Quotes en opvallende uitspraken

Quotes uit aflevering 1

Sander over zijn werk als sidekick bij Ruud de Wild: "Ik was zijn afzeik limbo."

"Ik zou een hele goede mol zijn, maar ook een hele goede kandidaat", aldus Sander.

Yvonne denkt niet dat ze een goede mol zou zijn: "Het is heel moeilijk voor mij om gemeen te zijn of om te liegen"

"Ik ben een REALITY cabaretier", aldus Marc-Marie over zijn beroep.

Marc-Marie verwacht veel van WIDM: "Ik verwacht mijn hele palet aan emoties te moeten gebruiken"
Je gaat je toch afvragen wat Yvon bij WIDM doet: "Ik vind het helemaal niet leuk om met een groep te zijn."

Yvon vindt dat Victoria wel erg lang wegblijft: "Ze moet natuurlijk voortdurend bellen...met wie? Met Angela natuurlijk!"

"Jezus, wat stel jij ook vragen zeg", aldus Victoria die vindt dat Jim haar aan een kruisverhoor onderwerpt.
Yvon is vastbesloten voor de eindoverwinning te gaan: "Als ik meedoe met spelletjes, wil ik winnen."

Maar of dat zo eerlijk zal gaan? "Ik ben een enorme valsspeler, bijna gevaarlijk. Ik moet mezelf af en toe tot de orde roepen, anders wordt het genant!"
"Iedereen stond er als een schaap dat naar het offerblok werd geleid." , aldus Roeland die de tactiek van de anderen tijdens de liegopdracht niet begrijp.

Hij gaat het daarom helemaal anders aanpakken: "Ik heb besloten om alles te liegen."

"Het slaat natuurlijk nergens op met allemaal acteurs en actrices,", aldus Yvon die niet begrijpt dat de liegopdracht zo gigantisch is mislukt.

Victoria heeft er niet veel vertrouwen in dat het een leuke reis gaat worden: "Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar het wordt ongetwijfeld een hel."

"Ik heb angst om erg alleen te voelen daar, terwijl we met zijn allen zijn", ook Lottie weet nog niet of ze het wel leuk gaat vinden.
Gijs weet hoe het spel in elkaar zit: "Het is een soort psychologische oorlogsvoering, een soort RISK!"

"Ik ben voor 2 dingen bang: dat men weet dat ik de mol ben of dat ik niet weet wie de mol is", Gijs laat niet doorschemeren of hij nu de mol of kandidaat is.

Victoria is niet veel wijzer geworden van haar filmpjes: "Aan die filmpjes heb je niets, de mol liegt toch."
"Je wordt nog wel vaker opgef*cked deze weken", Jim heeft goed opgelet tijdens de vorige series.

Jim en Gijs zijn erg wantrouwend: "Ik vertrouw niemand."

" Nee nee, het kan niet dat Yvon of ik eruit gaan, dat is zonde van het programma!", Lottie's reden waarom Yvon of zij geen rood scherm zouden mogen krijgen.

Quotes uit aflevering 2

Lottie reageert fel als ze met Yvonne discussieert over de te hanteren strategie: “Ik geloof deze onkunde niet. Dat je nu gaat vragen hoe dit spel werkt!”

“Bitchfight 1!!” Jim’s droge reactie op het gesteggel tussen de dames wie in de eerste groep gaat voor de eerste proef.

Yvon heeft dé reden waarom Marc-Marie de mol niet zou kunnen zijn: “Ik zou het heel raar vinden als jij de mol zou zijn, Marc-Marie, ik heb tenslotte 36 uur naast je in het vliegtuig gezeten.”

“Mensen denken dat ik absoluut niet weet waar ik mee bezig ben”, aldus Marc-Marie, die volgens ‘zijn systeem’ het spel speelt.

Isabelle tegen Gijs nadat hij gevallen is op het strand: “Je bent een grote jongen! Je kunt best lopen...toch?”
Ook Victoria vindt dat ‘grote jongen’ Gijs zich aanstelt: “Niet meedoen door zo’n schrammetje. Ik vond het zó kinderachtig!”

“Ik heb die wond gezien, maar ik weet ook hoe die wonden gemaakt worden." Victoria’s ervaringen bij GTST lijken van pas te komen bij de verwonding van Gijs.

Marc-Marie uit zijn teleurstelling bij het zien van het cijfer op de frisbee: “Ja één!! Dat is wel heel weinig!”

“Wat een stelletje debielen bij elkaar, haal daar maar eens een mol uit!”, aldus Isabelle, die toekijkt hoe chaotisch Sander, Yvon en Marc-Marie te werk gaan.

Gijs maakt een erg slimme opmerking tijdens zijn uitleg van de opdracht aan zijn medekandidaten: “De frisbees zijn van ijzer”
“Oh je gaat me nu verdenken? Je doet maar lekker je best!” aldus Gijs wanneer Sander verhaal komt halen bij hem over de tweede proef en de uitleg daarvan.

Roeland staat versteld wat het openen van de tonnen allemaal teweeg brengt: “Om me heen zag ik een circus van waanzin ontstaan.”

“Even stoppen nu Isabelle!”, Marc-Marie probeert even rust te brengen in de chaos van het beslissen welke tonnen geopend worden.

“Ik heb nog nooit gekampeerd, ik ben er nog nooit aan toegekomen. Maar daar is een reden voor natuurlijk, dat doe je niet omdat je kamperen zo leuk vind.” Het wordt Marc-Marie’s eerst nacht in een tent.

Jim is zeer vleiend over de andere BN-ers: “Vooral omdat we nu te maken hebben met gekende Nederlanders, die hebben een ego van hier tot terug naar Nederland. Ze zijn veel te veel bezig met hun eigen beweegredenen waarom ze hier zijn en zien niet wat er om hen heen gebeurt.”
“Ik voel me net een detective. Ik zit alleen maar lijstjes in mijn hoofd te prenten en kan er ook niet meer mee ophouden. Alleen maar: volgorde uit vliegtuig, wie slaapt waar, wie zei wat tegen wie, hoe zaten we in de kring. Het is doodvermoeiend!” Yvon is erg serieus met het spel bezig.

Sander,na zijn nachtelijk verblijf in een tentje op het strand: “Waar blijft de roomservice??”


“Ik heb de hele nacht niet geslapen en nagedacht over wie de mol is. Het zou erg zijn als je na een nacht piekeren, je er als eerste uitvliegt”, aldus Yvon na de nacht door te brengen op het strand.

Gijs heeft een interessante tactiek: “Ik ga alleen een verbinding aan met mensen die ik verdacht vind”

"Was het dan toch geen ketchup op zijn knie?", begint Victoria te twijfelen als Gijs de tocht door de grot niet wil afleggen.
Jim heeft zo zijn eigen kijk op de rugzakken die hij mee neemt: “Ik dacht ik heb een soort macht over die rugzakken. Als ik een afgrond tegenkom, keil ik de rugzakken erin en zeg ik dat ik ze verloren ben.”

“Zoals ik het zie hebben we maar één belang en dat is winnen. En mensen zijn rationele wezens en dus willen ze zo veel mogelijk winnen. Wat dan weer betekent dat je risico’s moet nemen.” Victoria maakt duidelijk dat ze er alles voor zal doen om te winnen.

Marc-Marie beschikt over de nodige zelfspot tijdens de proef in de grot: “Eigenlijk schuilt er diep in mij een sportieve jongen en die komt er nu uit.”

“It's me, Marc-Marie!” Marc-Marie denkt dat we hem niet meer herkennen in het donker van de grotten.

Jim steekt na een uur zijn hoofd boven de grond in de buitenlucht: “I must be on top of the world right now.”
“Ik wilde die van Sander nemen, maar die was echt veels te leeg. Ik dacht: daar zit echt niks in!” Marc-Marie verwacht de rest van het spel te moeten overleven met de rugzakken die hij meeneemt.

Marc-marie baalt nadat hij te horen krijgt dat hij niet zijn eigen rugzak mag meenemen: “Mijn systeem zit in die tas en als iemand die onder ogen krijgt dan ben ik jarig…en ik ben nog lang niet jarig!”


“Er niet over nagedacht? Dat is toch wel de stomste opmerking die je kunt maken in een groep. Dit is een denkspel!” Victoria begrijpt Lottie’s aanpak bij het kiezen van de twee rugzakken van Marc-Marie niet.

Sander spreekt met Isabelle over de mol: “Je gaat mensen die je niet zo aardig vindt, automatisch verdacht vinden.”

“Je schakelt jezelf uit voor twee dagen! Hoe mol kun je zijn?” Yvon gelooft er niet meer hard in dat Gijs de mol is.
Roeland ziet Yvon als mogelijke mol: “Ik word heel zenuwachtig van haar…ze is zo gesloten!”

“De mol saboteert.” Een zeer terechte conclusies van Yvonne.

Yvon lijkt wel heel zeker van haar zaak: “Ik mag het niet zeggen, maar ik denk écht dat ik weet wie de mol is en de mol heeft het heel zwaar.”


“Ik durf het niet te zeggen, want ik ben erg bijgelovig. En ik denk dat als ik het dan zeg, het gelijk niet meer waar is!” Lottie’s reden om niet te zeggen op wie ze stemt in de test.

Jim lijkt niet zeker van de mol, maar wel van zijn eigen kansen: “Ik heb het idee dat er 9 mollen in het spel zitten en ik ga er toch gewoon met de pot vandoor.”

“Jaaa, niet langer met die gehandicapte!”, roept Sander heel gemeen als Angela Gijs’ naam gaat intikken bij de executie

Gijs’ conclusie wanneer hij een rood scherm krijgt: "Ik ben blijkbaar niet de mol”

Quotes uit aflevering 3

“Ik ga wel in alledrie de groepen!” Marc-Marie vindt zichzelf een collega, vriend én stoker.

Marc-Marie twijfelt aan Yvon als stoker: ”Het moet wel een goede stoker zijn, niet zo’n carnavalstoker.”

“Alles van ik wil persé daar of daar, vind ik verdacht!” Roeland is erg wantrouwend t.o.v. zijn medekandidaten n.a.v. de rolverdeling bij de eerste proef.

Sander is geen voorstander van loten voor de posities bij de eerste opdracht: ”Ik vind loten het stomste wat je kan doen.”

Yvonne ontpopt zich tot de “verstandigste” van de groep wanneer de kandidaten er niet uit komen of ze gaan stemmen of niet voor de rolverdeling: “Laten we stemmen of we het met lootjes doen of dat we het niet met lootjes doen!”
“Neuh, ik denk niet dat het zo heel ernstig is”  Aldus Lottie als ze hoort dat Roeland ziek is.

Jim’s verklaring op zijn afwezigheid: “Toen heb ik gepiest in een tent waarin ongeveer veertig oude vrouwen zaten te bingoën.”

“Jongens we zijn vrienden, denk je dat ik hier sta te liegen?”  Jim verdedigt zich als hij in de vuurlinie ligt bij Sander en Yvon.  

“Deze mensen zijn echt roekoe!” Jim vindt de achterdochtigheid van Yvon en Sander wel heel ver gaan.

Sander begrijpt de onverschillige reactie van Yvon tijdens de eerste proef niet: “Dan heb je of nergens geen zin meer in of je loopt de boel verschrikkelijk te flessen.”

“Schijt aan de otter, dit vind jij leuk!” Jim is kort maar bondig, wanneer Yvon de humor wel inziet van het feit dat ze verkeerd bezig zijn tijdens de proef met de postzakken.
Jim maakt er maar een grapje van als Sander commentaar levert op de vieze broek van Jim die Jim al zes dagen aan heeft: “Pak die zak! Ik bedoel die postzak!”

“Puup puup…is dat een communicatiemiddel?” Lottie ontdekt een nieuwe vorm van communiceren tijdens de postzakkenproef. 

Lottie legt via de telefoon uit waarom Roeland er niet is: “Ja, die kan bijna niet meer lopen en die valt steeds in slaap.”

”Ik heb Lottie aan de telefoon gehad en ik heb bijna geen informatie gegeven.” Yvon heeft nog steeds geen zin om de opdracht te laten lukken.

Isabelle tijdens de eerste opdracht, hoewel Marc-Marie duidelijk had gezegd dat de zakken links hingen: "De eerste 4 hangen waarschijnlijk rechts, misschien links." 
“De dames waarmee ik in de trein zat waren niet echt…eh?” Isabelle twijfelt aan het “kunnen” van haar medekandidaten in de trein.

Angela neemt het heft in handen wat betreft de taakverdeling tijdens de tweede proef: “Ik laat niets meer over aan jullie, want jullie gaan loten en daar vind ik helemaal niets aan!!”

Victoria vindt pasta blijkbaar geen culinair hoogstandje: “Het hoeft toch niet helemaal scouting-eten te zijn?”

“Je bent het kleinste menneke en je ligt in ’t grootste bed.” Aldus Yvon wanneer ze de slaapplaats van Marc-marie ziet.

Lottie ziet het even niet meer zo zitten:Ik denk echt de groep is te groot zo, ik hou dat niet drie weken vol zo.”

“Ik weet echt niet meer of mensen echt geďrriteerd of overstuur zijn of dat ze dat inderdaad doen omdat ze een soort van maskertje opzetten omdat ze de mol spelen.” Aldus de in verwarring gebrachte Isabel tijdens een biecht.
Jim zag een spelletje ‘wie van de 3’ wel zitten: “Cool Joe zijn was mijn tactiek.”

“Mijn naam is Jim…uh…kan het over?” Marc-Marie probeert iedereen gelijk om de tuin te leiden.

“Ik vind het prima zo!” Sander houdt zich van de domme tijdens het spelletje wie van de drie.

Isabelle is zich van geen kwaad bewust over haar rol bij wie van de drie: “Nee, ik heb absoluut Victoria niet na gedaan!”

Victoria twijfelt aan de terugkeer van Gijs in het spel: “Ik denk ja…eh…dat het inderdaad…ja dat Gijs nu hij het spel in komt met een nieuwe missie.”

“Als je een mol eenmaal door hebt dan focus je je helemaal op die persoon.”   Yvon kan door het vertrek van Roeland opnieuw beginnen met haar zoektocht naar de mol.

Jim begroet Gijs met veel humor: “hallo jij bent de nieuwe deelnemer……jij bent toch acteur? Jij zit toch in dat grote blauwe pak die altijd bij Ieniminie en zo is…eh…eh.”

Quotes uit aflevering 4

"Stevig in de schoenen letterlijk?" Marc-Marie denkt na hoe hij het inventariseren van het lijstje moet opvatten.

Yvon denkt na over haar lijstje: "Gijs is op zich sterk, maar is nu niet sterk."

"De mol zal vast degene die het slechtst in de opdrachten is bovenaan zetten." Sander verplaatst zich in de geest van de mol.

Jim schat Sander toch minder sterk in dan hemzelf: "Die begon zich ineens als een eh eh kuiken te gedragen, hij raaktte een beetje in een soort klein paniekje."

"Ik had mijzelf bovenaan gezet, daar doe ik verder ook niet lullig over." Aldus Jim bij de eerste proef.
"Moest ik met Lottie in die vrachtwagen gaan zitten, dat was misschien emotioneel gezien wel het mooiste moment in deze week tot nu toe, want wij zijn klik/klok..." Jim laat het even aan de verbeelding van de kijker over wat er tussen hem en Lottie is.

Lottie over haar ervaring als truck-chauffeur: "Je voelt je heel machtig op zo'n ding."
Gijs weet het zeker na de eerste proef: "Jim is de mol!"

"Lottie is afgegaan op wat Jim gezegd heeft." Gijs analyseert de eerste opdracht nog eens.

Lottie kan Jim even niet meer volgen: "Wat naar wat? Oh dat snap ik niet Jim!"

"Er waren twee momenten waarop Lottie op zijn Lottieaans reageerde." Jim over de reactie van Lottie tijdens de eerste proef.

"Als een razende Roeland reden jullie over het terrein." Angela beoordeelt het werk van Jim en Lottie tijdens opdracht 1.

Yvon herinnert zich Lottie tijdens de eerste opdracht: "Ik vond het verdacht goed wat ze deed."

Yvonne licht haar keuze, om het Victoria moeilijk te maken, toe: "Die kan met haar volume en haar woorden heel wat mensen omver blazen...Nou eens kijken of zij dit redt."
"Jou pak ik Marc-Marie omdat ik denk dat jij wel een stootje kan hebben." Yvonne vertrouwt op Marc-Marie.

"Sander en Marc-Marie gunstiger geplaatst, want ze moesten toch zelf rijden." Yvonne toont sympathie voor haar medemens bij het plaatsen van de foto's op de kegels in de eerste opdracht.

Marc-Marie windt er geen doekjes om bij de eerste proef: "Ik rij toch liever Sander van zijn sokken af dan mezelf."

Isabelle vindt dat Sander opvallend onopvallend rustig is tijdens de eerste opdracht: "Sander is de ultieme controlfreak."

"Je hebt weer niks gedaan Gijs!" Sander steekt nog even de draak met Gijs.

Yvon blijft helder denken. "Alles kan toeval zijn en alles kan de mol zijn."

Gijs denkt na over het verdere verloop van het spel: "Het spel gaat steeds grimmiger worden."
"De relativiteit begint langzaam te verdwijnen." Yvons reflectie over het spel.

Gijs heeft niet veel vertrouwen in de samenwerking binnen de groep: "Als deze groep de nieuwe directie van Philips zou zijn, zou Philips binnen een week failliet zijn!"

Isabelle heeft zo haar bedenkingen over het telefoontje van de mol: "…en moet je hem nu geloven ja of nee…dat weet je natuurlijk niet."

Gijs over zijn ingenieuze medekandidaten: "Iedereen heeft een plan en niemand heeft een plan."
Yvonne ziet het allemaal heel duidelijk bij de tweede proef: "De samenwerking ging zoals in de meeste van de opdrachten gebeurt… op basis van wie het hardste schreeuwt."

Na veel geschreeuw en gedoe over een goede tactiek kwam Jim tot een conclusie: "We hadden geen tactiek helaas."

"Toen werd de groep dus ineens gesplitst en vanaf toen was,wat mij betreft, alles heel vaag"  Lottie ziet ze even vliegen.
"De val was harder dan gepland, maar ja, je moet er iets voor over hebben." Isabelle over haar sabotage van de tweede opdracht.

Gijs toont bewondering voor de kofferverwisseltruc van Jim: "Jim was dan nog de enige met een beetje gezond verstand."

"Waar zijn ze nou? Zijn ze aan het winkelen of zo?" Marc-Marie verbaast zich over het wegblijven van de andere deelnemers.
Gijs geraakt geďrriteerd van Marc-Marie tijdens de geheime missie: "Marc-Marie, loop nou niet als een kip zonder kop rond."

"Het is echt hotel op stelten!" Gijs verbaast zich over zijn medekandidaten bij de chaotische taferelen in de tweede proef.

"Niet een sterk plan, maar 't was een plan!" Aldus Marc-Marie over het koffertjesplan van Gijs.

"Goed, want dan haal ik het eind van het spel en jij niet." Jim die er genoeg van heeft dat de drukte Gijs teveel wordt maar er wel bij vermeldt dat het niets persoonlijks is, maar dat dat de hele opzet van het spel is.
"Ik denk dat de mol pas net aan het beginnen is, dat ie pas nu zijn slag aan het slaan is, maar 't kan ook zijn dat er geen mol is!"  Yvonne blijft twijfelen over wie de mol is.

"Al dat soort gokjes die kunnen in je voordeel werken en dat betekent alleen maar...niet dat ik het goed had...maar dat de anderen het nog slechter hadden." Yvon laat haar gedachten eens over de vragen gaan.

Victoria windt er geen doekjes om bij het vertrek van Yvonne, nadat deze haar foto had geplaatst tijdens de eerste proef met de vrachtwagen: "God straft meteen!"

Quotes uit aflevering 5

“Uiteindelijk draaien ze allemaal rondjes om elkaar heen.” Angela’s inleidende woorden maken duidelijk dat de mol nog altijd de touwtjes in handen heeft.

Marc-Marie denkt dat ie het spel slim speelt: “Volgens mij denken mensen dat ik zo open en eerlijk speel dat ik niet verdacht word.”


“Zelfs ik zou mezelf verdenken!” Victoria kan zich goed indenken waarom de anderen haar eventueel zouden verdenken.

“Ik denk dat ik zelf wel wat verdenkingen op me heb, met name Isabelle vertrouwt mij niet eh omdat ik inderdaad wat stomme stommiteiten heb uitgehaald, maar niet doelbewust!” aldus Sander.
Jim profileert zich als een gentleman bij het voorlezen van de eerste opdracht: “Er staat Jim en Lottie maar omdat ik het voorlees zeg ik natuurlijk Lottie en Jim.”

“Waar we op moeten letten is dat ehm alles kunst is, zo want daar trapt niemand in want dat is ook niet zo, ’t moet dus wel een gedachte hebben!” Marc-Marie’s kunstgeest komt boven drijven tijdens de kunstopdracht.
“Hoe kunnen ze mij nou vragen om eh de mol te helpen bij een opdracht die gaat over muziek, dan maak ik mezelf natuurlijk reteverdacht.” Aldus Jim die zich zal moeten bewijzen als hulpmol.

Marc-Marie schat Sanders capaciteiten als hulpmol in:  “Laat ik vooropstellen dat ik niet denk dat Sander de mol is. Als Sander de mol zou zijn dan zou die bij elke keer als hij iets moest doen…zou die in zijn broek plassen denk ik… van opwinding.”

Sander heeft een heel eigen tactiek om de kunstcriticus te misleiden:  “Dat het zo ingewikkeld lijkt, dat ze denken dat wij het niet konden bedenken.”
“Spuug druk natuurlijk want het is zaterdag.”  Aldus Isabelle, die verslag doet van het bezoek aan de doe-het-zelfzaak.

“Ik zag opeens een grote M..O..L.. zo, zo op zijn voorhoofd staan, ik dacht dat is de mol..dat kan niet anders.”  Aldus Gijs, die ineens het “licht” zag doordat Jim zich vreemd begon te gedragen tijdens de voorbereiding van hun proef.

Marc-Marie is niet tevreden over de taxichauffeur gedurende opdracht 1:  “Die man leek wel gewoon helemaal niet goed bij zijn hoofd.”


“Als je de mol speelt, moet je het iets genuanceerder doen, want dit is iets te kort door de bocht.”  Marc-Marie legt Sander uit hoe je de mol speelt.


Marc-Marie blijft Sander verdacht vinden tijdens de kunstproef:  “Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat je nu 3x geprobeerd hebt om te saboteren.”

“O fuck you big time.”  Aldus Jim die niet kan geloven waar hij terecht is gekomen voor de uitvoering van de muziekproef.
Gijs is niet tevreden over Jim’s serenade:  “Meteen met het eerste couplet gaat het fout, dan heb je gelijk geen geld meer.”

Gijs dekt zichzelf in wat zangkwaliteit betreft:  “Ik ben DJ, ik draai dit soort platen, ik zing ze niet!”

Jim doet nog even een schepje bovenop de uitspraak van Gijs:  “Ik denk dat we hem daar heel dankbaar voor mogen zijn.”
“Het is net surprisetijd, surprise over het hondje dat dood is gegaan van tante Marie..’t bankje dat rood is omdat het hondje dood is.”  Marc-Marie verklaart de gedachte achter Sander en zijn kunstwerk.

“Ik heb er nog voorgestaan met Victoria. Toen zei mijn gevoel dat past wel bij Yvon. Daar had ik beter naar moeten luisteren.”  Lottie baalt dat ze het kunstwerk van hun medekandidaten er niet uit konden halen. Zeker omdat ze zelf nog voor het goede kunstwerk heeft gestaan.
Sander heeft geen vertrouwen meer in Jim:   “Die tijd was natuurlijk cruciaal, daarmee verdenk ik Jim als de mol.”

Yvon probeert haar fout te herstellen:   “Dat was geen mollenstreek, ik kan gewoon niet kaartlezen!”

Marc-Marie is trots op zijn vondst dat de getallen van opdracht 2 omgedraaid moeten worden om het telefoonnummer te vormen:  “Dat was wel mijn claim to fame.”
Lottie kan er niet bij dat Jim een stomme fout maakt: "Vervolgens is het Jim.. en ik zeg met Lottie.. hangt ie op!!!”

"Als een stel bejaarden steken ze de straat over.”  Yvon snapt niet dat haar medekandidaten niet sneller te werk gaan.

Jim legt de schuld bij Gijs neer dat de opdracht dreigt te mislukken: “We kunnen niet hollen want we hebben Gijs bij ons!”
“Ja das onzin, das onzin! Gijs kon niet goed lopen!”   Marc-Marie doet zijn beklag aan het einde van opdracht 2 over de onduidelijke instructies van Lottie en Yvon.

Marc-Marie licht zijn keuze voor de executie toe: “Ik word ook gewoon knettergek. Dan denk ik het is Victoria, dan denk ik het is Victoria niet. Daarom heb ik maar Lottie ingevuld.”
“Jim is een rare vogel in de groep en daarom misschien heel erg goed als mol.. omdat niemand hem verdenkt.”   Aldus Sander die Jim blijft verdenken.

Isabelle kan het niet geloven dat Victoria de volgende afvaller is:Smartass… hoe kan dat nou?”

Jim heeft geen nare gevoelens bij het afscheid nemen van zijn medekandidaten wanneer er iemand af moet vallen: “Nee ik wil dit spel graag winnen, ik vind dat dus niet zo erg!”