Claes Iversen


Claes Iversen (42) is modeontwerper van onder anderen koningin Máxima.

In 1997 emigreerde de van Deense afkomst Claes Iversen naar Nederland, waar hij ging studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn derde studiejaar en na het winnen van de BLVD Modeprijs kreeg hij een stageplaats aangeboden bij Viktor & Rolf. Kort na het afronden van zijn studie en het behalen zijn master aan de ArteZ Hogeschool van de kunsten in Arnhem presenteerde Claes zijn eerste collectie.

Na diverse couture collecties te hebben gepresenteerd en samenwerkingen met diverse modeketens, leerde het grote publiek hem kennen als couturier van koningin Máxima. In 2014 ontwierp Claes de jurk van Ilse DeLange voor het Eurovisie Songfestival en vele vrouwelijk BN’rs paraderen graag in zijn creaties over de rode lopers, waaronder Dionne Stax, Igone de Jongh, Geraldine Kemper, Georgina Verbaan, Victoria Koblenko, Bracha van Doesburgh, Anna Drijver, Linda de Mol, Katja Schuurman, Chantal Janzen, Elise Schaap, Doutzen Kroes en Lauren Verster.

Tegenwoordig ontwerpt Claes naast couture ook bedrijfsuniformen, zoals voor het Nationale Opera & Ballet en houdt hij zich ook bezig met interieur, zoals het ontwerpen van een lijn wandkleden. Claes is ook steeds vaker te vinden in zijn schilderatelier. Op dit moment is er een expositie van zijn eerste collectie schilderijen.

(bron: avrotros)