Column

Wat U niet zag (maar altijd wenste te weten)

Poesjenellen.
Dat zijn deze kandi's. Zoek maar even op wat dit "Antwaarpse" woord betekent.
Ze zijn zo volgzaam. Een kleine hint van de Mol was voldoende om hen op een dwaalspoor te zetten bij de dansopdracht.
Daar moest dus niet echt gemold worden.

Maar de opdracht in het bos. Soms krijgt een Mol van die blitz-ideŽen.
Je kan deze momenten trouwens herkennen aan het brandende lampje boven het hoofd van de Mol in de cartoons van Vriendlief.
Dat het jullie "Internet speurders" nog niet is opgevallen zeg.

Blijkbaar heeft niemand van jullie er bij stilgestaan waarom net de laatste twee foto's fout zijn geraden.Zijn Peggy en Miloeska dom? Niet allebei zou ik zeggen.
Zijn er twee Mollen in het spel? No way, Josť.

Hier volgt de echte reden:

Zwevend als een eekhoorntje was de Mol onderweg naar platform 5. Uiteraard had de Mol, net als echte Flandriens, "in volle vaart" een sanitaire stop kunnen houden. Maar ja, dat is ook geen zicht als het in beeld wordt gebracht.
De Mol komt dus aan bij boompje 5 en vraagt aan de daar aanwezig crew-leden om even het onderliggende bladerdek te mogen bemesten.
Natuurlijk met de vraag of ze zich even naar de andere kant willen draaien.

Tijdens de kabelvlucht had de Mol gemerkt dat er 2 foto's niet ver van alkaar waren geplaatst, de ene gericht naar boom 5, de andere naar platform 6. Het was dus een koud kunstje om een "pitstop" verhaaltje uit dat mollige duimpje te zuigen en vervolgens de foto's van plaats te verwisselen.

Uiteraard konden Peggy en Miloeska hierdoor foto 5 en 6 niet correct plaatsen. Die blik van verbijstering in de ogen van Peggy, zo van "ben ik nu helemaal zot geworden?". Hilarisch gewoon. Maar ze dacht niet verder na en vond Toine met een jurkje best wel tof, dus reageerde ze verder niet.
En Miloeska, tja, die was door haar hormonale omwentelingen al voldoende in de war en was er nu zeker helemaal van overtuigd dat ze gek aan het worden was. Ze zweeg maar, want ze had al genoeg ambras met Richard (alias "de pilchard") en wilde niet als "totaal geschift" overkomen.
Arm kind.

Ach ja, voordat ik het vergeet: na de opdracht ging de Mol onmiddellijk naar de WC. Iemand van de crew merkte toen nog op: die spuit nog harder dan een oliebron in het Midden-Oosten.
Jaja, knappe uitspraak voor iemand die het Noorden helemaal kwijt is.

En ja, dien ik nog te vemelden dat er met de montage "creatief" is omgesprongen wanneer Peggy en Milouska de foto-volgorde aan het oefenen zijn.
Herbekijk deze fase maar even en herken het knip- en plakwerk.
"Copy paste" is what I taste.

Poesjenellen!
Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!