Profiel Stine

Wie is... Stine

Naam: Stine Jensen
Beroep: Filosofe, Schrijfster en Programmamaker
Geboorte datum: 13 Januari 1972

Algemeen:
Stine is geboren in Denemarken, maar groeit op in Nederland Zij studeerde literatuurwetenschappen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel, en woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Filosofie Magazine. Voor HUMAN maakt ze sinds 2010 vijf series van het programma Dus ik ben, over allerlei aspecten van de filosofie. Voor de VPRO en HUMAN maakte ze in 2013 de vierdelige serie Licht op het Noorden, waarin zij het leven in ScandinaviŽ onderzoekt. Tezelfdertijd verscheen een gelijknamig boek.

Voor haar kinderboekendebuut Lieve Stine, weet jij het? kreeg Jensen in 2015 een Zilveren Griffel. In dit boek legt ze een relatie tussen de vragen die kinderen zichzelf stellen en het werk van grote filosofen.

Wie is de mol:
Hoe ver zou Stine het schoppen door middel van haar meditatie voor een sterke intuitie en Sherlock Holmes techniek?


Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Praat mee over Stine op ons forum!