De Finale!

 

Live vanuit het Vondelpark presenteert Art de Finale van Wie Is... De Mol.
Sigrid is er helaas niet bij.
Er wordt teruggeblikt op de serie en we gaan terug naar Oregon. Aan de rand van een meer staat Art tegenover Jochem, Sanne en Thomas en hij vraagt 'Wie Is... De Mol'. En dan stapt Thomas naar voren met de woorden 'ik ben de Mol'.

Aan tafel in het Vondelpark wordt gejoeld. Imanuelle en Diederik geven Thomas grote complimenten, hij heeft het fantastisch gedaan.
Art vertelt dat in alle 55 testen in deze reeks maar 2x bij vraag 20 ('Wie Is De Mol') Thomas is ingevuld, en wel door Sanne. Zij is daarmee de winnares van Wie Is... De Mol 2017! Dankzij de verdubbelaar gaat zij naar huis met 24320 euro.
In aflevering 1 heeft Thomas zijn best gedaan om de perfecte kandidaat te zijn. Het begin van de val die hij zette en die later genadeloos dichtklapte. Hij deed zich zenuwachtig voor en verstierde op die manier opdrachten terwijl de anderen hem vertrouwden.

In de papierfabriek in aflevering 2 volgden Imanuelle en Yvonne hem blindelings. In de rechtbank stuurde hij aan op een meerderheid voor Roos als leugenaar. Thomas voelt dat hij het vertrouwen van de groep heeft en wil meer risico gaan nemen.

Bij de geldestafette kreeg Thomas de cruciale laatste positie, en hij pakte dus niet al het geld wat hij kon pakken. Jochem heeft het halve duizendje verduisterd en vroeg Thomas om daar niets over te zeggen, dan zou hij ver kunnen komen.
De rijdende route vond Thomas heerlijk, eerst elkaar niet kunnen vinden en daarna steeds door oranje rijden zodat het andere team niet kon volgen.
Ook bij de lasso-opdracht in aflevering 4 kreeg Thomas een sleutelpositie, en hij haalde het net op het nippertje niet.
Bij de veiling begon Thomas bieden en dreef hij de prijs op, zonder daadwerkelijk een joker te kopen. En zo wordt er 6800 euro verloren en is de pot geslonken tot 1280 euro.

Tijdens de pony-express werd de band tussen Thomas en Jochem gesmeed, en dat zorgde ervoor dat Jochem hem nooit heeft verdacht. Dat Jeroen, die Jochem verdacht, afviel heeft Sanne in de laatste 2 afleveringen geholpen om de juiste persoon te verdenken.
Bij de rodeo houdt Thomas een kort praatje met de dame die goed is voor 750 euro, maar hij casht het niet. Jochem vraagt daarna aan deze mevrouw of ze al gezien is, en als ze aangeeft dat ze gezien is doet Jochem er niets meer mee.
Thomas kent natuurlijk het belang van etherdiscipline, maar hij doet alsof hij de portofoonopdracht niet begrijpt, en hij vindt goed luisteren en doorgeven heel lastig. Even tussendoor wat op de grond liggen is wel zo fijn.

Te paard snel een rondje rijden ging Thomas goed af, zodat hij weinig tijd zou hebben voor het schieten. En door de oordoppen hoorde hij niet dat zijn tijd bijna voorbij was. Sanne kreeg op dit moment door dat Thomas niet helemaal eerlijk was, want zij was de enige die ook oordoppen gebruikte, en zij hoorde alles.

In Moltown in de laatste aflevering plaatste Sanne een hoop bordjes goed, maar Thomas verplaatste deze bordjes daarna en hield zo toch veel geld uit de pot.
Natuurlijk waren er ook geheime aanwijzingen. In de leader had de Mol als enige 2 gezichten. Op de kermis riep Thomas 'holy MOLy'. In de papierfabriek werden de papieren met de teksten 'halverwege' en 'de Mol' getoond, en precies halverwege de aflevering was Thomas in beeld.

De afleveringstitels verwezen ook naar de Mol. Bij aflevering 4 'Meer dan normaal' had Thomas meer lasso's dan de kandidaten. 'De teugels in handen' bij aflevering 5 wees naar de Mol die envelop 2 achterhield bij het kampvuur en daarmee de teugels in handen had bij de geheime missie. Aflevering 9 heette 'Het einde in zicht', de laatste letter daarvan is de eerste letter van de naam van de Mol.

In aflevering 3 stond een oranje vingerafdruk op de kaft van het bovenste boek, dit was een verwijzing naar Soldaat van Oranje, de musical waar Thomas lange tijd in speelde.  In aflevering 5 was de Fur Elise Bagatelle nr 25 vier keer te horen. Thomas is jarig op 25 april. De Mol zette bovendien zijn handtekening op een joker bij het kampvuur, en in het gras bij de maaiopdracht.