Het land van de Mol

Het eerste Molgebied.....Kangaroo Island!

Kangaroo Island. is het twee na grootste eiland van AustraliŽ, bijna net zo groot als Luxemburg. Vroeger leefden hier Aboriginals maar door onbekende oorzaak zijn die ca. 2000 jaar geleden verdwenen. Zoín kleine 10.000 jaar geleden werd het eiland van het vastenland gescheiden, waardoor de inheemse flora en fauna hier geheel is behouden. Het maakt dit eiland tot ťťn van de laatste ongerepte paradijsjes die de Aarde nog kent. Je kunt het beschouwen als een soort quarantaine-oord voor bedreigde diersoorten.
Er leven, hoe kan het ook anders, veel kangoeroes, maar ook bijvoorbeeld koala's en emoes. PinguÔns en een kolonie zeldzame zeehonden en zeeleeuwen hebben hun plek hier gevonden. Nergens ter wereld kun je deze dieren zo dicht benaderen als hier. Het eiland bestaat voor een groot gedeelte uit wildernis en nationale parken. Een perfecte combi-natie van branding, zand, zon en natuurschoon. Kapitein Flinders en zijn hongerige mannen ontdekte het eiland in 1802. Ze vonden geen inwoners, maar des te meer kangoeroes en dat was precies wat ze op dat moment nodig hadden. Hij noemde het eiland naar dit dier.
Er heerst een aangenaam klimaat. Mild tijdens zomer en winter. De koele zeewind vraagt wel soms om winddichte kleding en in het binnenland kan het  zomers wel eens behoorlijke warm zijn.
Vanuit Cape Jarvis,  even ten zuiden van Adelaide op het Fleurieu Peninsula kun je in 45 minuten tijd het eiland per ferrydienst bereiken. Er zijn ook vluchten vanuit Adelaide naar Kangaroo Island, zoals onze Mol dit jaar zeker zal kunnen beamen!
De grootste stad en belangrijkste haven op Kangaroo Island is Kingscote. Een rustig stadje met amper 4000 inwoners. Na Flinders kwamen hier ook Fransen en Amerikaanse robbenjagers bezochten het eiland. De inhammen en bush van het eiland werd een verzamelplaats van een bende ontsnapte gestraften, deserteurs en schipbreukelingen, die uiteindelijk in het gareel werden gebracht door Governor Wally. Door de slechte kwaliteit van de grond en het water was het erg moeilijk leven voor de kolonisten. Daarom verhuisden zij weer snel naar het vaste land.
Penneshaw is het andere haventje op het eiland waar de ferry aankomt. Het ligt op het Dudley Peninsula. Het kijkt uit op  Backstairs Passage, zoals de zeestraat tussen het eiland en het vaste land genoemd wordt. Het stadje is een volksmuseum rijk en er is ook een informatiecentrum waar je alles te weten komt over de plaatselijke pinguins. Je kunt van hieruit ook een excursie maken naar de dichtbij gelegen pinguÔnkolonie.
Verder telt het eiland 2 Nationale parken. Sael Bay Conservation Park aan de zuidkust. Het is het tehuis voor meer dan 500 beschermde zeeleeuwen.
Flinders Chase national park staat bekend om zijn natuur. Je kan er genieten van vele wilde bloemen en bizarre rotsformaties, gevormd door eeuwen invloed van wind en golven. Tijdens een wandeling door het park kun je zee egels, zwarte kakatoes zowel als koalas, wallibies en kangoeroes tegen komen.
Tenslotte is op de noordkaap een bezoek aan het Cape Borda Lighthouse beslist de moeite waard. Het moet ťťn van de meest geÔsoleerde plekken zijn van AustraliŽ.

  Meebrullen!...op een kangoeroe ei-hei-land

  Waardevolle informatie over Kangaroo Island

Highlights van Kangaroo Island