Profiel Ron

Wie is... Ron

Naam: Ron Boszhard
Beroep: Presentator, acteur en tekstschijver
Geboorte datum: 12 november 1963

Algemeen :
Het eerste succes behaalde Ron met ziijn geschreven cabaretprogramma (Alleen vanavond), waarmee hij de finale behaalde van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2000 toerde hij langs de theaters met het cabaretprogramma Pluk de lach! en figureerde onder andere in Goede Tijden Slechte Tijden. In 2009 schreef hij een nieuw theaterprogramma met dezelfde titel. Hierin laat hij verschillende televisiefragmenten zien uit veertien jaar TROS aangevuld met, door hem zelf gemaakte, liedjes.

In het theater speelde hij naast cabaret ook in een aantal musicals. In de periode 2002-2004 speelde hij in de musical Doornroosje van Studio 100. En in de periode 2004-2005 ging hij op tournee met het theaterstuk De Kameleon ontvoerd, waarin hij de hoofdrol speelde als presentator.

Ook is Ron regelmatig op televisie te zien geweest in programmas als ‘de leukste thuis’, ‘pluk de dag’, ‘goede tijden, slechte tijden’ e n verschillende Sinterklaas producties.

Wie is de mol
Als groot fan heeft Ron vrijwel elke aflevering van Wie is de Mol wel gezien. Hij weet dus dondersgoed dat spreiden heel belangrijk is. Maar is het genoeg om de mol te ontmaskeren?


Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Praat mee over Ron op ons forum!