Aflevering 2: Meegaand
Vorige week zagen we hoe de jacht op de mol begon in Portland City, er werden vrijstellingen verdiend er was een dilemma en dit werd Vincent fataal. Hij is de eerste afvaller. De verhouding staan op scherp. Art: De mol lijkt zo de ideale kandidaat, dat niemand nog iets door heeft.


Dag 3- Oregon City

Ze komen aan in een verlaten papier fabriek, een plek met veel geschiedenis. De groep kan hier veel geld verdienen, 3500 euro. Er zijn zeven verschillende opdrachten die met twee personen gedaan kunnen worden voor een geld bedrag van 500 euro. Volgens Art kan er bijna niets mis gaan. Imanuelle, Thomas en Yvonne zijn met hun drieën. Yvonne zegt dat ze een beetje pech heeft gehad, omdat haar mol er uit is gevlogen. Ze zat tijdens de vorige test dus op Vincent. Roos en Jochem zijn ook een duo, zij vinden de eerste opdracht. Vul de code in en verdien 500 euro. Roos volgt een gele lijn terwijl Jochem bij de code blijft staan en deze doorgeeft. Diederik en Jeroen zijn een duo en vinden een opdracht. Eén van hen volgt het gele touw naar een waslijn waar veel woorden hangen. De ander blijft bij de laptop om deze door te geven. Jochem heeft de code doorgegeven en hoort niets meer terug. Wanneer hij gaat kijken is Roos verdwenen. Na een half uur vinden Sigrid en Sanne een opdracht. Ze moeten een tekst overtypen met een typmachine, zonder fouten te maken. Er ligt ook een raadsel over kipnuggets. Die snappen ze niet. Het trio komt aan bij de waslijn en ziet dat de opdracht al uitgevoerd wordt. Jeroen is verdwenen. Het trio besluit door te gaan naar de volgende opdracht. Bij Sanne en Sigrid wil het nog niet lukken. Keer op keer maken ze een fout.Jochem vindt een opdracht met een heftruck. Hij moet een zo duur mogelijk scherm maken. Hij is alleen en roept naar het trio om één iemand naar hem te sturen. Hij begint alvast met de opdracht. Thomas en Imanuelle vinden een opdracht die zegt dat er 500 euro te vinden is in de ruimte. Ze gaan op zoek. Yvonne komt aan bij Jochem en ziet dat er bedragen staan op de boxen. Ze geeft aanwijzingen. Diederik geeft geen antwoord en is verdwenen. Sanne bedenkt dat ze de originele tekst kunnen inleveren gezien ze deze twee keer hebben. De tijd is bijna voorbij dus ze gaan daar voor. Jochem en Yvonne verdienen 350 euro met de heftruck opdracht. De rest van de opdrachten zijn mislukt. Sanne: “Ze zitten straks weer in een speedboot met een vrijstelling”. Ze is duidelijk gefrustreerd dat er weer drie mensen zijn verdwenen.


De avond valt en nog geen gehoor van de drie verdwenen mensen. De groep van zes komt aan bij een kermis met super veel lampjes. Het lijkt wel een horror film. De attracties werken allemaal maar er is helemaal niemand. Het pretpark wordt bewaakt door een aantal bewakers. Aan de kandidaten de taak om stiekem een ritje te maken in een attractie. Dit mogen ze eenmaal per attractie doen. De attracties hebben verschillende waarden en ze zijn veilig wanneer ze in een attractie zitten. Ze krijgen portofoons en een gun. Jochem begint als verkenner. Hij geeft vrijwel geen informatie aan de groep. Ze horen niets meer en gaan ervanuit dat Jochem geraakt is. Maar eigenlijk zit hij in de achtbaan. Hij moet nu proberen terug te komen om het bedrag van 500 euro binnen te halen. Hij wordt geraakt en is af, geen geld voor Jochem. Sanne is de volgende. Ze heeft een hekel aan de kermis en wil liever nergens in. De draaimolen was maar 250 euro, dus ze gaat toch voor iets hogers. Ze gaat voor de ‘Screamin eagle’. “Je mag mij nu ook gewoon dood maken”. Ze probeert terug te komen en schiet op de bewakers. Ze is vastberaden en wil dit niet voor niets hebben gedaan. Ze haalt het en verdient 500 euro. Imanuelle is als derde en begint gelijk met een schietgevecht. “Ik dood? Jij dood!” Ze gaat voor een attractie voor 500 euro. Imanuelle is bezig met de derde wereldoorlog en zeult een vuilnisbak mee als bescherming. Ze komt binnen en haalt 500 euro binnen. Thomas heeft iedereen hoge verwachtingen van. Hij gaat voor een attractie van 250 euro omdat de hoge bedragen goed beveiligt worden. Hij komt misselijk uit de attractie maar haalt het einde en dus 250 euro voor de pot. We zien Sigrid in een attractie voor 750 euro. Ze laat de prullenbak achter en wordt geraakt. Als laatste is Yvonne. Ze haalt geen attractie en wordt snel afgeschoten. Ze verdienen 1250 euro in totaal.Dag 4: Portland

De drie verdwenen kandidaten zijn nog steeds niet terug. Sanne stelt tijdens het ontbijt voor om geen informatie te delen met de drie. De kandidaten lopen een typisch Amerikaanse rechtszaal binnen. De zes gaan zitten in de jurybanken. Art komt op als rechter. Er zullen drie verdachten opkomen die een verhaal vertellen over de afgelopen 24 uur. Eén van hen liegt over het verhaal. Als ze de juiste persoon eruit halen verdienen ze geld. Doen ze dit niet, dan krijgt de leugenaar een vrijstelling. Jeroen komt als eerste binnen. Jeroen vertelt dat hij uit de opdracht werd gehaald en hij moest optreden als Elvis Presley. Hij heeft teksten gestampt, een outfit gekocht en uiteindelijk vijf nummers opgevoerd. De jury vindt het een raar verhaal maar niet helemaal ongeloofwaardig. Roos komt als tweede op. Ze vertelt dat ze naar Las Vegas is gevlogen. Ze wilde met Elvis op de foto en vertelt dat ze er twee tegen kwam. Ze heeft een grote roze cocktail gedronken. Ze heeft wat gegokt, geen miljonair gewonnen maar het was een mooie avond. De jury gelooft haar niet. Diederik komt als laatste binnen. Hij vertelt dat hij een opdracht kreeg dat hij naar de volcano lake ging. Hij ging met een kano naar een plek waar hij wat bevers zaten. Hij komt geloofwaardig over en de jury gelooft hem gelijk. Thomas, Sigrid en Yvonne stemmen voor Roos. Sanne stemt voor Jeroen. Jochem stemt op Diederik en Imanuelle stemt niet. Ze kiezen voor Roos. Dit is niet goed, geen geld in de pot en een vrijstelling voor Diederik. Hij heeft de hele dag in zijn hotelkamer gezeten.


Tijd voor de test. Thomas verdenkt Jeroen, Roos en Imanuelle. Imanuelle verdenkt zes mensen maar wil reduceren naar vier. Yvonne verdenkt Roos heel erg. Roos gaat voor de grootste groep. Jochem spreid over Sanne, Diederik en Roos. Sanne verdenkt Imanuelle en Sigrid. Sigrid verdenkt Jeroen. Jeroen heeft geen idee omdat hij weg is geweest. Art geeft aan dat de afvaller bepaald is op tijd. Jeroen……Groen! Thomas…….Groen! Roos……Groen! Sanne…..Groen! Yvonne……..Rood! Ze geeft aan dat ze niet heeft gespreid. Ze heeft een leuke paar dagen gehad.