Verslag aflevering 8

Ieder voor zich

Vooraleer de aflevering van start gaat, geeft Angela reeds te kennen dat de kandidaten samen iets zullen gaan doen. Ze zullen niet alleen met elkaar maar ook tegen elkaar gaan strijden.
Dag 13      

Ubud, Bali

De kandidaten vinden het spijtig dat er mensen zijn vertrokken. Uiteraard niet zó spijtig dat ze liever zelf uit het spel verdwenen zouden zijn en zeker niet nu de finale lonkt. After all, the game still continues.
Padma Beach

De kandidaten krijgen een kompas en een touw van 25 meter ter beschikking. Ze krijgen 2 uur de tijd om op het strand onder het zand aanwijzingen te vinden. Deze aanwijzingen zullen duidelijk maken wat de kandidaten verder moeten doen. Als de opdracht slaagt, wordt de pot gespekt met maar liefst 4000 euro.

Als aanwijzing hebben de kandidaten: 35 meter, 154 graden. De groep gaat ermee aan de slag, maar natuurlijk gaat er weer een hele hoop chaos mee gepaard. Lottie wordt verondersteld de opdracht snel op te lossen aangezien ze vroeger wiskunde gestudeerd heeft. Zelf vindt ze het een beetje gek dat dit van haar verwacht wordt. Ook Lottie weet er geen raad mee. Marc-Marie probeer de boel een beetje te coördineren, wat echter niet van een leien dakje loopt. Yvon vindt het belangrijk dat er precies 1 meter afgemeten wordt zodat grotere afstanden ook precies afgemeten kunnen worden. Vervolgens graven de kandidaten nog 3 briefjes op waarop weer een afstand en een aantal graden staan. Bij de briefjes zit evenwel nog iets anders, met name vliegers. Uiteindelijk vinden ze ook nog een polaroid.
Angela legt het verdere verloop van de opdracht uit: de kandidaten moeten 3 vliegers binnen het uur in de lucht krijgen. Niet de gevonden kleine vliegers, maar hele grote. Op de vliegers staan woorden. De kandidaten moeten proberen de vliegers zodanig naast elkaar te krijgen dat de woorden als een zin te lezen zijn. Vervolgens moet er een polaroid van gemaakt worden. Als Angela de zin kan lezen, verdient de groep de eerdergenoemde 4000 euro.
Marc-Marie begint te rennen en als zijn vlieger in de lucht hangt, is het woord “WIE” te lezen. Dan is het de beurt aan Isabelle: bij haar verschijnen de woorden “IS DE”. Ten slotte steekt ook Yvon van wal en op haar vlieger staat het woord “MOL”. De kandi’s vinden het moeilijk om met 1 touw zo’n zwaar ding in de lucht te houden. Het is aan Lottie om er een foto van te maken. Om geen foto’s te verspillen, neemt ze rustig haar tijd om de 3 vliegers mooi in beeld te hebben.
Dit leidt tot ergernis bij Marc-Marie en uiteindelijk trekt Lottie 2 foto’s die bijzonder mooi gelukt blijken. Het is enorm moeilijk om 3 van zulke vliegers mooi naast elkaar te krijgen opdat de woorden als zin gelezen kunnen worden en zeker als Marc-Marie aanvankelijk een heel eind weggaat. Bijgevolg kan Angela de woorden niet lezen, maar ze heeft het gezien en oordeelt dat het in orde is. Het bedrag van 4000 euro is verdiend en de pot komt op 19000 euro te staan. Er is weer wat verdiend. Eindelijk!

Die avond mag iedereen iemand kiezen om te interviewen. Er mogen 3 vragen gesteld worden en alles mag gevraagd worden, behalve die ene vraag. In dit stadium van het spel is alle informatie natuurlijk welkom. Isabelle interviewt Yvon, Marc-Marie kiest voor Lottie, Lottie houdt op haar beurt een tête-à-tête met Yvon en Yvon wil Isabelle wel eens uithoren.
Dag 14

Garuda Wisnu Kencana

Vandaag valt er een vrijstelling te verdienen. De kandidaten zullen ingedeeld worden in 2 koppels. Ze zullen ten strijde trekken tegen Godzilla. Godzilla bevindt zich op een truck en bewaakt de sleutel die op de kist past waar de vrijstelling in zit. Godzilla heeft 8 levens en de kandi’s hebben er elk 3. De vrijstelling kan pas gehaald worden als Godzilla gedood is. De kandidaten moeten zichzelf echter weer "opladen" om te kunnen blijven schieten en dat doen ze achteraan de truck waar Godzilla staat. Hoe langer je wacht om jezelf op te laden, hoe minder levens je terug kan vergaren. Een opdracht zou echter geen opdracht zijn als er geen geld te verdienen viel. Op het strijdveld bevinden zich kokosnoten die omwonden zijn door een lintje. Als er op zo’n lintje geschoten wordt en het verandert van kleur, dan maakt dat duidelijk dat er 1000 euro verdiend is. Maar alleen het geld dat de uiteindelijke winnaar van de opdracht binnenbrengt, wordt ook daadwerkelijk op het saldo geschreven.
Isabelle en Marc-Marie vormen Koppel A en Lottie en Yvon vormen Koppel B. Isabelle en Marc-Marie stellen zich defensief op en laten Lottie en Yvon aanvallen. Toch is het Isabelle die als eerste van het strijdtoneel verdwijnt. Even later loopt Lottie naar de truck om zichzelf weer op te laden zodat ze opnieuw kan schieten. Yvon schreeuwt de hele tijd dat ze dichterbij moeten komen maar dat ziet de rest niet zitten.
Yvon vermoordt Godzilla bijna in haar eentje en zodra de vijand geëlimineerd is, spurten de kandi’s naar de truck. Yvon pakt de groene vlag en dan is het tijd voor anarchie. Marc-Marie schiet Yvon en Isabelle af en gaat ervan door. Lottie schiet Marc-Marie af. In de tussentijd heeft Yvon zich weer tot leven gewekt en gaat met de vlag lopen. Plots wordt het duidelijk dat Yvon ook de sleutel heeft om de kist met de vrijstelling te openen. Isabelle is buiten strijd, Marc-Marie laadt zich nog op maar heeft al een te grote achterstand en Lottie doet niet veel moeite meer om de vrijstelling nog te winnen. Heel diep van binnen vindt Lottie het ook helemaal niet zo erg om Yvon de vrijstelling te gunnen. Volgens haar heeft Yvon de vrijstelling niet nodig, want zij is de mol en Yvon is van mening dat Lottie de vrijstelling toch niet nodig heeft want zij is immers de mol. Het is uiteindelijk Yvon die de vrijstelling in de wacht sleept: haar finale is binnen.
Dag 15

Jimbaran

Na een stevig ontbijt, is het tijd voor de allerlaatste executie. Nu uit de boot vallen, is heel zwaar. Zowel Isabelle als Marc-Marie zijn ervan overtuigd dat ze naar de finale gaan. Lottie vermoedt dat ze goed zit, maar durft geen uitspraken doen over het al dan niet halen van de finale. Yvon is uiteraard helemaal ontspannen. Dan komt Angela, de spanning stijgt. Isabelle wil als eerste. Angela typt haar naam in en … ROOD. Net als Sander kan Isabelle het zelf nauwelijks geloven dat ze eruit ligt maar het is niet anders: Isabelle moet net voor de finale vertrekken. Ze neemt afscheid van haar teamgenoten en vertrekt met Angela. Net als Yvon eerder, zijn Marc-Marie en Lottie door het dolle heen met het behalen van hun finaleplaats. Nog 1 week en dan is het spel gespeeld. Nog 1 week en dan weten we (hopelijk) wie de winnaar is, wie de verliezer is, maar vooral … wie de mol is.