
<@Molcrazy> goed, we gaan over naar kruitsnuiver!

<+Kruitsnuiver_> He Art, Nice dat je hiervoor de tijd neemt!! :)
<+Kruitsnuiver_> Zijn er dit seizoen nog dingen fout gegaan met opdrachten?

<@deechteart> Het is misschien saai, maar eigenlijk niet. Tuurlijk zijn er momenten waarop we moeten improviseren omdat dat wat in de voorbereiding bedacht is toch anders uitpakt op lokatie. Maar dat was deze keer niet zo ingrijpend als we wel in andere jaren hebben meegemaakt.

<@Molcrazy> FrankLapidus, waar zit je?!

<+FrankLapidus> Hoi Art, super tof dat je weer de tijd neemt om onze vragen te beantwoorden! Mijn vraag is: Wat vind je van MolTalk? Wat vind je top en wat kan er beter?

<@deechteart> Ik vind de presentatie dit jaar top! En wat kan er beter? Ehm.... Het zou van mij langer mogen duren zodat er meer behandeld kan worden. Meer reacties van fans, meer theorien, meer momenten om terug te kijken.

<@Molcrazy> misschien even overleggen met de netmanager ;)
<@Molcrazy> hij is terug van weggeweest: jelsir!

<+Jelsir> He Art. Nog een vraag van mij: Wie won er in aflevering 2 op tijd in de test van Yvonne, waardoor zij afviel?

<@deechteart> Daar kan ik nog geen antwoord op geven. Maar ik beloof je dat dat duidelijk wordt in de finale!

<+Jelsir> Oke ;)

<@Molcrazy> super, time to dig! Digging

<+Digging> Goedenavond Art!
<+Digging> Heeft de mol in 1 van de seizoenen tijdens de opnames wel eens per ongeluk zijn mond voorbij gepraat tegenover iemand die het niet mocht/moest weten? Zo ja, hoe wordt dat dan opgelost?

<@Molcrazy> welkom aan iedereen die nu pas binnenstroomt

<@deechteart> Voor zover ik weet niet. En als dat wel gebeurt, is het geen ramp. Immers, de kandidaten praten voortdurend over het wel of niet mol zijn. Met andere woorden, ook al verspreek je je als Mol, andere kandidaten geloven dat niet direct. Kan ook tactiek zijn. Of een rookgordijn.

<@Molcrazy> het is tijd voor Roy!

<+RoyL> Heey Art
<+RoyL> Allereerst complimenten voor deze prachtige serie!

<@deechteart> Dankjewel. Ik zal het doorgeven aan het team... :-)

<+RoyL> Mijn vraag: Wie zou je graag eens terug willen zien in een eventuele All-Stars editie van Wie is de Mol?

<@deechteart> Ik zou een allstars editie gunnen aan alle eerste afvallers zodat ze toch alles mee kunnen maken.
<@deechteart> (als ze het dan wel verder schoppen al

<@Molcrazy> ai ai ai voor de persoon die dan weer als eerste afvalt

<@deechteart> dan eerste afvaller ;0

<@Molcrazy> dan komt nu IMolloot!

<+IMolloot> Hoi Art, wat ontzettend leuk dat je dit doet! Ik heb een vraag over je manier van presenteren; heb je echt al je presentatieteksten woord voor woord uit je hoofd geleerd, met het doel de Mol niet te verraden? Of heb je toch wel een beetje geïmproviseerd hier en daar qua presentatie ;)

<@deechteart> Ik schrijf mijn teksten samen met de eindredacteur. Daarna leer ik ze uit mijn hoofd. Ja, ook die lappen tekst in de finale... ;-) Bij de wrap van de opdrachten improviseer ik omdat nooit precies te voorspellen is hoe het loopt.

<@Molcrazy> pittige opdrachten dus ook voor jou ;)
<@Molcrazy> we geven nogmaals het woord aan LdH!

<+ldhmolletje_> Dank je wel. Hier nog een vraag voor jou, Art! Hoe vind je vrouw het eigenlijk dat je ieder jaar weer meerdere weken van huis bent voor de Mol? Zeker u er een tweeling op komst is... Met andere woorden: hoe staat het thuisfront achter jouw mol-reizen?

<@deechteart> Mijn vriendin maakt zelf ook tv-programma's waarvoor ze vaak op reis is. Sterker nog, en dit is best grappig, ze heeft jarenlang het programma Waar is de Mol gemaakt als eindredacteur. Kortom, we zijn het wel gewend elkaar te missen voor een paar weken. Al zal straks -met de tweeling- wel veranderen.

<@Molcrazy> wat verraad je het snelst Art: de naam van de Mol of van je kinderen?

<@deechteart> Misschien is dat wel hetzelfde... ;-)

<@Molcrazy> haha, goed antwoord
<@Molcrazy> dan een vraagje van Hulpmol: Aflevering 2: Op basis waarvan werd bepaald welke 3 kandidaten afgezonderd werden en dat Diederik de vrijstelling mocht verdedigen?
<@Molcrazy> tenzij je dat niet mag zeggen natuurlijk ;)

<@deechteart> De opdracht hebben we in elkaar gezet als een serie muizenvallen. Op de lokaties waar we een busje klaar konden zetten, zouden we de kandidaat die daar terechtkwam het spel uittrekken. Er waren drie mogelijkheden hiertoe. Vooraf hebben we bepaald dat bus 1 leidde naar Vegas, bus 2 naar Elvis en bus 3 naar een hotelkamer. En daarna was het afwachten voor ons. Wie zou er in de val lopen?

<@Molcrazy> aah

<@deechteart> Kan je eerlijk zeggen dat dat voor ons als crew een van de spannendste opdrachten was.

<@Molcrazy> zal wel
<@Molcrazy> goed
<@Molcrazy> ReMol!

<+ReMoL> Hi Art, dank dat je de tijd voor ons neemt om al onze vragen te beantwoorden. Super tof! Mijn vraag: Schrijft de Mol de dagboeken zelf?

<@deechteart> Daar kan ik kort over zijn:
<@deechteart> ja

<@Molcrazy> kort maar krachtig
<@Molcrazy> dan gaan we terug naar Frank!

<+FrankLapidus> Hoi Art, daar ben ik weer, met een vraag! Heb je nog contact met kandidaten uit oude seizoenen, die jij gepresenteerd hebt? Dus uit seizoen 12 t/m 16? Zoja, met wie?

<@deechteart> Jazeker. Ik kom verschillende kandidaten geregeld tegen. En Moltalk is vaak de plek voor een mini-reunie. Maar ik heb ook eind vorig jaar bijvoorbeeld een aantal radio-uitzendingen met Pieter Derks gepresenteerd. Wie is de Mol is een familie.

<@Molcrazy> gezellig
<@Molcrazy> enkele vragen gesteld door Swifty!
<@Molcrazy> kom maar binnen Swiffert

<@Swifty> ok Art, er zijn op het forum ook een paar vragen gesteld
<@Swifty> onder andere deze door squirleon -- wat zijn de twee opdrachten in de papermill die we niet hebben gezien

<@deechteart> Die hebben te maken met 1: water en inschatten en 2: elektriciteit en licht. Hoe ze precies werkten, verklap ik liever niet. Wie weet zie je het nog terug in het volgende seizoen.

<@Molcrazy> begrijpen we
<@Molcrazy> dan tijd voor molduck!

<+molduck> hallo art
<+molduck> mijn vraag is is het idee om een kandidaat uit te dossen als Elvis in aflevering 2 toevallig van jou afkomstig?
<@Molcrazy> :D

<@deechteart> Ik ben groot Elvisfan dus dat is zeker een inspiratie geweest! Al had ik eigenlijk liever zelf in die outfit op het podium gestaan.... ;-) Alhoewel, Jeroen heeft het wel fantastisch gedaan. (Volgens mij is zijn hele optreden op youtube te vinden...)

<@Molcrazy> opzoeken jongens!
<@Molcrazy> we gaan door met PjotR
<@Molcrazy> (knipoog naar Mol Online ;) )

<+Pjotr> Daar was ik weer! Dank dat ik nog een vraag mag stellen :)
<+Pjotr> En ook even complimenten voor Molcrazy als dat mag :)
<+Pjotr> Art: Wat vond je zelf de moeilijkste executie van dit seizoen en waarom?

<@Molcrazy> dank ;)

<@deechteart> Ik vond de executie van Roos en van Sigrid allebei zeer intens. Bij Roos omdat de impact die dat had op de groep zo groot was. En bij Sigrid omdat ze zelf zo verdrietig was.

<@Molcrazy> altijd momenten met emotie
<@Molcrazy> terug naar Pac!

<+Pac> Hee Art, ben ik weer! Mocht ik een briljant idee voor een opdracht hebben dan zal ik 'm opsturen ;)
<+Pac> Mijn tweede vraag: Er is ooit al verteld dat er geen Plan B is voor als de Mol ziek wordt :O Maar wat als de presentator ziek wordt?

<&Stormpie> of zn hoofd stoot ^^

<@Molcrazy> :P

<+Pac> ^^

<@deechteart> Ook daar is geen plan B voor. Vandaar ook de stress bij de eindredacteur en mij toen we op de ER belandden... ;-)

<+Pac> (Oh, en wie denk je dat 'De Mol' is?)
<+Pac> Dank je wel voor je antwoord

<@Molcrazy> we gaan terug naar Swifty met een vraag van het forum!

<@Swifty> deze is van molloot200 -- Algemene vraag: Is de productie van plan om ooit alle WIDM seizoenen op dvd uit te brengen? Ik weet dat seizoen 1 en 2 te koop zijn, maar hiervan zou ik graag ook een originele collectie willen hebben. Het lijkt me zo leuk om alle 17 seizoenen dvd's te hebben staan met HQ afleveringen (niet met de uitzneding gemist kwaliteit, dat is niks).

<@deechteart> Ik heb nog te weinig gezien van de Vlaamse Mol om te kunnen zeggen wie ik denk dat het is. Ben teveel op reis voor mijn nieuwe programma. Vandaar... Ga het wel nog zeker terugkijken. Dus geen spoilers aub! :-)

<@deechteart> Poeh. Dat weet ik niet precies. Van de DVD's bedoel ik. Dat ligt bij de AVROTROS. Zal ook niet makkelijk zijn ivm rechten. Maar ik kan daar in ieder geval doorgeven dat hier vraag naar is.

<@Molcrazy> top!
<@Molcrazy> we keren terug naar de bakker!

<+MichielBakker> Haha, komt voor de Bakker. Nog een vraag: wat als iemand zijn/haar molboekje verliest en de crew deze vind? Wordt deze dan teruggegeven?

<@deechteart> Ja, de crew is geen onderdeel van het spel dus dan gaat het boekje gewoon terug

<@Molcrazy> okeej, terug naar het kruit dan

<+Kruitsnuiver_> Nog een vraag mogen stellen, wat een privilege ;) Wat was er gebeurd als de vrijstellingen in aflevering 1 niet gevonden waren, wat voor optie-B/andere opdracht was er dan geweest?

<@deechteart> Als de vrijstellingen niet gevonden waren was er een volledig B-scenario. Ik kan in ieder geval verklappen dat er dan mogelijk vrijstellingen in het spel gekomen waren door het verdiende geld. Dat er een dilemma in de bioscoop zou zijn, dat stond vast!

<@Molcrazy> had ook wel wat gehad!
<@Molcrazy> Mollenmania, you're next!

<+Mollenmania> Hey Art, daar ben ik weer :). Mijn tweede vraag: Wordt elke oud-kandidaat benaderd om in Moltalk te komen of hebben jullie een vast pooltje waar uit gekozen wordt?

<@deechteart> Overigens is er voor iedere opdracht een back up scenario!

<@Molcrazy> dubbel werk dus :o

<@deechteart> Alle oud-kandidaten weten van het bestaan van Moltalk en zijn van harte welkom. Sommigen zijn hier eerder toe in staat qua agenda dan anderen.

<@Molcrazy> begrijpelijk, en wie dat zijn? Dat mag Joost weten
<@Molcrazy> kom er maar in!

<+Joost> Bedankt Art dat je voor ons een uurtje de tijd vrij hebt kunnen maken om al deze vragen te beantwoorden. Ik heb ook een vraag: voordat dit seizoen begon gaf je aan dat opdrachten door zouden werken in andere opdrachten, het zou vloeiend in elkaar overlopen. Zoiets zagen we met name in aflevering 1 en 2. Was het lastig om opdrachten in elkaar te laten overlopen?
<+Joost> Haha Molcrazy, mooi bruggetje! ;)
<@Molcrazy> :P ;)

<@deechteart> Dat vergt zeker extra denkwerk. Het is ook niet in alle afleveringen te zien. Naast afl1 en 2 was het ook het geval bij de Oregon Trail. Wij als team zijn hier wel enthousiast over, al beseffen we ons dat het extra denkwerk oplevert. Wat vonden jullie er eigenlijk van?

<+Joost> Het idee is leuk, dus ik zie het graag terugkomen!

<@Molcrazy> zet het in je mollenboekje Art!
<@Molcrazy> terug een vraag van Swifty

<@Swifty> Nog een Elvisvraag van het forum, van Molzkovicz -- indien drie vrouwen ontvoerd zouden zijn, had dan één vrouw ook als Elvis-imitator aan de bak gemoeten? Zo nee: welk ander uitstapje lag dan klaar?

<@deechteart> Ja dan had ze ook als Elvis aan de bak gemoeten... Met een pruik en de juiste outfit kom je een heel eind. (had ik eigenlijk best leuk gevonden).

<@Molcrazy> goed, hij is nog altijd erg blij (of is het zij?)
<@Molcrazy> niets is wat het lijkt

<+BlijBlijBlij> Ik ben een HIJ haha
<+BlijBlijBlij> Hoi Art! Daar ben ik nog een keer! Tja, we dachten op het forum altijd (ik ook) dat een visumplicht jullie er nogal eens van kon weerhouden een bepaald land te kiezen. Nou, niet dus... want jullie zijn naar Amerika geweest. Dus kunnen we ook landen als China of Rusland nog niet afschrijven...
<+BlijBlijBlij> Maar goed: mijn laatste vraag is heel simpel. Hoe kiezen jullie die landen iedere keer uit? Oftewel: wat zijn nou echt de eisen waar een goed land voor WIDM aan moet voldoen?
<+BlijBlijBlij> Ennehhh... ach, weet jij de locatie van volgend jaar al en is deze beter dan Oregon dit jaar? ;)
<+BlijBlijBlij> sorry voor mijn BlijBlijBlijheid, maar daarom heet ik ook zo ;)

<@deechteart> Wat we heel belangrijk is diversiteit. Met andere woorden leuke steden, mooie natuur en een gastvrije bevolking. En dat je binnen een dag reizen in een totaal andere omgeving kunt zijn. Daardoor verliezen we zo min mogelijk tijd aan reizen en kunnen we de opnamedagen maximaal benutten. Lukt niet altijd, maar daar streven we wel naar.

<@Molcrazy> nog een vraagje van Swifty!

<@deechteart> En ja, ik weet de lokatie van volgend jaar al. Leuker? Het is in ieder geval heel anders...

<@Swifty> een laatste vraag van het forum (daarna nog 1 vraag van Pac) Amethyst -- wordt de mol ook tijdens de opnamen (bij)gestuurd, en zo ja, hoe vaak was dat dit seizoen ongeveer het geval?

<@deechteart> Ik weet niet zo goed wat je met bijgestuurd bedoelt?

<@Molcrazy> tipje van de sluier? ^^
<@Molcrazy> ik denk tijdens een opdracht?
<@Molcrazy> dat jullie over de portofoon iets coachen ofzo

<@deechteart> Nee, tijdens de opdrachten gebeurt dat niet.

<@Molcrazy> okee, het is helaas alweer tijd voor de slotvraag!
<@Molcrazy> die wordt nog gesteld door Pac

<@deechteart> Buiten de opdrachten om is er wel contact met de Mol. Maar zo weinig mogelijk, want alles kan ontdekking in de hand werken.

<+Pac> Heee Art! Driewerf hoera dat ik nog een keer een vraag aan je mag stellen!

<@Molcrazy> true

<+Pac> Voortboordurend op de vraag van Mollenmania: zou het niet ook leuk zijn om fans aan tafel te hebben bij Moltalk? :D
<+Pac> (ik weet wel een vrijwilliger...)

<@Molcrazy> de eerste meldt zich alvast :p
<@Molcrazy> haha

<@deechteart> Dat is eigenlijk best een leuk idee, vooral als er hele mooie theorieen zijn ontwikkeld. Ik ga het eens voorstellen aan de redactie. Maar gelukkig komen de fans wel via het scherm van chris aan bnod!

<+Pac> Dat is waar!

<@Molcrazy> is zeker zo!
<@Molcrazy> dat betekent dat we rond zijn!
<@Molcrazy> Art, hartelijke dank voor je tijd! Verder dank ik ook mijn RN-collega's en alle Molloten die hier vanavond aanwezig zijn!

<@deechteart> Jullie ook bedankt!

<@Molcrazy> het was leuk je weer in de chat te hebben!

<BlijBlijBlij> Doei Art!

<FS> Doei Art!!!!! bedankt!!!!!

<BlijBlijBlij> HIGH FIVE!!!

<m0lmuis> Bedankt Art

<FrankLapidus> Enorm bedankt Art!

<Brtdm> Doei

<&Stormpie> het was weer helemaal super!

<Joost> Tot molgend jaar Art!

<Mickvanh> Onze dank is groot Art!

<ArtDeMol> Doegggg

<@vieffan> Bedankt Art!

<@Daisy> Bedankt Art!

<vveerraak> Bedankt Art!

<MichielBakker> Dank Art, tot volgend jaar!

<@hdd> merci voor het beantwoorden van de vragen! :)

<@Swifty> Dankjewel Art, was weer super!

<Pac> Dank je wel Art!!

<Brtdm> Heel erg bedankt!

<Kruitsnuiver_> Art bedankt voor je tijd, succes met het nieuwe seizoen! De groeten!

<RoyL> Bedankt Art!!

<FrankLapidus> Tot volgend jaae!

<ReMoL> Dank Art! Sterkte met de bevalling!

<@deechteart> Ik vond het leuk om weer met jullie te chatten! Tot de volgende of tot de finale of tot de fandag!

<@Swifty> Echt geweldig dat je de tijd voor ons vrijmaakt ieder jaar

<BlijBlijBlij> Ennehhh... blijf je lachen Art?

<Whiskers_> Bedankt!En nog een fijne avond Art en de rest

<ArtDeMol> Mag wel vaker dit

<Mollenmania> Bedankt Art!

<BlijBlijBlij> ;)

<Brtdm> Ik ben weer heel wat wijzer! :-)

<molduck> bedankt art

<Pac> Tot snel inderdaad!

<Pjotr> Bedankt Art!

<molduck> tot op de fandag

<IMolloot> Bedankt Art!

<@Dennis> Bedankt Art voor de interessante antwoorden :)

<Estherishere_> Bedankt Art, tot op de fanaat!

<BlijBlijBlij> hij is al weg hoor haha
<BlijBlijBlij> nou, dan ga ik ook maar!
<BlijBlijBlij> doei jongens

<Estherishere_> Fandag

<FrankLapidus> Organisatie ook bedankt!!

<&Stormpie> graag gedaan :)

<ldhmolletje_> Bedankt Art, en natuurlijk ook degenen van RN die dit mogelijk hebben gemaakt!

<RoyL> Ontzettend bedankt voor de organisatie!!

<&Stormpie> hoop dat jullie het leuk vonden!!

<Pjotr> Gioed bezig RNers!

<Kruitsnuiver_> Idd bedankt voor de organisatie, gaat ook een werk in zitten!

<@vieffan> Graag gedaan! Hoop dat iedereen er van heeft genoten!

<@hdd> maar dat werk is het helemaal waard hoor ^^

<Pac> Weer een geweldige chat geweest ja!

<Mollenmania> Hele goede chat!

<@Molcrazy> het was weer gezellig :)

<@Swifty> ja vind t ook superleuk

<&Stormpie> leuke vragen!

<@Swifty> iedereen heerlijk enthousiast

<MichielBakker> Tof dit!

<Mollenmania> Bedankt organisators en vragenstellers!

<ldhmolletje_> Eindelijk kon ik eens de chat live meemaken! De afgelopen jaren was dat niet mogelijk helaas, maar ik heb genoten!