Columns widm seizoen 2024

Klim in je pen!

Uit ervaring weten we dat er heel wat gediscussieerd wordt over de identiteit van de Mol. Maar daarnaast valt er ook heel wat te zeggen en te schrijven over het wel en wee gedurende de serie. Iedereen heeft wel een mening over het programma, de kandidaten, de onderlinge verhoudingen, de opnames, de organisatie, de presentatoren, enz. Een mooie manier om je mening te geven, is in de vorm van een column. Voel jij er wat voor om zo'n column te schrijven? Haal die innerlijke Aaf in je naar boven en stuur jouw schrijfsel via pm naar Miek1999! Alle columns worden verzameld op de site en alle forummers kunnen HIER in het topic hun mening geven.

Voorbeschouwing Wie is de Mol 2024

Bodejos
We zijn er weer bij, de app is bijgewerkt, het molboekje ligt klaar. En ook de vaste uitspraken worden weer van stal gehaald.

Het is elk jaar weer prijs: "ik ken er maar 1, ik ken er 4". "Fijn dat ze dit jaar op stap zijn geweest met onbekenden".

Net zoals met alle realityprogramma's: het ligt er maar net aan naar welke zenders je kijkt. Het is geen kwestie van onder een steen leven (of in een grot), als je niet iedereen kent. Het doet er helemaal niet toe, mensen. Je leert de kandidaten vanzelf kennen. Ik laat me door 1 of meer onbekende namen niet weerhouden om te kijken, al zou de teller bij mij op nul staan.

Dit gezegd hebbende, ik verheug me op het 25e seizoen, dat als 24e seizoen de boeken in gaat, simpelweg omdat er een extra 20e seizoen was. Leuk weetje voor degenen die dat nog niet wisten, uiteraard.

Voor de crew is het elke keer een uitdaging om een groep samen te stellen die een zo breed mogelijk publiek aanspreekt, het moet immers leuk blijven voor oudere kijkers, maar ook voor jongeren, die nog niet eens geboren waren toen de eerste seizoenen van WIDM op televisie kwamen.

Dat laatste verklaart ook voor een deel, dat niet elke kandidaat bij elke kijker een belletje doet rinkelen. Logisch ook, want je kunt als kijker niet alles zien wat er op televisie wordt uitgezonden. Ja, je kúnt een programma terúgkijken, maar dan mis je weer iets ánders.

Nu de kandidaten bekendgemaakt zijn, kruipen ook zíj́ op social media 1 voor 1 uit hun schulp. En elke kijker heeft zo zijn, of háár, voorkeur. Voor mij maakt  het écht niet uit, ik ga er blanco in, net zoals bij elk nieuw seizoen. Veel kijkplezier iedereen, en: "Trust.....nobody".