Verslag aflevering 3

Een trein vol mollen

Het verblijf op Kangaroo island is voorbij. De geblesseerde Gijs heeft de groep moeten verlaten en zijn vertrek laat een leegte achter. Helaas, maar zo is het spel en een nieuwe spannende opdracht ligt alweer klaar.
Hiervoor is Angela op zoek naar 4 collega's, 3 vrienden en 2 stokers.
4 Collega's, 3 vrienden en 2 stokers? Zelfs deze eenvoudige klus blijkt voor de groep aanleiding tot chaotische taferelen. Want wie zijn je vrienden? En kan je collega ook stoker zijn? Er is een stemming nodig om te bepalen of er over de verdeling gestemd gaat worden. En dit was slechts een voorbode van de chaos die de groep nog te wachten stond.
De stemming levert uiteindelijk de volgende verdeling op:
Stokers: Marc-Marie en Roeland
Vrienden: Jim, Sander en Yvon
Collega's: Yvonne, Isabelle, Lottie en Victoria
De opdracht luidt als volgt: De 3 vrienden vertrekken met 8 postzakken èn de 2 overgebleven rugzakken van de vorige aflevering in een oude Dodge op treinwielen, over het spoor. Daarbij moeten zij de zakken en de tassen, zowel links als rechts van het spoor, aan palen hangen. Deze zakken zijn voorzien van een naam en in de Dodge ligt een mobieltje.
De anderen vertrekken later met een trein over dit zelfde spoor.
De 2 stokers, ook voorzien van een mobieltje, bevinden zich voor in de trein en hebben een lijst met de namen die op de zakken staan en wat zich in die postzakken bevindt. Er zijn zakken die geld opbrengen, maar er zijn ook zakken met een bom. En die kosten geld! Zij kunnen via de mobiel contact zoeken met de 3 vrienden om er achter te komen waar welke zak hangt. De 4 collega's moet vervolgens met een haak, als een soort ringsteken, die goeie zakken in de trein zien te hijsen.
Simpel genoeg zou je toch zeggen.
Maar.... ook de Mol gaat stoken. Yvon ontvangt een telefoontje waarbij haar beloofd wordt dat zij, als er bij deze opdracht géén geld verdiend wordt, aanwijzingen zal krijgen die haar zullen helpen bij de executieopdracht.
Toch zou de Mol de Mol niet zijn als hij/zij het hierbij zou laten. Ook Jim en Isabelle ontvangen een dergelijk bericht. En uiteraard geldt voor alledrie: Mondje dicht!!

Voor de vrienden kunnen vertrekken willen Sander en Yvon graag van Jim horen wat hij in zijn vrije tijd heeft uitgespookt. Ze misten hem al een poos en vinden dat erg verdacht. Achteraf lijken zijn bezigheden zeer onschuldig. Alleen een toiletbezoek in een bingocafé en wat rondhangen op een pleintje.
Enigszins gerustgesteld gaan de vrienden met de Dodge op pad. Geen van drieën heeft enig benul wat de namen op de postzakken precies inhouden en daarom wordt besloten maar gewoon her en der iets op te hangen. Yvon bemoeit zich expres nergens mee en besluit zich alleen op het ontdekken van de palen te richten.

Voordat de trein het spoor kan gaan volgen, vertelt Angela dat Roeland de groep heeft moeten verlaten. Hij was al een paar dagen niet lekker en artsen vinden verdere deelname niet verantwoord. Lottie biedt aan om in Roelands plaats als stoker te fungeren en, na het afspreken van de seinen, kan de trein vertrekken.
Marc-Marie en Lottie hebben een lijst met de namen die op de postzakken staan gekregen en weten ook wat er in deze postzakken zit. Geld of een bom. Één blaas van de stoomfluit betekent dat de postzak naar binnen gehaald moet worden. Horen de collega's niets, dan moet de zak blijven hangen.
Marc-Marie belt de 3 vrienden om van hen te horen welke zak waar hangt en leert al gauw dat hij daar weinig van hoeft te verwachten. Ook de communicatie met de collega's in de wagon is verre van goed en zo stapelt het ene misverstand zich boven op het andere. Niemand lijkt van plan om welke aanwijzing dat ook goed door te geven.
Ook het postzaksteken blijkt moeilijker dan gedacht. Aan het eind van de rit blijkt de buit slechts te bestaan uit één rugzak, die van Yvonne.
Geen geld in de pot, maar iedereen is blij dat er ook geen geld UIT de pot hoeft.
Na deze enerverende opdracht worden inkopen gedaan voor het avondmaal. Na pasta, saus en salade is het voor allen goed rusten.
dag 5 in Adelaide
De opdracht van vandaag wordt gespeeld in het Dutch Community Centre in Adelaide. Gespeeld wordt het spel 'Wie van de drie', waarbij een panel van Australiërs van Hollandse oorsprong er achter moet komen wie de echte Marc-Marie Huybrechts (cabaretier) en de echte Victoria Koblenko (soapactrice) zijn. Iedere foute oplossing levert de kas € 1000,- op. Zowel Marc-Marie, Sander en Jim, als Victoria, Isabelle en Lottie leveren een prima prestatie en zo levert deze aflevering van de Mol tenslotte het mooie bedrag van € 5000,- op.
Het volgende spel was Mysterie Box.
Yvon en Yvonne mochten door middel van vragen waar ja of nee op geantwoord kon worden (en dat werd zichtbaar door een groen en een rood lampje) vragen stellen aan een mysterieuze gast in een gouden doos. Als één van de dames binnen de tijd wist wie er in de doos zat, leverde dat € 2500,- op. Maar... bij iedere genoemde naam ging er € 500,- af. De Brad Pitt van Yvon lijkt een ernstige misser en nauwelijks een mollenstreek. Gelukkig wist ze nog geen 2 tellen later the one and only Gijs Staverman uit de box te toveren!! Opbrengst € 2000,-.
De grootste verrassing was wel dat Gijs weer terug is in de serie.
Vanwege het gedwongen vertrek van Roeland is er vandaag GEEN executie.