Profiel Ruben

Wie is... Ruben

Naam : Ruben Hein
Beroep: Muzikant
Geboorte datum : 8 juni 1982

Algemeen :
Zanger en pianist Ruben Hein groeit op in een muzikale familie in het zuiden van Nederland in het dorpje Bemmel. Op jonge leeftijd al is hij geïnteresseerd in artiesten als Ray Charles, Miles Davis, Paul Simon, The Beach Boys en The Beatles.

Zanger en pianist Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Ruben Hein’s debuutalbum Loose Fit en singel Elephants bracht hij in 2010 uit onder het platenlabel Blue Note. In 2011 volgde een samenwerking met het Metropole Orkest en singer / songwriter Jonathan Jeremiah in een uitverkocht Carré. Daarnaast stond Ruben dat jaar met Oleta Adams en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het Concertgebouw in Amsterdam en werd hij 2 maal genomineerd voor een 3FM Award. Bij het grote publiek werd Ruben voornamelijk bekend door zijn muzikale bijdrage in het programma "Linda's Zomerweek" (2013/2014), waarin hij de favoriete nummers van Linda's gasten vertolkte. In het najaar van 2017 bracht hij de EP ‘Everything I Say’ uit van zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ uit, wat begin 2018 zal verschijnen. In zijn prijzenkast staan onder andere twee Radio 6 Awards (2013 en 2014) en voor zijn album Hopscotch kreeg hij in 2013 de Edison-Publiekprijs.

Wie is de mol
Als trouw wie is de mol kijker heeft Ruben natuurlijk meteen  ja gezegd toen hij gevraagd werd voor zijn deelname Hij is zich echter wel bewust, dat het overzicht bewaren een van de meest cruciale dingen is om het spel tot een goede afloop te kunnen brengen.

Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Praat mee over Ruben op ons forum!