Profiel Olcay

Wie is... Olcay

Naam : Olcay Gulsen
Beroep: mode ontwerper, zakenvrouw, tv presentator
Geboorte datum : 20 juli 1980

Algemeen : Olcay is een Nederlandse modeontwerpster en eigenaar van het kledingmerk Supertrash. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens en komen uit Turkije.
Gulsen werd geboren in Waalwijk. Haar vader was schizofreen en gewelddadig waardoor ze een angstige jeugd doormaakte. Na een studie Personeel en Arbeid aan de Avans Hogeschool in 's-Hertogenboschverhuisde zij naar Amsterdam om in 2002 op haar eenentwintigste het bedrijf 2Stepzahead te beginnen. Zij begon met het importeren van kleding van merken als Criminal en 5th Avenue. Tijdens een modeweek ontmoette zij de eigenaar van het kledingmerk Supertrash en startte een succesvolle coŲperatie. In 2009 nam Gulsen het bedrijf over. Het merk werd daarna uitgebreid en anno 2010 wordt de kleding in vierentwintig landen verkocht. In 2013 werd zij jurylid in het TLC-programma Ultimate Shopper. Van elektronicaconcern Philips nam Gulsen in 2009 het aanbod aan het gezicht te worden van een nieuwe campagne. Sinds 5 juni 2014 is zij een van de vaste, afwisselende deskundigen op het gebied van lifestyle bij het entertainmentprogramma RTL Boulevard. Gulsen woont afwisselend in Amsterdam en Londen. Ze heeft enkele jaren een relatie gehad met voetballer Edgar Davids.
Het Nederlandse magazine Jackie verkoos haar in 2008 tot 'modeontwerper van het jaar' en een jaar later selecteerde het weekblad Quote haar als een van de dertig meest succesvolle vrouwen van Nederland.
In het BNN-programma 'Werk aan de winkel' tovert Olcay een slechtlopende zaak om in een succesvolle onderneming door gebruik te maken van haar zakenervaring en moderne kijk op ondernemen.
Op internetfora is Gulsen onderwerp van controverse in de animositeit tussen Turken en Koerden. Zelf kiest ze ervoor zich te distantiŽren van haar Turkse achtergrond en haar naam niet op Turkse wijze te spellen.

Wie is de mol
Voor wie is de Mol wilde ze het liefst mysterieus en onvoorspelbaar zijn. WIDM stond wel al heel lang op haar verlanglijstje, maar ze heeft nog nooit een heel seizoen gezien. Problemen had ze vooral met alles onthouden en noteren.

[size:8pt]Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater[/size]

Praat mee over Olcay op ons forum!