Quotes en opvallende uitspraken

Quotes uit aflevering 6

“De sfeer was meer dan uitbundig. 't Werd tijd voor de grote klap.” Angela maakt duidelijk wat de kijker deze aflevering mag verwachten.

Marc-Marie vind het tijd voor wat actie binnen de groep: “Het lijkt wel een bejaardenreis naar eh, eh Lourdes."

Yvon twijfelt aan de angsten van Lottie: “Ik vind Lottie helemaal geen bang aangelegen type!”

Marc-Marie houdt van sluwe plannen: "Ik ben heel close met Yvon. Er was een pact, dat pact is losgelaten. Dat wilde ik ook. Ze houdt afstand. Ze zou het wel eens kunnen zijn. Als ze het is, is ze heel gemeen. Maar ik heb een plan. Ik ga met Yvon een complot smeden, over Lottie dan zodat zij nog altijd denkt dat ze OK is."
“Nou dan doe ik niks dus….DAAGGG!!” Lottie is het getreuzel en gezeur van Yvon zat wanneer die een foto van Lottie moet nemen.

Ook Marc-Marie twijfelt aan de eerlijke bedoelingen van Yvon, wanneer die een foto moet nemen: “Ze stond echt heel erg te prutten met dat apparaat.”

Yvon weet het zeker na het zien van Lottie tijdens de proef met de “springende” krokodillen: “Ik denk nu: het is Lottie Hellingman!”
“Dus die foto is weg…. heb ik er onder geschreven: `Beter opletten, de M`.” Marc-Marie geeft nog even een plaagstootje als “mol” zijnde.

Jim bekent kleur: "Dat ik in mijn broek schijt van dat soort beesten."

Isabelle is het beu om elke keer te moeten loten wie nu welke opdracht doet en wanneer: “Wel gemakkelijk die lootjes, zijn we net twee minuten aan het discussiëren, wordt er al meteen gezegd: we gaan lootjes trekken!”
“Ik vind ook dat we eens een beslissing moeten nemen!” Gijs is het wel eens met Isabelle over de taakverdeling bij de nachtelijke proef.

Jim heeft stiekem lol: "Ik heb net het boekje van Isabelle gejat en ze staat nu buiten gigantisch te flippen!!”

Jim gaat nog even door over Isabelle: “Maar ze wordt helemaal gek, en daar kan ik eigenlijk wel een beetje van genieten, want het gaat natuurlijk nergens over.”
Lottie over haar ervaring gedurende het tv-kijken in de jungle: "Naja toen hoorde ik geritsel in de bosjes en het was echt doodeng."

"Tis toch wel een spannend eng sfeertje en het is dan heel moeilijk om je te concentreren." Sander over het tv-kijken.

Sander wederom over het tv-kijken: "Je zit naar het scherm te kijken maar in je hoofd ben je met heel andere dingen bezig. Hoor je wat? Is er wat?"
“ ’t Scheelde maar een haartje!” Sander probeert enige paniek te zaaien bij zijn terugkomst na de nachtelijk proef.

Yvon vindt het maar niks zo'n nachtelijke videoavond: “Het idee dat je in je eentje op een plek zit, waar elk moment krokodillen, hagedissen, echt voor mij monsters, voorbij kunnen komen, dat vind ik echt heel akelig.”
Toch is Yvon ook een beetje euforisch: “Maar het had ook iets heel bijna mystieks, dat je dus in je eentje tussen al die fakkels zit, in the middle of nowhere, op een plek die ik op de kaart nooit meer terug zou kunnen vinden!”

Gijs ziet een nachtelijk bezoek van de diverse beesten niet zo zitten: “Want ik hou dus niet zo van beestjes die ik niet kan zien.”

“I did it!!” Gijs viert een kleine triomf.

"Goed zo jochie." Isabelle is tevreden met Gijs nadat deze tussen de fakkels gezeten had.
Marc-Marie vind zichzelf wel heel erg zielig als hij zijn video beschrijft: “Crocodile Dundee eh, eh moest ik kijken en dat is op zich al een eh vrij grote straf.”

“BOEH!!...nee...STOP!!” Marc-Marie probeert de beesten te laten schrikken.

Isabelle over haar angst: “Ik ben echt fobisch voor spinnen…dan, dan, dan kun je me gewoon opvegen.”
Jim vertrouwt Isabelle niet echt: “Als ze na 5 minuten al terugkomt en iedereen ligt te pitten dan weten we natuurlijk wel dat er iets niet in de haak is.”

Lottie weet niet of ze verdacht is: "Ik dacht dat Gijs en Sander mij verdachten, maar dat is nu, ja dat is nu weer over. Er is niemand die tegen mij zegt: 'Ik denk dat jij de mol bent.' "

Gijs wil voor enige verwarring zorgen bij de volgende proef:  “Kijk een, een beetje verwarring is helemaal niet zo erg, maar ik, ik vind dat er nog een beetje meer verwarring moet komen, dus daar ga ik maar eens werk van maken.”
Is Yvon nu wel of niet de mol?: “Ik wil het spel denk ik soms te fanatiek spelen, ik wil te graag winnen…. Ik vergeet soms gewoon om verdacht te doen.”

Lottie wordt al draaierig bij het zien van de stunts met het vliegtuigje: “Ik zie nu al niet meer wat boven of onder is."

“Daar droom ik al van sinds mijn derde ongeveer om in een vliegtuig gestrapped te worden.” Aldus Jim die zijn jeugddroom in vervulling ziet gaan als hij mag stunten met het vliegtuigje.
Marc-Marie wordt er opgewonden van: “We gaan nu omhoog, heel erg omhoog.. Oh mijn God we gaan in een loop…!!!”

“Bij Lottie en mij ging het dus mis.” Aldus Sander wanneer de stuntproef mislukt omdat er geen goede communicatie was tussen hem en Lottie.

Isabelle verdenkt Lottie van een molactie: “Lottie, dit, dit… zo moeilijk was dit nu ook weer niet!”
"Het kan ook aan mij liggen." Sander licht het mislukken van de vliegopdracht toe.

Lottie weet het zeker na de mislukte proef: “Sander stond al in mijn top 3 van verdachten en die blijft daar in staan!”

Jim denkt aan Sander als mol: "Ik vond Sander opeens heel verdacht."
"Hij zei alleen maar: nog een loop en nog een loop." Yvon over de vliegstunt van Marc-Marie.

Yvon over Lottie: "Het is too obvious na wat er gisteren en vandaag gebeurd is. Lottie is de mol."

"Ze stond heftiger te trillen toen ze een foto van Lottie moest maken." Isabelle over het gedrag van Yvon tijdens de maak-een-foto-van-de-krokodil-opdracht.

Sander twijfelt: "Ik twijfel tussen Jim en Gijs. Jim speelt het verdomde goed en Gijs doet het allemaal heel 'mellow', heel rustig aan, alsof het hem niets interesseert maar dat vertrouw ik toch niet helemaal."

Quotes uit aflevering 7

“En toen waren er nog vijf…en vier mollen, tenminste zo leek het, maar ’t werd ook zwaar, en sommige zaten er helemaal doorheen!”  Aldus Angela tijdens de aankondiging van aflevering 7.

Yvon juicht na de snelle verdeling van de rollen bij de duikopdracht:  “Nou ik vind dit echt een verademing, we hebben nu gewoon een vrije avond.”

Marc-Marie weet waarom men het de vorige keren niet eens kon worden over de rolverdeling:  “Nou het lag allemaal aan Gijs hé!!”

"Hoe kleiner we worden, hoe makkelijker het is." Yvon vindt dat het verdelen van de rollen voor een opdracht steeds makkelijker gaat naarmate er minder kandidaten zijn.
Sander evalueert zijn “zware taak” bij de duikproef: “Met een cocktailtje in mijn rechterhand, een boekje in mijn linkerhand, baantjes zwemmen in een heel luxe resort. Dat was echt heel zwaar!”

Lottie moet het zonder Yvon stellen tijdens het duiken: "Jeetje dan zit ik hier alleen in mijn eentje, dan moet ik alles in mijn eentje beslissen."
"Ik dacht dan maar: beter te hard dan te zacht." Isabelle over haar beweegredenen om zo hard door de megafoon te schreeuwen.

Marc-Marie heeft het helemaal gehad met Isabelle: “Ik werd er knettergek van!”

Marc-Marie neemt geen blad voor zijn mond als het over Isabelle gaat: “Ze deed alsof ze een zonnesteek had.. en gek geworden was.”
Marc-Marie over Isabelle tijdens de duikopdracht: "Gaat ze vragen: kan ik terug? Ja wat moet ik dan doen?"

"Ja, bijdehand Isabelle en doof ook." Marc-Marie irriteert zich aan Isabelle.

Marc-Marie’s irritation reaches boiling point: "Bijdehand Isabelle maar ook bijziend."
"Ik had een supermanmoment. Ik dacht ik ga het spel redden." Marc-Marie is eigenzinnig.

Isabelle snapt precies bij wie het door Lottie getekende been hoort: “Meneer Huijbrechts heeft een temporary stoer tattoo op zijn kuit laten zetten.”

"... en heel kwaad ook ..." vult Marc-Marie op Isabelles woorden aan.

Marc-Marie heeft luistermoeilijkheden: "Ik hoorde de hele tijd heel duidelijk: Marc-Marie is ongeduldig."
Marc-Marie weet beter: "Ik volg mijn eigen koers..  dat is denk ik het beste."

"Marc-Marie is niet kritisch, Marc-Marie is ongeduldig en een beetje geïrriteerd." Marc-Marie ergert zich nu echt aan Isabelle.
Marc-Marie krijgt het nou echt op zijn zenuwen van Isabelle, die altijd zo hard en lang roept: "Het bloed van onder mijn nagels, echt waar!"

"Nou moet ik stoppen met zwaaien als ik het hoor. Ze is echt niet goed bij haar hoofd." Marc-Marie staat op het punt een zenuwinzinking te krijgen.

Isabelle denkt dat haar stem niet genoeg draagkracht heeft: “Hadden we nu Victoria nog maar, die kon echt hard schreeuwen.”
Marc-Marie is minder vleiend ten opzichte van Isabelle: “Ik weet niet of ik jouw stem nog aan kan…ooooohhh.”

Isabelle is zich van geen kwaad bewust: “Was het hard??”

Yvon heeft even haar dieptepunt bereikt: “Ik haat boten, ik haat duiken en ik ga ’t  echt nooit meer doen!”
Marc-Marie verzamelt items die de kandidaten representeren: "Dan had ik voor mezelf een hoedje."

Angela spreekt de kandidaten nog even toe na afloop van de mislukte duikproef: “Word warm en praat hier nog lang over na.”

Lottie heeft leedvermaak: “Zei isabelle: 'Ik wil ook in ’t groepje van/met de heldere blik', waarop Sander zei: 'ja maar is ’t niet handig dat er eh echt intelligente mensen in die groep zitten?'…Dacht ik: 'au dat is pijnlijk!!'”
"Marc-Marie? Bij zo'n opdracht, heldere blik? Die gaat alleen maar RAAAA!!!" Isabelle over Marc-Marie als potentiële persoon met heldere blik voor de fietsopdracht.

Marc-Marie geeft zich gewonnen wanneer men er weer niet uit komt bij de rolverdeling voor de tweede proef: “Ik offerde me dus bij deze op.”
Lottie denkt op haar verjaardag ook aan wat anders dan alleen maar het spel: "Ik genoot van het landschap. Prachtig zag het er uit."

Marc-Marie is kort maar krachtig bij het zien van een groepje schoolkinderen: “Opmieteren!!”

“Hallooww…leuk hé die kindertjes.” Sander ziet dat heel anders dan Marc-Marie.

"De mol zit sowieso in het andere groepje want Isabelle kan gewoon de mol niet zijn  daar geloof ik helemaal niets van." Yvon belicht haar molverdachten.
Lottie verdenkt Yvon van mollenstreken: “Ik vond dat Yvon daar giga tijd zat te rekken en ze gaf totaal geen antwoord op mijn vraag.”

Sander schat de fietsopdracht als moeilijk in:  "Ik denkt dat het ook serieus heel moeilijk is om door middel van een paar polaroids mensen door een stadje te leiden wat je niet kent."
Isabelle denkt dat de Balinese arbeiders sneller werken dan in Nederland:  “Het kan natuurlijk ook al een huis zijn Yvon, nu 3 uur later.”

Yvon denkt daar heel anders over:  “Nou lijkt me niet!”

"Jeezes, hoe lang is het nog terug man?"   Aldus Lottie die de fietsopdracht beu wordt.

Lottie stelt duidelijk wat zij wil:  "Want ik ga echt niet nog een keer terug. Dat is duidelijk."
"Er is voor mij geen reden om aan te nemen dat Lottie niet de mol is."   Voor Yvon staat het zo goed als vast.

Marc-Marie vat samen:  "Het is uiteindelijk niet mijn dag geworden."

"Dat was eh misschien 1 van de mooiste fietstochten ooit in je leven die je gemaakt hebt, of niet?"   Angela overgiet haar woorden met een ironisch sausje: de kandidaten vonden het absoluut geen plezierritje.
Isabelle is het spoor even bijster tijdens de fietsproef:  “Ik kan nog steeds niet verzinnen waar het mis is gegaan.”

Marc-Marie weet zeker wie de mol is:  “Mijn mol was gistermiddag misselijk.”

Yvon bevestigt nogmaals:  "Maar ik ken Marc-Marie iets te goed. Ik blijf bij Lottie."
Yvon vind het toch wel een beetje sneu:  “Er zijn nu drie mannen achter elkaar gesneuveld.”

Marc-Marie weet, als enig overgebleven man, wat zijn lot is:  “En jullie proberen mij ook nog kapot te krijgen.”

Quotes uit aflevering 8

“Met zijn vieren eindelijk eens iets samen doen…en zo waar, toen weer tegen elkaar.. En hoe!!” Aldus Angela die er nog even de spanning in houdt bij de introductie.

"Als de groep steeds kleiner wordt, dan ga je steeds als iemand uit valt steeds meer missen." Marc-Marie met een filosofische reflectie.

Marc-Marie voelt zich “mannelijk” binnen de groep: “Ja nu is het een beetje een miepen groep.”

Lottie over het vertrek van Sander: "Ik vond het spijtig dat Sander eruit ging, omdat hij toch Dr Mol was, Professor Dr Mol."
"I really feel I'm on my own." Isabelle voelt zich na het vertrek van Sander een beetje vervreemd van de groep.

“Toen wisten we allemaal niet zo goed hoe een kompas werkte.” Aldus Lottie die wel een verklaring heeft voor de moeizame start in het vliegerspel.

Marc-Marie trekt de juiste conclusie: “We waren echt, gewoon echt niet, echt niet goed bezig.”
Isabelle denkt hardop: “Er is één iemand die sowieso verwarring gaat creëren, dat doet tie sowieso… dat is een molletje.”

Lottie is heel duidelijk richting Marc-Marie, wanneer die het spel aan haar uitlegt: “Ja ik luister, maar ik snap er niks van!”

"Als meerdere mensen door elkaar gaan roepen - das echt vreemd - dan krijg ik een soort black-out." Lottie over haar 'vreemde' gewaarwording.

Yvon over het vinden van de aanwijzingen in het zand op het strand: "Volgens mij is dat meer geluk dan wijsheid."
"Je doet heel raar." Yvon becommentarieert Marc-Maries gedrag tijdens de vliegeropdracht.

Marc-Marie ziet de waarheid onder ogen: “Volgens mij zijn wij het domste molteam ooit, vind je niet?”

Marc-Marie gooit er nog een schepje overdrijvingskunst bovenop bij de vliegeropdracht: “Op een gegeven moment stond ik aan de andere kant van Bali.”
"Ik snap nooit precies waar ze allemaal op wachten. Misschien probeerde ze te doen of ze de mol was, maar dat vond ik toch niet 1 van de sterkste daden." Marc-Marie over Lotties gedrag gedurende de eerste opdracht.

Isabelle is dubbel zo blij na het slagen van de vliegeropdracht: “JA! Opdracht geslaagd, eindelijk! Dat was eigenlijk wel weer eens tijd.”

“Ik vond het doodeng!” Aldus Yvon over haar molactie bij de treinopdracht.
Lotties schuldgevoel is niet verdwenen ondanks de hardheid van het spel: "Ik vind het moeilijk dat mensen door mijn schuld het spel moeten verlaten."

"Maar niet zo erg dat je het zou laten?" Marc-Marie heeft toch twijfels bij de 'echtheid' van Lotties schuldgevoel.

“IK ben de mol niet!” Aldus Yvon tijdens de ondervragingsronde.
Isabelle licht haar molactie bij de koffertjesopdracht toe:Het was daadwerkelijk de bedoeling om te struikelen.”

Yvon zal zeker haar best doen in de schietopdracht: "Een vrijstelling voor de finale is volgens mij wel het hoogste dat je kunt halen, buiten het spel winnen."

Marc-Marie licht de samenwerking met Isabelle toe: “Wij hadden een defensieve strategie, Isabelle en ik.”

Yvon daagt Godzilla uit: “Hé Godzilla lachen!!”
Het schietspel is Yvon op het lijf geschreven: “Jahaa, ik heb hem dood jongens.”

"Hij moet alleen maar schieten als ik schiet." Marc-Marie geeft de tweede opdracht een eigen interpretatie.

Isabelle twijfelt: “Ik denk dat ik of dat ik dood ben…dat denk ik wel.”
Marc-Marie ziet zijn kansen op een finaleplaats groeien wanneer Isabelle haar laatste leven kwijt is: “Ja dat is wel goed nieuws voor mij.”

Yvon kan haar geluk niet op: “Ik heb hem 3 keer vermoord man!”

“Je moet dichterbij komen.” Aldus Yvon die de anderen aanspoort tot actie.

Marc-Marie houdt liever afstand van de agressieve en bloedfanatieke Yvon: “Ja ja je moeder…”
Yvon probeert op alle mogelijke manieren Godzilla te elimineren: “Joehoe… ga toch eens dood man!”

Lottie weet waarom Yvon zoveel lef heeft bij het schietspel:  “Ja, als je de mol bent kun je je wel een builtje vallen.”

Marc-Marie ruikt een complot als Yvon maar weinig levens verliest bij het schietspel: “Volgens mij is Godzilla je vriendin of zo.”
Lottie imiteert Yvon’s uitspraak: "Je moet huppelen, je moet huppelen, dan doet ie niks!"

Yvon is verbijsterd over de actie van Marc-Marie: “Schiet Marc-Marie me gewoon recht in mijn gezicht dood, nou ik ontplofte.”

Yvon wil wraak op Marc-Marie: “Schiet em, schiet em, schiet em.”

Marc-Marie heeft duidelijk medelijden met zichzelf: “Ik ging dood en toen moest ik dus de vlag laten vallen, en dat was heel erg.”
Isabelle heeft het helemaal gehad met Marc-Marie: “Marc-Marie was echt nasty! Een echte matennaaier.”

"Er kwam geen killeragressiviteit in me op." Lottie over het feit dat ze Yvon de vrijstelling best gunde.

Yvon is tevreden met haar vrijstelling: "Ik zit in de finale. Ik ga de winnaar worden. Moet je eens opletten."
Yvon kan haar geluk niet op als ze de vrijstelling te pakken heeft: “Ik heb hem!”

Marc-Marie lacht als een boer met kiespijn: “Ja we horen je wel!”

“Mevrouw vrijstelling” Marc-Marie kan het niet laten om Yvon even te sarren.

"Ik ga naar de finale." Isabelle is zeker van haar zaak, iets té zeker zal achteraf blijken.
Marc-Maries zekerheid blijkt juister: "Jah, ik ga echt wel naar de finale."

"De testen worden wel enger. De groep is kleiner en je hebt meer kans om af te vallen, procentueel gezien dan." Marc-Maries zekerheid wankelt toch ook van tijd tot tijd.
Lottie is voorzichtiger in haar uitspraken: "Ik wil heel graag in de finale. Ik zal proberen geconcentreerd de test te maken, maar ik wil helemaal niet zeggen dat ik de finale haal."

"Ik had echt zin om haar kamer in te gaan, haar vast te pakken en te zeggen: 'Je bent het!' " Marc-Marie vertelt een hersenspinsel.

Marc-Marie schept duidelijkheid voor Lottie en Yvon: "Het is nou Angela en ik tegen jullie."

Quotes uit aflevering 9

“Nog 3… echte vrienden… of toch niet? Wat wisten ze van elkaar? Eén werd winnaar, één verloor en één was de mol.” Angela houdt de spanning er nog even in aan het begin van aflevering 9.

"Jij hebt alleen maar met Yvon op de kamer want jij wilt met niemand anders!" Lottie over de partnerkeuze van Marc-Marie voor wat betreft de kamerverdeling.

Marc-Marie weet niet meer waar hij het geld gelaten heeft: "Wie heeft het geld? Angela heeft het."

"Je kunt het beter aan mij geven."  Yvon vertrouwt Marc-Marie niet zo met het geld.
Marc-Marie betrouwt Yvon niet met het geld: "Aan jou kunnen we het zeker beter nooit geven."

“We kregen les van zo’n eh Balinees en die ging mij héél precies uitleggen hoe ik mijn linkerduim moest plaatsen en mijn rechterpink en mijn kont en mijn knieën.” Aldus Lottie aan het begin van de golfopdracht.
"Ik sta totaal niet ontspannen." Lottie voelt zich niet op haar gemak tijdens het golfen.

Lottie voelt zich er echt niet goed bij: "Ik voel me dan ook altijd…eh… kinderlijk."

"Ik vind het stom, ik vind golf STOM!" Als Lottie zo doorgaat, krijgt ze nog een zenuwinzinking.

Yvon ziet het daarentegen helemaal zitten: “Ik ging als een speer!”
“ ‘t Wordt toch tijd dat er geld in de pot komt!” Angela schroeft de druk nog een beetje op bij de drie finalisten.

Marc-Marie is klaar voor de strijd met het golfballetje: "Ik heb axe opgedaan in de herentoilet. Ik pak mijn club en ik ga ertegenaan."

Lottie kan het plagen niet laten als Marc-Marie de bal finaal mist: “Het zag er goed uit!”
Marc-Marie probeert vals te spelen: “Deze telt niet, deze is proef.”

Yvon raakt opgewonden als Marc-Marie de bal een geweldige klap geeft: “Ooooohh goed man!”

"Ik begon en de eerste slag was eh ging heel erg goed bij mij." Marc-Marie is overtuigd van zijn capaciteiten.

Yvon heeft haar mening al klaar wat betreft de golfprestaties van Marc-Marie: “Ik vind dat je zeer labiel bent in je slagen.”
Marc-Marie bekritiseert zijn slechte spel: “Ach kom op….’t Is geen midgetgolf.”

Ja, voor je het wist..eh.. had ik ..eh.. al 20 slagen en stond ik in de zandbank.” Aldus Marc-Marie die zichzelf toch beter in geschat had dan hij in werkelijkheid was.

Marc-Marie blikt vooruit op het spel van Lottie na de training: “Lottie was eigenlijk de slechtste golfer tot dan toe.”
Lottie blikt teleurgesteld terug op haar training: "Nou, ik bakte er helemaal niets van. Ik kan, ik kan het gewoon niet."

Yvon werpt zich op als Lotties coach: “1,2,3 rammen!! En zie je nou wel hé!… en nou door lopen..”

“Hij draait er heel mooi voor, zie je dat?” Aldus Lottie die het bijna niet kan geloven dat ze zo’n mooie slag heeft gemaakt.

"Ongelooflijk Lot." Marc-Marie feliciteert Lottie met haar golfprestatie.
“En daar hing ik…” Yvon kijkt terug op haar rampzalige golfprestaties.

Yvon mislukt in de golfopdracht en moet dus een vraag beantwoorden: “Ik had geen idee, ’t was een gok, ’t kon alles zijn.”

Lottie wantrouwt Yvon, als die na een half uur nog niet terug is: “Ja ’t is niet te controleren of ze… of ze ’t echt gedaan heeft.”
Marc-Marie haakt er op in op Lottie's wantrouwen: “Dat zien we wel als we thuis zijn denk ik.”

Lottie stookt nog even mee: “Of ze niet lekker aan het zwemmen is in zee.”

Marc-Marie over Yvon: "Ze lijkt wel moe."

"Ik heb echt mijn best gedaan hé." Yvon vindt dat ze zich goed heeft ingespannen om haar zoektocht naar Nyoman tot een goed einde te brengen.
Lottie twijfelt nog steeds aan Yvon: “Ze zag er heel bezweet uit, maar toch twijfel ik heel erg aan haar verhaal.”

Marc-Marie is overtuigd van Yvons inzet: "Ze was zo uitgeput en zo en ze heeft echt wel zitten zoeken."

Yvon kijkt kritisch naar het geld dat in de pot zit: “Maar ja uiteindelijk…ik vind het echt een flut bedrag voor wat we hebben moeten doen.”
Marc-Marie is heel duidelijk in zijn idee over de molafleveringen van dit seizoen: “We zijn wel de suffigste mol, volgens mij qua opdrachten en qua geld binnenhalen, die er ooit is geweest… nationaal en internationaal!” 

"Ik denk dat we allemaal solisten zijn." Marc-Marie over de reden waarom er zo weinig geld verdiend is.

Yvon kijkt terug op de afgelopen weken: “Het is een raadsel van 3 weken.”

Yvon over 1 van haar favoriete spellen: "Ik vond dat lasergamen helemaal te gek."
Yvon had een duidelijk beeld voor ogen wat betreft Gijs: “Ik dacht dat hij een enorme gladde Veronica boy was.”

"Voor de rest was ik helemaal correct en professioneel vind ik." Marc-Marie blikt terug op zijn prestatie in de treinopdracht.

Marc-Marie reflecteert: "Ik vond van alle mensen die meededen dat ik een aardig groepsmens bleek te zijn."
Marc-Marie blikt terug op het spel: “En ik heb mezelf in ’t spel verloren en dat was het leukste wat er kon gebeuren.”

Marc-Marie belicht zijn keuze voor Sander in geval van plaatsvervanging: "Ik denk dat ik Sander zou kiezen omdat Sander zó in het spel zat."

Marc-Marie gaat nog even door met zijn evaluatie over het programma: “Kennelijk moet je terug naar een soort kinderlijke pim-pam-pet-mode om het spel te waarderen.”

"Ik heb heel erg genoten van het zingen met kinderen, Waltzing Mathilda." Lottie over haar favoriete momenten.
Lottie is niet echt een kuddedier: "Ik vind grote groepen vermoeiend. Dat kost moeite en energie."

“Ik vond dat zo spannend, zo zenuwslopend spannend!” Lottie blikt terug op de laatste executieronde waarbij Isabelle het veld moest ruimen.

Marc-Marie kent Yvon door en door als hij het goede antwoord blijkt te weten op de vraag over het vermoorden van een onschuldige burger: “Ik denk wel, dat ze het wel zou doen, met de ogen dicht en sorry zeggend.”
Marc-Marie ziet een terugkeer van Gijs niet zitten: “Gijs nog een keer terug zeker, voor de derde keer, ja halloow!”

“De AVRO heeft het zwaar, maar nog niet zo zwaar!” Angela moedigt de finalisten nog even aan om de AVRO wat eurootjes lichter te maken.

Marc-Marie weet het heel zeker: “Yvon is de MOL!!!”

"Als je nu nog onzeker bent, dan vind ik dat je verdient dat je aan een paal naar het vliegveld geslepen wordt." Marc-Marie is dus zeker van zijn zaak.
Yvon is het niet met hem eens: “Ik eh ga voor 100.000 % op Lottie.”

“Het klinkt misschien stom, maar ’t is mijn maatje in ’t spel.”  Lottie verdenkt op haar beurt Yvon totaal niet.

Eindelijk mag Angela de verlossende woorden zeggen: “Het spel is gespeeld…. over enkele ogenblikken hebben we een winnaar, een verliezer en een mol…. er zit 23.000 euro in de pot en die zijn voor ……..Marc-Marie!”

Quotes uit aflevering 10

“Precies 7 maanden geleden waren ze hier ook…en toen nog gewoon argeloos, liepen ze één voor één naar binnen, sommige zijn een ervaring rijker en anderen zijn een illusie armer.” Aldus Angela die terugblikt op de afgelopen tien weken Wie is de Mol.

Roeland legt Jim aan het begin van de meeting het vuur aan de schenen: “Is dit een mollenstreek? Is dit een mollenstreek?”

“Als je de mol maakt met Roeland Fernhout, dan maak je Roeland Fernhout de mol.” Jim verdacht eerst Roeland blijkbaar.
“Dat hele spel van die paranoia, dat infiltreert alles op een gegeven moment.” Aldus Roeland die het nu allemaal heel goed door heeft.

Angela tegen Roeland:Je was ontzettend hard bezig jezelf verdacht te maken.”
Victoria is een ervaring rijker na haar deelname aan Wie is de mol: “Ik heb het persoonlijk onderschat.”

Es kijken of ze dit redt of dat ze wordt omgeblazen.” Yvonne over Victoria in de truckopdracht: blijft haar foto overeind?

Yvon legt één van haar molacties uit: “Ik zei als domme blondjesgrap ‘Brad Pitt’ zodat er in ieder geval geld verloren werd.”
Victoria kan zich zelf wel voor haar hoofd slaan: “Wat jammer dat ik eh mijn gevoel niet heb gevolgd in die ronde dat ik er uit ging."

“Die vent, die Sander, die lult maar wat.” Jim heeft Sander nooit echt vertrouwd in het spel.
“Maar ’t is der hé?” Jim heeft toch nog even de bevestiging van Angela nodig om er zeker van  te zijn dat Yvon de mol is.

Yvon over Gijs: “Hij was ons aan het sussen, maar hij had gewoon niet door dat ik de boel aan het flessen was.”

"Sander was gewoon het spel ook.” Volgens Marc-Marie zou het spel niet hetzelfde geweest zijn zonder Sander de Heer.
“Juist mijn fanatisme en mijn spelgevoel, denk ik, hebben mij uiteindelijk misschien ook wel de das omgedaan, maar hebben me ook altijd op de been gehouden.” Aldus Sander die zijn manier van spelen verduidelijkt.

Yvon expliceert een sabotage: “Ik zat zo obvious te saboteren dat je denkt dat kan de echte mol nooit zijn, die zou het er nooit zo dik bovenop leggen."
“Stom hé? Hoe stom kun je zijn met alles?” Sander baalt nog steeds vanwege het feit dat juist hij, de molspeler eerste klas, de mol in vertrouwen heeft genomen.

Marc-Marie wrijft het Isabelle nog even onder haar neus: “Zie je hoe ik voor schut stond op ’t strand?”

“Lottie is gewoon een nekkenbreker!” Gijs geeft Lottie de schuld van het feit dat zij veel van de kandidaten op het verkeerde been heeft weten te zetten met haar “molacties” die geen molacties bleken te zijn uiteindelijk.
“Ik ben nooit hulpmol geweest.” Sander had blijkbaar maar al te graag de rol van hulpmol willen spelen.

Yvon over haar sabotagepoging tijdens de kunstopdracht, die jammerlijk genoeg niet werd opgemerkt door de Australische kunstcriticus: “Wat is er nou Hollandser dan een weiland met witte overhemden?”
“Een mol opereert subtiel. Dat is mijn tactiek.” Yvon over haar werkwijze.

“Ja ik heb heel erg de mol zitten spelen.” Lottie heeft daar achteraf gezien heel veel spijt van omdat Jim daarom het spel moest verlaten.

“Lottie deed zulke nare, lullige dingen die helemaal pasten bij dit programma.” Gijs over Lotties molgedrag.
Yvon had het enorm moeilijk. Onder het genot van een drankje doet ze de volgende uitspraak die hier van getuigt: “Zwaar vak hoor, mol zijn.”

“Het is zo fijn om iemand hier te vertrouwen.” Uitspraak van Marc-Marie ten tijde van het pact met Yvon.
Yvon kreeg alleen maar problemen door dat pact: “Ik moest van dat pact af het werd een blok in plaats van een pact.”

Sander over het “gekke” gedrag van Gijs: “Een man van 1 meter 99: waarom neemt niemand de leiding?”

"Jullie snappen het echt niet hè, door mij hebben jullie überhaupt geld verdient, stelletje kleuters!" Jim snapt niet dat zijn briljante kofferwissel door sommigen als molactie werd gezien.

“Ik hoefde niks te doen als mol” Yvon is de vele hulpmollen nog steeds dankbaar tijdens de koffertjesopdracht, maar eigenlijk geldt dat voor alle opdrachten dankzij de 9 andere mollen tijdens dit Wie is de Mol seizoen.