Rik van de Westelaken

Van de Westelaken groeide op in Maassluis, Hoogblokland en Uden als de oudste van drie kinderen. Hij volgde het vwo in Uden, behaalde daarna de propedeuse Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam waar hij afstudeerde in 1996. In Leiden is hij voorzitter geweest van het dispuut AquaVite, onderdeel van de ALSV Quintus. Rik van de Westelaken begon zijn carričre op 16-jarige leeftijd bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS waar hij werkte als verslaggever en presentator van het NOS Journaal.

Van de Westelaken viel ook regelmatig in bij de journaaluitzending van 20.00 uur. Incidenteel geeft Van de Westelaken, evenals collega Jeroen Overbeek, les op de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Sinds eind september 2010 was Rik van de Westelaken ook invalpresentator bij het Radio 1 Journaal. Hij is in 2007 genomineerd geweest als "Best Geklede Man" door het tijdschrift Esquire.

Vanaf 1 mei 2018 is de presentator te zien bij AVROTROS, waar hij EenVandaag zal overnemen van Pieter Jan Hagens. Tevens neemt hij het stokje over van Art Rooijakkers als Wie is de Mol? en Gouden Televizier-Ring Gala presentator. In 2018 presenteert hij samen met Ellie Lust de Pride Amsterdam op NPO3.

bron: nl.wikipedia.org
   


bron: wieisdemol.nl