Aflevering 8

 

Wát een seizoen! Dat ik dit ooit nog mee mocht maken in mijn leven: 2 tunnels die in heel Nederland massaal instorten in de twee Afleveringen voor de Finale, terwijl die van mij alleen maar sterker en steviger is blijven bestaan! Simone Weimans, de méér dan sympathieke Kandidaat. De fenomenale nep-Mol en misschien wel de Kandidaat waarover de meeste nep-theorieën zijn bedacht. Hadden we ooit durven dromen dat het zo’n seizoen werd? Nope, en precies dát is waarom we van Wie is de Mol? houden! Helaas is het doek gevallen voor Simone, net nu ze zich van zo’n heerlijke en hilarische kant heeft kunnen laten zien. Werd het delen van informatie met de Ruben Hein haar teveel? Therapie is over voor haar, dat kunnen we wel stellen. En terecht, ook: ze heeft alles van haar af kunnen kar-aoken. Of beter gezegd car-poolen, met al dat water overal deze Aflevering. Met een schone en frisse lei stapt zij het dagelijkse leven weer in. We zullen nu nooit meer naar haar serieuze Journaalhoofd kunnen kijken met de swingende party-bewegingen in ons hoofd. Bedankt voor de vele inspiratie die je mij hebt gegeven om over je te schrijven, lieve Simone!  ::bravo::

Olcay Gulsen is de allerlaatste vrouw van deze Kandidatengroep! Wat heeft zij het fantastisch en bewonderenswaardig gespeeld tot in de Finale! Héél veel respect voor haar en héél veel liefde voor haar meesterlijke manier van spelen. Hoe heerlijk was het ook weer om in deze Aflevering te kijken naar alles waarin ze zich volledig mee laat nemen. Zo werd ze het ene moment geraakt door het gezang van al die leuke Georgische koortjes, maar het andere moment kon haar eigen gezang Jan Versteegh alleen maar raken onder de oksels. Als we zijn lachsalvo’s mogen geloven. Met ‘Hello, it’s me’ zette ze zichzelf nogmaals op de kaart, voor zover deze businessvrouw dat nog niet gedaan had. Hoewel ze het liefste uit de auto was gestapt of in elk geval weg had willen rijden (daarom gooide ze de knipperlichten alvast aan, toch?), heeft ze zichzelf wéér overtroffen. Gelukkig bleef ze zitten en gaf haar Michael Jackson uitbeelding toch zeker de doorslag dat Olcay Gulsen de Mol niet kán zijn. Thriller had ze vanuit haar eigen perspectief namelijk ook best kunnen uitbeelden door de outfits van Stine Jensen te beschrijven. Gelukkig eindigde haar plan om te Mollen in de boot niet in het water. Alsof ze hier de hele reis al op heeft zitten wachten, vloog ze in de touwen en haalde ze ongeveer alles wat ‘min’ bevatte in de boot. Behalve zeemeer-min Jan, die ging nog even kopje onder.

Over Jan Versteegh gesproken: hij haalde ook nu al vanaf seconde 1 alle spanning uit de wedstrijd door mij nog maar eens te citeren: “Ruben is de Mol.” Wisten we al, meneer Versteegh. Maar spuit elf is iets dat in dit waterballet ook nog goed van pas komt. Jan is zoals altijd weer zijn vrolijke, fanatieke en assertieve zelf en neemt Olcay gelijk op sleeptouw. Vind ik een interessante keuze als je bedenkt dat Ruben zijn Mol is, maar aan de andere kant logisch wanneer je nagaat dat hij alles al samen doet met Ruben. Samen zingen is iets dat ze dagelijks onder de douche doen. Samen. Want dat kunnen ze. Maargoed, waar hadden we het over? Jan liet zichzelf wéér als fanatiekeling spotten door alle borden al te lezen voordat de productie ze überhaupt had kunnen plaatsen en viel -in vergelijking met de anderen- toch wel buiten de boot met zijn uitsloverige gedrag rondom het pakken van de kokers. Geeft niet, het zal de spanning geweest zijn. Vanuit zijn degelijke havo opleiding bedacht hij zich ineens dat Olcay maar eens verdacht moest gaan doen, zodat Simone dan via een nogal omslachtige en ingewikkelde omweg naar huis zou moeten. Nu heb ik het persoonlijk gelaten bij een vmbo opleiding, maar alles lijkt erop te wijzen dat Simone toch niet echt onder de indruk was van dit plan. Gelukkig was het idee sympathiek, ofzo.

En dan mijn Mol. Zoals u allen al hebt kunnen lezen, verdacht ik Ruben Hein al vóórdat het avontuur goed en wel begonnen was. Normaal gesproken ben ik niet zo van het vastpinnen op één iemand, maar dat ik hier toch wel verstand van heb lijkt wel duidelijk..! Ook deze Aflevering voldoet Ruben aan alles dat een Mol moet doen. Zo gaf hij iedereen de schuld van alles, maar verloor hij zelf toch even heel wat kokers uit het zicht. Hij beschuldigde Simone dat ze niet naar hem keek in het begin van de auto-karaoke, waardoor hij natuurlijk totaal onschuldig voor niks liedjes aan het uitbeelden was. Daarnaast stoorde Jan hem vanwege het feit dat Jan alle landen op begon te noemen in de boot waar Ruben nog geen nummer 1 hit heeft gescoord. Pijnlijk. En tot slot twijfelde hij nog steeds tussen Jan en Olcay, maar streepte hij die laatste nog weg deze ronde zonder hiervoor duidelijke redenen te geven in de biecht. Als Ruben daadwerkelijk op Jan zou zitten, mag ik dan even weten waarom hij Olcay daar dan op gaat wijzen in de vorige Aflevering? Ik bedoel: zelfs ík snap dat je niemand gaat lopen wijzen op de Kandidaat die jij verdenkt. Behalve als je de Mol bent en het je toch niet zo gek veel uitmaakt wie er verdacht wordt, zolang jij het maar niet bent die in die spotlights staat. Trouwens, voordat mensen de ‘de eerste opdracht ging heel goed, ook dankzij Ruben’-kaart willen spelen: was hier nou eigenlijk echt een kans om te Mollen? Vanaf het moment dat Jan voorstelde om te splitsen, was het al gedoemd te lukken. Daarnaast, hoe bizar eng zou het zijn als dé muzikant van het stel niet eens een paar liedjes zou kunnen beluisteren? De Mol is véél te veel in de smiezen om daarin nog verdacht te doen.

Al met al een bizarre Aflevering die mij nog lang in het geheugen gegrift zal staan. Überhaupt is dit een seizoen dat ik om vele redenen nooit meer zal vergeten. Maar de grootste reden daarvan is het feit dat ik hopelijk toch écht eindelijk eens op de juiste Mol zit (en ben blijven zitten) vanaf Aflevering 1! Adembenemend!

En dan de vraag der vragen waarbij ik (en u onderhand ook écht niet meer) nu logischerwijs niet meer mag spreiden op eventuele misschien Mollen:

Wie is de Mol?: Ruben Hein.

Let goed op wat je hebt gelezen, want voor je het weet is het te laat en laat ik het je al zien... ;)
Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!