Profiel Sanne

Wie is... Sanne

Naam: Sanne Wallis de Vries
Geboortedatum: 12-02-1971
Beroep: Cabaretière en  Actrice

Vanaf 1991 volgde ze kleinkunstlessen bij Selma Susanna. In 1995 deed ze mee met het Leids Cabaret Festival met de groep Sofietje. Ze viel op en mocht toetreden tot de Comedytrain. Het jaar daarop deed ze (solo) weer mee aan het Leids cabaretfestival en won toen zowel de jury- als de publieksprijs. Ze presenteerde samen met Thomas van Luyn het VPRO-televisieprogramma Waskracht! In september 1996 richtte ze samen met Susanna en vier medeleerlingen een kleinkunstopleiding op (ST&M: Stem, Theater en Muziek). Na het eerste jaar studeerde ze in juni 1997 vervroegd af met haar avondvullende voorstelling Sop.

Nadat Sanne Wallis de Vries het Leids Cabaretfestival won, maakte ze vier cabaretvoorstellingen (SOP, ZIN, STUK en VIER, gevolgd door een compilatie daarvan: BEST). Daarnaast speelde ze een hoofdrol in de musical Foxtrot en verzorgde zij in Kopspijkers een groot aantal imitaties van bekende personen. Bovendien was zij coauteur van Rinus aan de Rekstok, een boek met interviews en brieven. Ze speelde verschillende typetjes in het satirische programma Koefnoen en in Van Zon op Zaterdag. In 2007 speelde ze één van de drie vrouwelijke hoofdrollen in de Dick Maas film "Moordwijven". In 2012 speelde Wallis de Vries in de verfilming van het kinderboek Mees Kees.

In november 2009 ging haar vijfde solo in premiere: "Kaka Passa". In seizoen 2011/2012 speelde ze mee met de familievoorstelling van het RoTheater: "Woest Water" (met o.a. Gijs Naber en Sylvia Poorta). In januari 2013 ging de voorstelling "Adele, een dubbelportret" in premiere. Hierin geeft Wallis de Vries samen met Paul Groot gestalte aan Adele Bloemendaal, de inmiddels 80-jarige theaterdiva en comediénne.

Ten slotte heeft Sanne ook verschillende (stem)rollen in films gespeeld.

Bron: Wikipedia.org

Praat mee over Sanne op ons forum!