Profiel Simone

Wie is... Simone

Naam : Simone Weimans
Beroep: Nieuwslezeres
Geboorte datum : 23 november 1971

Algemeen :
Tijdens haar studie werkte Simon bij de Wereldomroep. In 1998 studeerde ze af in communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en daarna begon ze met haar werkzaamheden bij de VARA. Hier werkte ze eerst als verslaggever en redacteur voor verschillende programma's op Radio 1 en Radio 5, maar later ook als presentator voor programmas als Halte 747, De Ochtenden en Radio Kassa.

Later begon ze met voice-over werk als de stem van Nederland 3, Zembla en meerdere programma's van de publieke omroep. In Dichtbij Nederland was ze voor het eerst op de televisie te zien. Later presenteerde ze op een digitaal themakanaal. Daarnaast was ze betrokken bij het Radio 1-programma De Gids.FM waarin ze een rubriek maakte over sociale media en internet, genaamd Tijdgeest.

Tegenwoordig is Weimans presentatrice van het NOS Journaal in de ochtend- en middagjournaals. Maar ook is ze nieuwslezeres voor avondjournaals en Nieuwsuur.

Wie is de mol
Heel goed kende Simone Wie is de mol niet toen ze gevraagd werd. Maar na nog een paar afleveringen te hebben gekeken was ze al snel om. Haar tactiek? Veel observeren en mocht de kans zich voordoen, dan natuurlijk een klein beetje mollen en valsstrikken leggen

Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Praat mee over Simone op ons forum!