Nathan Rutjes


Nathan Rutjes (36) is trainer/coach bij Sparta Rotterdam en ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Op 18-jarige jarige leeftijd verruilt de geboren en getogen Rotterdammer zijn amateurclub Alexandria í66 voor eredivisionist Sparta Rotterdam. Dit wordt een succesvol huwelijk waarin hij maar liefs acht seizoenen uitkomt voor de hoofdmacht van de club uit Rotterdam-West.

In 2012/2013 besluit hij de overstap te maken naar Limburg waar hij vervolgens gaat spelen voor MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade. De publiekslieveling wint niet alleen de harten van de voetbalsupporters maar ook van het Nederlandse volk door zijn opgewekte, vrolijke en positieve interviews. Al snel krijgt hij de status van cultheld toegewezen. Tijdens het jaarlijkse voetbalgala wint hij in 2016 de prijs voor maatschappelijk speler Eredivisie. Ook de KNVB betiteld hem voor zijn sportiviteit en respect. De voetbalbond bindt hem vervolgens als ambassadeur van het pupillenvoetbal in Nederland.

Twee jaar lang was hij te zien bij RTL Late Night waarin hij op eigentijdse wijze een blik wierp op de actualiteit. Sinds enkele jaren bespreekt hij met Gijs Staverman op NPO Radio 2 het komende sportweekend.

(bron: avrotros)