Het einde in zicht

 

Vol spanning wachten we op de executie van de laatste vier kandidaten. Jochem had een vrijstelling verdiend dus hij zit safe. Als eerste naam wordt door Art Thomas ingetikt … GROEN! Hij blijft nog even in het spel. Diederik is als volgende aan de beurt … ROOD. Hij verlaat het spel net voor de finale.
Art vertelt ons dat de kandidaten nu misschien van molverdachte moeten switchen. Jochem zat namelijk op Diederik en ook Thomas moet heroriënteren: blijft hij op Sanne of switcht hij naar Jochem?


Dag 15 – Fort Rock
De kandidaten strijken neer in Moltown waar de volgende opdracht plaatsvindt. Ze moeten te weten komen wie waar woont en waar de straatnamen horen. Per goed gehangen plaatje/bord kunnen ze €50 verdienen en als ze alles goed hangen, verdienen ze een bonus. In totaal kunnen ze €1500 oprapen. De groep heeft 20 minuten de tijd om aan de hand van de Moltownlegende alle bordjes goed te hangen.

Her en der hangen de kandidaten bordjes op. Volgens Thomas probeert Sanne tegen het einde van het spel nog de leiding te nemen maar lukt dat niet echt goed omdat ze – volgens hem – geen geboren leider is. Uiteindelijk hangen ze 3 borden goed waardoor ze €150 verdienen en de groepspot op €12160 komt te staan.

Dag 16
Thomas vertelt dat hij voor Jochem zal gaan aangezien Diederik op Sanne zat. Jochem zelf gaat voor Sanne terwijl Sanne dan weer voor Thomas gaat. In haar bondje met Jochem heeft die laatste immers gezworen niet de Mol te zijn.

Voor de laatste opdracht trekken de kandidaten naar Shevlin Park. Art deelt de groep mee dat de pot op €56850 kon staan indien ze alle opdrachten goed beëindigd hadden. Nu hebben de kandidaten met €12160 nog geen vierde van dat bedrag opgehaald maar ze krijgen de kans om de pot te verdubbelen.

Aan de bomen hangen kaarten met daarop de namen van de opdrachten die de kandidaten gespeeld hebben en de door hen verdiende bedragen. Ook hangen er losse bedragen aan bomen. Ze moeten de juiste bomen met elkaar verbinden door middel van touwen om precies €12160 te maken. Vervolgens krijgen ze toegang tot een puzzel. Wie als eerste de puzzel oplost, verdubbelt de pot mits de winnaar van de proef ook het spel wint.

Sanne en Thomas spurten weg terwijl Jochem staat te klooien. Het is best een pittige opdracht want dezelfde proef mag niet twee keer omlust worden. Wanneer Sanne klaar is, gaat ze naar Art die haar vertelt dat ze het goed gedaan heeft en aan de puzzel mag beginnen. Met verschillende stukken moet Sanne een vierkant maken. Thomas is even gedemotiveerd. De eerste keer is zijn bedrag niet goed wanneer hij naar Art gaat maar de tweede keer gelukkig wel. Ook het bedrag van Jochem klopt de eerste keer niet waardoor hij nog niet mag beginnen aan de puzzel.

Sanne heeft een vierkant gemaakt! De proef is nog niet gedaan, ze krijgt van Art nog een stuk (een klein vierkant) en moet opnieuw een vierkant in elkaar puzzelen aangezien het mogelijk verdubbelen van de pot wel wat moeite mag kosten. Thomas volgt haar en moet ook een tweede puzzel maken. Sanne geeft haar voorsprong echter niet meer weg en wint de proef. Zij kan dus €24320 winnen als zij het spel wint.

De kandidaten kaarten na aan tafel. Wat vonden ze het leukste moment? Thomas vond de helikopter en de brug erg leuk. Jochem kreeg helemaal het Molgevoel toen hij het dak van de Paper Mill Factory zag: verlaten loodsen, dingen zoeken, echt WIDM. Sanne vond het heel heftig dat ze als groep uit elkaar getrokken werden.

Ook Roos die naar Las Vegas ging wordt terloops vermeld. Ook het achtervolgd worden door een cowboy en het kampvuur, waar Jochem en Thomas jokers maakten, passeren de revue. Jochem vermeldt nog het paardrijden en het schieten en tot slot vermeldt Thomas nog de kermisopdracht.

Finaletest
Thomas gaat voor Jochem (hij laat Sanne vallen), Jochem voor Sanne en Sanne voor Thomas. Na de test trekt het drietal naar Sparks Lake. De kandidaten worden in een bootje naar een eilandje gebracht waar Art op hen staat te wachten.

Wie … is … de Mol?