Profiel Imanuelle

Wie is... Imanuelle

Naam: Imanuelle Grives
Geboortedatum: 01-04-1985
Beroep: Actrice

Na de middelbare school volgde ze een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Tijdens haar opleiding merkte ze dat ze toch meer wilde doen met acteren. Ze begon daarom te werken als trainingsactrice bij verschillende bureaus.

In 2005/2006 nam Imanuelle een jaar pauze van de opleiding en ging zij in dienst bij theatergroep "Young Stage” om een jaar lang haar talenten zoals presenteren en het geven van workshops verder te ontwikkelen. Vanaf dit moment gaat Imanuelle ook spelen bij theatergroepen als "ALBA theaterhuis" en theatergroep "Siberia". In 2008 won ze met "ALBA" de prijs voor "nieuwsgierigmakend talent" en de "Arend Hauer prijs" op de Theater4daagse. In 2015 werd de toneelklassieker "De vrek" voor het eerst in de Nederlandse theatergeschiedenis uitgevoerd door een geheel Surinaamse/Antilliaanse cast. Grives speelt Marian. Haar tegenspelers waren onder meer Kenneth Herdigein, Rogier Komproe en Sergio Hasselbaink.

In 2009 speelde Imanuelle in de film Carmen van het Noorden naast Tygo Gernandt de rol van extravagante crackhoer. In 2011 was ze te zien als Chanel in de VPRO-kinderserie Dr. Cheezy, als Molly in Mixed Up (NCRV) en als volksvrouw in Mijn avonturen door V. Swchwrm (Flinck Film). Grives speelde in 2012 samen met onder meer Jeroen Krabbé, Annet Malherbe en Géza Weisz in de film Alleen maar nette mensen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Vuijsje waar zij de rol van de "donkere schone" Rowanda, op wie hoofdpersoon David verliefd wordt vertolkte. Daarnaast vertolkte Grives in 2012 een gastrol in de politieserie Flikken Maastricht.

Bron: Wikipedia.org

Praat mee over Imanuelle op ons forum!