Column

It takes two, to Tango

It takes two, to Tango.
 
Wat is nu de beste positie voor de mol? In de groep van acht, of in de groep van twee?
 
Laat de rest het werk doen, ik tango er wel op los, en ga zo ongemerkt met mijn tango-partner naar aflevering vier, zonder dat mijn aanbod op het vliegveld als een mollen-actie wordt gezien. Of is het misschien verstandiger om als mol de enige vrijstelling in het memoryspel voor de neus van de andere 7 weg te kapen? In de finale kom ik zonder meer, daar ben ik mol voor.
 
Ik besluit het rustig aan te doen, de groep doet zo ontzettend zijn best om niet mollerig over te komen, dat ze niet zien dat mijn vrijstelling hen tevens 2000 euro voor de pot heeft gekost. Mooi, de eerste greep uit de prijzenpot is gedaan.
 
Nee, natuurlijk ben ik Toine niet, ik ben de mol, en die doet anoniem zijn werk. Aangezien een mol in het spel onzijdig is, betekent dit niet dat ik dus een man ben. Ik lach me wezenloos. De groep heeft dan weliswaar geleerd hoe hulpeloos hulpmollen te werk gaan, en zorgen ervoor dat ze niet diezelfde fout maken. Maar iedereen heeft wel een steekje laten vallen. Geert met het verkeerde drankje, Chris met het verkeerde huisdier, maar wie goed heeft opgelet, zag dat ik met het memoryspel onbedoeld hulp kreeg, waardoor de kandidaten die daar het meeste recht op hadden, de jokers aan hun neus voorbij zagen gaan. Wat ze niet weten, is dat hen dat snel zal opbreken.
 
It takes two to Tango, ik zei het al.
Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!