Profiel Jeroen

Wie is... Jeroen

Naam: Jeroen Kijk in de Vegte
Geboortedatum: 14-06-1974
Beroep: televisiepresentator, voice-over en radio-dj

Jeroen had al vroeg belangstelling voor radio en televisie. In 1989 begon hij zijn eigen lokale radiostation, waar hij zijn eerste programma's maakte. Na de middelbare school besloot hij naar de School of Media in Zwolle te gaan. Hier stopte hij al snel mee. In 1992 kwam Kijk in de Vegte terecht bij de publieke omroepvereniging Veronica.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als redacteur voor televisieprogramma's zoals NOW TV en Telekids, werd hem door radio-dj Robert Jensen gevraagd mee te werken aan zijn radioprogramma's. Zo was hij in de tweede helft van de jaren 90 te horen in de programma's Jensen in de Middag en later Jensen in de Ochtend. Toen Robert Jensen in 1999 voor een 'sabbatical' vertrok, werd het programma voortgezet onder de titel De Ochtendkroeg en zo kreeg Kijk in de Vegte meer ruimte om meer van zichzelf te laten horen. In deze periode was hij ook de vaste stem van Veronica. Ook is hij de voice-over van het populaire televisieprogramma Eigen Huis & Tuin.

Jeroen was ook regelmatig op televisie te zien. Zo was hij onder andere de presentator van Countdown en Het Beste Idee van Nederland. Vanaf 2005 maakte hij de overstap naar RTL Nederland, waar hij de vaste vervanger van entertainmentdeskundige Albert Verlinde werd in het televisieprogramma RTL Boulevard. Daarnaast was hij voice-over bij diverse televisieprogramma's, waaronder Idols en het eerder genoemde RTL Boulevard.  In 2007  was Jeroen achter de schermen betrokken bij de televisieserie Gooische Vrouwen. Hij schreef mee aan de verhaallijnen voor het derde seizoen van deze reeks. Ook zat hij in de zomer van 2007, samen met Janke Dekker en Ivo van Leeuwen in de jury van het programma Korenslag, dat werd uitgezonden op Nederland 1. Begin 2014 was hij verliezend finalist in De Slimste Mens. Hij vertelde in dat programma dat hij ooit figurant was in Medisch Centrum West. Eerder, in 2006, deed hij ook al eens mee aan De Slimste Mens. Die serie won hij.

Jeroen is ook altijd te horen geweest op de radio. Op Yorin FM maakte hij met Rob Stenders en Fred Siebelink het ochtendprogramma Stenders Vroeg Op en later ook Stenders Late Vermaak. Tussen 2008 en 2010 was Jeroen samen  Ruud de Wild verantwoordelijk voor het ochtendprogramma van Q-Music. Vanaf 2010 ging Jeroen de Goeiemorgenshow op Q-Music presenteren. Vanaf 2012 presenteert Jeroen verschillende programmaís op Radio 6 en Radio 2.

Bron: Wikipedia.org

Praat mee over Jeroen op ons forum!