'verblinden'

Tijdens een heerlijke lunch wordt besloten dat Thomas het penningmeesterschap van Sanne overneemt.

Dag 12

Met nog steeds 5 deelnemers begint de dag op een bijzondere plek in Oregon:  McKenzie Pass, een lavapark dat eruit ziet als een maanlandschap.
Ze moeten per persoon 5 vragen beantwoorden die opgehangen zijn aan palen. Er valt per goed antwoord 100 euro te verdienen. Het moeilijke aan deze opdracht is, dat er ook per persoon 2 portofoons in gebruik genomen moeten worden. Eén om door te praten, en 1 om te luisteren. Ze moeten steeds tussen 2 palen door rennen, om gebruik te maken van de porto’s. Voor deze opdracht krijgen ze slechts 15 minuten. Chaos alom uiteraard, want iedereen begint door elkaar te kakelen. Diederik probeert slim te zijn door iedereen te laten luisteren naar zijn vraag. Op dat moment heeft nog niemand in de gaten dat de portofoons in een “keten” zijn geschakeld. Na een minuut of 7 hebben ze eindelijk in de gaten hoe de portofoons gebruikt moeten worden. Na 15 minuten blijkt dat ze slechts 8 antwoorden goed hebben. Toch nog 800 euro voor de pot die Thomas dankbaar in ontvangst neemt.
Op de weg terug naar het hotel komt Jochem tot de ontdekking dat zijn joker is gestolen. Thomas laat die in het hotel vol trots zien aan Diederik en bedenkt een manier om die joker met Jochem te ruilen tegen informatie. Zijn geweten begint een beetje te knagen, aldus Thomas…..
Art komt aan het eind van de middag bij de deelnemers langs om te vragen wie er zin heeft in een roadtrip in een cabriolet. Thomas stelt voor de mannen te laten gaan, wat Sanne niet echt goedvindt. Uiteindelijk komen ze tot het besluit om met Jochem, Sanne en Thomas de cabriolet in te stappen.
Dag 13

Sanne, Thomas en Jochem staan bij een schitterende cabrio, een echte Amerikaanse Mustang. Art vertelt en passant even dat Ima en Diederik allebei in een eigen luchtballon zullen stappen.
Aan de onderkant van die ballonnen staat een telefoonnummer dat ze moeten bellen. De opdracht wijst zich dan vanzelf. Ze moeten zich voor 8 uur ’s morgens melden op een bepaald punt.Sanne wilde graag achter het stuur. Ze had zich uitgedost als een echte Amerikaanse actrice, volgens Jochem. Al snel zien ze de luchtballonnen door de lucht drijven, en rijden ze achter de ballonnen aan. Thomas zit achterin met een soort telescoop, Jochem voorin met een verrekijker.
Al vrij snel hebben ze het nummer dat onderop de ballon van Ima staat, opgeschreven.


Dit blijkt echter nog maar de helft van het telefoonnummer te zijn dat ze moeten bellen. Dan hebben ze ook het nummer van de ballon van Diederik te pakken. Ze combineren beide nummers en krijgen contact met Ima die 2 via een code een tasje openmaakt waarin 2 enveloppen zitten. Op de ene staat een telefoonnummer en op de andere een pincode. Ima belt het nummer en krijgt Diederik te pakken waarop hij zijn tasje kan openmaken en daaruit ook 2 enveloppen vist. De ene met een telefoonnummer en de andere met een locatie. Hij belt naar de auto, Thomas neemt op, en Diederik probeert boven het geluid van de gasbrander uit de locatie door te geven: Peter Skene Ogden State Park. Vol gas rijdt de cabriolet naar de doorgebelde locatie, waar Art ze opwacht. Helaas, net te laat, volgens Art. Geintjeeeeeeee. Mooi binnen de tijd en dus 1500 euro in de pot.
De pot staat inmiddels op 9210 euro.

Ze ontmoeten elkaar weer bij het ontbijt waar Jochem begint over zijn gestolen joker. Iedereen reageert vol verbazing dat het om een zelfgemaakte joker gaat.
Terrebonne

Ze worden gebracht naar een ranch waar een parcours is uitgezet. Ze mogen allemaal even een oefenrondje op een paard (Mink) het parcours verkennen. Degene die het snelst is mag straks in de echte opdracht, beginnen.
Thomas blijkt de snelste ronde (32 seconden) te hebben afgelegd en mag dus beginnen.
Cowboy Mountain Shooting heet het spel dat ze moeten spelen. Ze moeten, op het paard, binnen de tijd die ze hebben afgelegd in de oefenronde, ballonnen kapot schieten. Ze krijgen daarvoor 5 kogels per persoon. Een cowboy en een cowgirl laten even zien hoe simpel het kan zijn….Even een paar kogels om te wennen aan het pistool, en dan stapt Thomas als eerste op Mink. Thomas komt echter te laat binnen en brengt dus geen geld in de pot. Dan stapt Diederik op het paard en weet de eerste ballon kapot te schieten. Vervolgens is Jochem (Lucky Luke, volgens Sanne) aan de beurt, daarna Ima en als laatste Sanne die de totaalstand op 1100 euro weet te brengen.

Thomas zoekt in het hotel Jochem op en biecht zijn diefstal op. In ruil voor 2 minuten kijken in het molboekje van Jochem is Thomas bereid de joker terug te geven. En zo gebeurt het ook. Jochem heeft zijn joker terug en Thomas is, naar eigen zeggen, niet veel wijzer geworden van de informatie uit Jochem’s molboekje.

Test en executie


Alle 5 de deelnemers vullen de test in, waarbij Jochem zijn joker inzet. Dan is het moment daar: de executie.
Als eerste krijgt Diederik zijn scherm te zien: groen. Dan volgt Jochem: ook groen. Dan is het de beurt aan Imanuelle: ROOD!
Er wordt afscheid genomen van Ima: een geweldige, fanatieke deelnemer waar we met veel plezier naar gekeken hebben, en met nog slechts 4 deelnemers gaan we door naar aflevering 8.