Archief molacties

WIDM 2: De molacties van Nico

Nico: "Mol zijn is een hele inspannende bezigheid. Dat wist ik van tevoren, dat maakt verder niet uit, maar echt plezier beleef ik er niet aan."
   
"De eerste dagen was mijn tactiek erop gericht me zo onopvallend mogelijk te gedragen. Daar waar ik dingen kon laten mislukken deed ik dat door dingen na te laten." Nico paste voor een raadsel (aflevering 1) dat eigenlijk niet zo moeilijk was en gaf zich niet op als rekenwonder voor de bankpasopdracht (aflevering 1) terwijl de groep vond dat hij goed kon rekenen.

Nico: "Bij de fietsopdracht (aflevering 2) heb ik ervoor gezorgd dat Nazife de communicatiemiddelen had omdat ik het vermoeden had dat zij daar wellicht wat minder sterk in zou zijn."
 
"Ik ben heel gespannen geweest over hoe het zou gaan en vooral de eerste dagen zijn erg moeilijk geweest. De angst om al dag ťťn door de mand te vallen, verdacht te zijn, dat is iets waar ik het eigenlijk niet zo gemakkelijk mee heb gehad. Omdat ik nou eenmaal het soort persoon ben dat niet zo expressief is en wat stiller en daardoor misschien wat sneller verdacht zou zijn. In de auto overviel me eigenlijk een soort beknellende angst van dit gaat helemaal fout." Angela: "Nico, wist je eigenlijk wel waar je aan begon?" Nico: "Eh, nee. De eerste dagen waren verschrikkelijk gewoon. Eigenlijk tot we gingen abseilen. Daarna heb ik het ook wat gemakkelijker van me af kunnen gooien."
 
Bij de zandloperopdracht (aflevering 2) moesten de kandidaten een nacht lang met een zandloper de tijd bijhouden. Nico: "Mijn eerste echte kans om iets te doen was tijdens de proef met de zandloper. Op het gegeven moment heeft zich de mogelijkheid voorgedaan dat er wel enige rumoer was in de kamer. Ik had op dat moment een soort driedubbele wacht met Dan en  BjŲrn samen. Op het gegeven moment werd de zandloper omgezet en ik heb op dat moment Dan afgeleid en die vergat dus ook  om het kruisje af te vinken. De groep heeft zich er erg voor ingezet en ik moet eerlijk zeggen dat ik me best wel een beetje een klootzak vond na afloop." Cor na afloop van de mislukte opdracht: "Nou heb ik dus ťcht iets tegen de Mol! Nou wordt het persoonlijk!"
 
Bij de vlotopdracht (aflevering 2) kiest Nico voor de makkelijke weg. Hij zit achter op het vlot met zijn benen in het water en lijkt zelfs een beetje tegen te stribbelen. Sigrid: "Nico is eigenlijk de ideale persoon om de Mol te zijn omdat hij heel stabiel is en niet zo'n initiatiefnemer is waardoor iedereen hem heel veel credit  geeft."

Na een onverwacht ingelaste executie kreeg Dan met abseilen de kans om in het spel te blijven. Nico: "Als ik bij het abseilen (aflevering 3) iets gedaan zou hebben, dat was helemaal niet zo moeilijk geweest, ik had een sleutel weg gepletterd of een doosje in zee. Maar ik vind niet dat ik de uitslag van het spel moet beÔnvloeden in de zin dat ik bepaal welke kandidaten er blijven of niet. Als ik op dit moment had ingegrepen dan was het waarschijnlijk de nekslag voor Dan geweest. Zo'n soort invloed wil ik eigenlijk niet hebben."
 
Nico: "Bij de luchtballonopdracht (aflevering 4) heb ik er voor gezorgd dat ik de telefoon in handen kreeg. De verbinding was nogal slecht, maar op bepaalde momenten heb ik bewust de verbinding zelf verbroken om de communicatie met de dames zo moeilijk mogelijk te maken."

Nico: "Tijdens de museumkraak (aflevering 4) heb ik de zaklantaarn laten vallen en bewust mijn schoenen met rubberen zolen aangehouden waarvan ik weet dat ze gigantisch lawaai maken op die vloeren daar. Maar dat heeft niet al te veel effect gehad moet ik zeggen, de opdracht is gewoon goed geslaagd."
 
Bij de bibliotheek/taxi-opdracht (aflevering 4) doet Nico er alles aan om de opdracht te laten mislukken. Hij loopt in eerste instantie de totaal verkeerde kant op. Nico: "Het punt waar ik terecht moest komen, daar kwam ik om precies te zijn twee minuten na het afgesproken tijdstip aan. Omdat ik vermoedde dat de taxi al weg was ben ik weer teruggelopen naar de bibliotheek." In de bibliotheek wordt Nico weer teruggestuurd door Yvonne, Cor en Angela wanneer hij vertelt dat er nog geen kruis stond (wat betekende dat de taxi nog moest komen; hij stond gewoon in de file). Nico gaat weer terug en komt op tijd bij de halte aan. De opdracht slaagt.
 
Nico: "Sigrid en ik gingen tijdens de handigerds/slimmeriken/dommeriken-opdacht (aflevering 5) naar de geboorteplaats van Braveheart waarvan ik wist dat we daar niets zouden vinden. Ook heb ik bewust gekozen voor de route langs de stad waarvan ik wist dat omstreeks dat tijdstip de kans op file enorm groot zou zijn, en dat gebeurde ook; we kwamen in de file terecht. En later heb ik ons nog op de verkeerde weg gezet. Uiteindelijk hebben al dat soort dingen er toe geleid dat we wel een flink eind gekomen zijn, maar niet het einde van de opdracht hebben gehaald."

Nico: "Bij het partnerspel (aflevering 5) heb ik gewoon rŁcksichtslos mensen omgewisseld. Wat me daarna wel is opgevallen, ik denk dat dat te maken had met het feit dat iedereen familie of partners op bezoek kreeg, is dat de aandacht volledig was afgeleid van het spel. Er is daarna dus ook helemaal geen discussie geweest of een analysepoging van waar het nou fout zou kunnen zijn gegaan. En dat was best wel verbazingwekkend in de zin dat de partners daar best wel bij hadden kunnen helpen."
 
Bij het proeven van de haggis (aflevering 6) probeert Nico richting verkeerde haggis 3 te sturen door te zeggen dat hij die het viest vindt. Uiteindelijk kiest hij toch ook voor de goede haggis. Nico: "Ik vond het eigenlijk niet te verkopen om een van de andere twee te kiezen omdat het verschil zo groot was. Als ik dat gedaan zou hebben zou ik nog verdachter geworden zijn dan ik al was."

Nico slaagt er bij het verdedigen van het kasteel (aflevering 6) in om extra gordels te bemachtigen met als doel vertrouwen te winnen bij de kandidaten. Yvonne, Dan en Nico worden snel achter elkaar uitgeschakeld door de aanvallers die uiteindelijk het kistje met geld weten te pakken.
 
Nico: "Het gekke is dat ik het in de loop van de tijd leuker ben gaan vinden om te doen, ik heb er minder moeite mee gekregen. Niet dat ik me er echt schuldig over gevoeld heb, maar het is een rol waar je erg aan moet wennen. Maar het is uiteindelijk een hele leuke rol om te doen."
 
Nico wist dat zijn opdracht om geblinddoekt tegen een muur staan terwijl een 'messenwerper' (aflevering 7) drie pikhouwelen naast hem in de muur zou gooien net als Doortje's opdracht (over hete kolen lopen) niet echt zou zijn. Vandaar dat hij zonder aarzelen plaats kon nemen.

Bij de doedelzakopdracht [aflevering 8] loopt Nico bewust verkeerd. Nico: "In dit soort situaties kost het me niet veel moeite om te saboteren want ik heb het ritmegevoel van een manke kat. Het is vaak moeilijker om een opdracht te doen slagen dan om hem te laten mislukken want iets stoms of iets onverwachts dat doe je al snel."

>> Terug naar archief molacties. <<