Verslag aflevering 6

De angst regeert...

Van de natuurschoon op Kangaroo Island en de grauwe dagen in Adelaide, verhuizen de kandidaten op de 9e dag van het spel naar de hitte van Darwin en omgeving. Tijdens de trip naar Noord-Australië horen de kandidaten elkaar flink uit. Er wordt flink gestookt en men probeert te achterhalen wie wie verdenkt.

Voor de eerste opdracht worden de kandidaten op een boot in Adelaide River gedropt. In deze rivier leeft de zeer gevaarlijke zoutwater krokodil. Aan de kandidaten de taak deze beesten te voeren, door middel van een stok met een stuk vlees eraan. Als de krokodil uit het water springt en naar het vlees hapt, dient een andere kandidaat hiervan een foto te maken. Per geslaagde foto is er €250,= voor de pot én maakt de kandidaat die de foto heeft gemaakt kans om een vrijstelling te verdienen in de volgende opdracht.
Eenmaal op de rivier blijkt het niet zo makkelijk als gedacht. De angst slaat toe bij de kandidaten en met name Lottie geeft aan bang te zijn voor krokodillen. Marc-Marie waagt als eerst een poging een krokodil te voeren en slaagt direct. Jim legt de gebeurtenis vast op foto. Jim geeft de foto aan Isabelle om hem op te laten drogen … en even later is de foto verdwenen. Jim is er goed ziek van. Isabelle voelt zich schuldig en Yvon krijgt de schuld. Marc-Marie biecht echter aan de kijkers op dat híj degene is geweest die foto van Jim gejat heeft. Marc-Marie vindt dat zijn medekandidaten maar eens wat beter moeten opletten en niet alleen maar bezig moeten zijn met het opschrijven van allerlei details.  ‘Het lijkt wel een bejaardenreis naar Lourdes.’ Na de opdracht stopt Marc-Marie de foto van Jim weer in zijn tas. Ondertussen gaat de opdracht verder. In de chaos blijkt het nogal een moeilijk een fatsoenlijke foto van een springende krokodil te maken.  Met name Isabelle, Lottie en vooral Yvon hebben de grootste moeite om een goede foto te maken. Toch lukt het ze uiteindelijk allemaal een springende krokodil op de gevoelige plaat vast te leggen. Alle gemaakte foto’s, behalve die van Jim die ‘m nog steeds kwijt is, worden goedgekeurd en de groep verdient 6x€250,=, is in totaal €1500,= voor de groepspot.
Die avond brengen de kandidaten door op Goat Island. Daar kan €3000,= worden verdiend. Midden op het eiland staat een televisie, waar programma’s over krokodillen worden uitgezonden. Elke kandidaat, behalve Jim die zijn foto kwijt was, moet een programma gaan volgen en kan de volgende dag, door het goed beantwoorden van een vraag over dat programma, €250,= winnen. Beantwoorden alle kandidaten hun vraag goed wordt het prijzengeld verdubbeld én wordt er een vrijstelling verloot. De kandidaten worden echter omringt door enge beesten en rare geluiden en dat maakt het televisie kijken er niet gemakkelijker op.

Niet alleen de mol houdt de gemoederen bezig, ook de kandidaten zelf houden van een beetje stoken. Jim heeft als wraak voor zijn verdwenen foto het molboekje van Isabelle gestolen. Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Isabelle is van haar stuk, maar heeft geleerd van haar fouten en houdt een rezerveboekje bij. Maar Jim heeft schik en ontkent lachend als Isabelle vraagt of hij er iets van weet.
Als de avond valt gaat Lottie als eerst naar het midden van het eiland. Ze wordt voortdurend afgeleid door de enge geluiden, maar zegt dat de tijd vliegt als je eenmaal daar zit. Sander moet als tweede, maar kan zijn concentratie niet bij zijn documentaire houden. Als derde mag Yvon. Ze krijgt een uitzending uit de 1e molserie voorgeschoteld, maar door het idee dat er elk moment enge beesten voorbij kunnen komen, zorgt ervoor dat ze niet veel van de uitzending meekrijgt. Gijs is de vierde kandidaat. Met een biertje probeert hij te relaxen en zo veel mogelijk informatie uit zijn documentaire te onthouden. Na Gijs mag Marc-Marie. Hij is doodsbang en probeert met boegeroep de enge insecten weg te jagen. Isabelle moet middenin de nacht als laatste en probeert zich zoveel mogelijk te concentreren op ze horrorfilm die ze krijgt voorgeschoteld.
Dat blijkt achteraf aardig gelukt. De volgende dag blijkt namelijk dat de angst de overhand heeft gekregen en dat alleen Isabelle haar vraag juist weet te beantwoorden. Er wordt slechts €250,= verdiend en er is geen vrijstelling te verloten. Maar er wacht direct een herkansing voor de kandidaten. Er worden 3 duo’s gemaakt. Één iemand van dit duo gaat mee in een vliegtuigje en krijgt een stunt voor de kiezen. Aan de hand van de aanwijzingen die diegene vanuit het vliegtuig aan de ander geeft, moet zijn of haar partner raden welke stunt de ander zojuist heeft uitgevoerd. Als alle 3 de stunts worden geraden gaat er €3000,= in de pot. Echter als er stunts niet geraden worden is er geen man overboord. Iemand met een sterke maag mag het aantal stunts wat mislukt is herkansen. Als deze dan alsnog worden geraden komt er alsnog €3000,= in de pot. Mocht de groep er dan weer niet in slagen het juist te raden, gaat er €3000,= uit de pot.
Gijs en Jim zijn het eerste koppel. Jim gaat het vliegtuig in en is dolenthousiast. Zo enthousiast zelfs dat hij Gijs vergeet aanwijzingen te geven. Maar uiteindelijk zegt Jim toch wat en raadt Gijs de stunt. Jim is als een kind zo blij als hij het vliegtuigje uitstapt. Daarna komen Yvon en Marc-Marie. Laatstgenoemde neemt plaats in het vliegtuig en geniet in volle teugen. Marc-Marie roept maar: ‘En nog een loop en nog een loop!’ en dat maakt het voor Yvon niet al te moeilijk om de stunt te raden. Bij het laatste koppel gaat het echter mis. Lottie omschrijft haar stunt niet goed en Sander gokt fout. Isabelle krijgt echter een herkansing. Ze omschrijft haar herkansingsstunt zo duidelijk, dat het voor de groep niet moeilijk is om de stunt te raden. De groep wint opnieuw geld, ditmaal €3000,=. De mol heeft dus slechte zaken gedaan deze aflevering.
Maar dan komt de test. De afgelopen aflevering was het percentage goede antwoorden gestegen naar 40%. Komen ze hierboven, moet er één iemand weg, is het lager, gaan er 2 mensen naar huis. Angela drukt op een toets en er verschijnt … 38%! De groep is diep geschokt, het worden dus twee afvallers! De executieronde gaat van start: Lottie GROEN! Jim ROOD! Jim is de eerste afvaller. Angela gaat direct verder: Marc-Marie GROEN! Isabelle GROEN! Sander GROEN! Gijs en Yvon houden elkaar stevig vast: Gijs ROOD! En dan is het nu ook echt voorbij voor Gijs. Het duo neemt afscheid en Gijs draagt de pot over aan Marc-Marie.

Terwijl Angela de heren meeneemt, blijft de groep verslagen achter. De mol heeft alsnog toegeslagen...