Follow the Money 2024

 


Ook dit seizoen is er natuurlijk weer Follow the Money! De Mol wil zo min mogelijk geld verdienen en dus zit er maar één ding op: volg het geld! In het onderstaande overzicht kun je zien wie in welke opdracht geld verdiende en hoeveel.

Het Follow the Money-overzicht


(klik op het schema voor een vergroting)

Uitleg bij de verdeling van de bedragen:
1.1 Día del Top(it)o: Het verdienen van de vrijstelling was noodzakelijk om in opdracht 1.2 1000 euro te verdienen. Daarom krijgt iedereen die een vrijstelling verdiende €500 toebedeeld.
1.2 Speeddate: Alleen van Anna weten we dat ze niet op iemand met een vrijstelling heeft gestemd; zij krijgt dus 0 euro toebedeeld. We weten niet van iedereen op wie ze gestemd hebben, dus de rest verdeelt de overige 3000 euro eerlijk onder negen.
1.3 Afschilderen: Alle drie de groepen hadden evenveel invloed op het verdiende bedrag, dus alle groepen hebben 1/3e van 500 euro te verdelen. Fons' schilderij is als enige juist geraden, dus hij verdient als enige geld bij de schilders.
2.1 Molympische spelen: Bij deze opdracht is geen geld verdiend.
2.2 Uitzitten: De zittenblijvers hebben een kwart van het bedrag gekregen voor de keren dat ze zijn blijven zitten. Het is niet helemaal duidelijk wie van de klimmers welke vraag goed beantwoordt. In dit overzicht is ervan uitgegaan dat Jip haar drie vragen fout beantwoord (-250 euro per stuk), Anna drie van de vier goed beantwoordt (3x 250 euro per stuk), Fons twee goede antwoorden en Justin en Rosario elk één vraag zelf goed beantwoord. Van de laatste goed beantwoorde vraag weten we niet wie het geeft, daarom is dit verdeeld over Anna, Fons, Justin en Rosario.
3.1 De violen stemmen: Bij deze opdracht krijgt iedereen die als eerste het antwoord geeft op een uiteindelijk volledig goed beantwoorde vragenset 200 euro per vraag (de helft van 400). Iedereen die stemt voor doorspelen voor een volgende vraag krijgt een deel van de 200 euro die dat kost.
3.2 Stad en land aflopen: Per keer dat een duo samen op het juiste punt staat krijgen ze allebei 75 euro.
3.3 Er mee worstelen: Iedereen krijgt 1/8e van de verdiende 75 euro. Het is niet helemaal duidelijk of Anna of Jeroen de juiste worstelaar getekend heeft.
4.1 Kijken, kijken, wel kopen: Omdat alle goed geraden voorwerpen gekocht werden de groep op de markt binnen het basisbudget, krijgt deze groep de helft van het maximaal te winnen bedrag: 7 keer 300 euro. De raders krijgen ook elk evenredig voor hun bijdrage aan het goed raden de helft van dat bedrag, maar krijgen juist weer mingeld voor hoe vaak we ze zien bellen (7 keer 200 euro inzet is daar verloren gegaan). Daardoor komen Rosario en Fons negatief uit bij deze opdracht.
4.2 Hoog spel spelen: Bij deze opdracht was geen geld te verdienen.
4.3 Op het spel zetten: Het verloren bedrag is per team eerlijk verdeeld over de kandidaten. Voor welk team hoeveel geld heeft verloren, is uitgegaan van dit overzicht van BertN.
5.1 Op elkaar rekenen: Bij deze opdracht is geen geld verdiend.
5.2 Het gebaande pad?: Van Fons, Jeroen en Anna weten we dat ze ten minste één keer -250 euro hebben binnengebracht. De resterende -1000 euro is verdeeld over alle kandidaten.
5.3 Afwegen: Anna heeft een envelop van -500, Rosario van -3000 euro.
6.1 Niets is iets: Er is 1500 euro verdeeld, dus per stapel is 500 euro verdiend. Deze is verdeeld over de kandidaten per steen die ze op een stapel hebben gelegd, aan de hand van dit overzicht.
6.2 Bij elkaar passen: Iedereen krijgt 1/7e van de verdiende 2000 euro.
7.1 Genoten: Sor & Kees en Anna & Babs slagen in hun deelopdracht en krijgen per persoon de helft van 400 euro.
7.2 Overbrengen: Sor en Rian weten samen twee namen te noemen, Rian nog een extra en Fons de laatste van de vier juiste namen.
7.3 Uitkomst bieden: Fons en Sor kijken allebei voor min 500, maar maken ook de biedingen mogelijk en krijgen daarom elk nog min 100 euro. De biedingen zijn verdeeld over de kandidaten evenredig aan hoe hoog ze boden. Alleen Rian is niet meegenomen, omdat haar bod geen geld zou kosten (we weten dat ze niet de juiste naam invulde).
7.1 :
8.1 Overtuigend?: Rian haalt 2000 euro binnen en Rosario laat deze door. Allebei krijgen ze daarom 1000 euro toebedeeld.
8.2 Goed op dreef?: De verdiende 80 euro is eerlijk verdeeld over vijf kandidaten.
9.1 Op je tellen passen: Fons haalt 250 euro binnen, Anna haalt 750 euro binnen.
9.2 Per slot van rekening: Bij deze opdracht is geen geld verdiend.

Praat mee op het forum!