Column

Aflevering 2: D’r op of d’r onder

Aflevering 2, het was d’r op of d’r onder. Mijn favoriet Toine had via de begin filmpjes samen met Chris als enige kans deze aflevering eruit te vliegen.  Toine had nog wel 6 jokers, maar je weet het nooit. Wie is de mol is onvoorspelbaar. Vooral toen ie jokers ging delen met Frédérique zat ik met samengeknepen billen voor het tv scherm. “Niet doooenn!!!” schreeuw ik nog in mijn enthousiasme, maar ja, tevergeefs, dat besef ik ook meteen. De verwijtende blikken in de kamer laten me eveneens weten dat mijn fanatieke houding niet op prijs wordt gesteld.

Terug naar de aflevering. Ik heb mijn kaarten op Milouska gezet. Of dat verstandig is? Waarschijnlijk niet want ik kom waarschijnlijk pas in de finale-aflevering tot de juiste mol. Maar je moet toch een standpunt hebben, wanneer je voor de zoveelste keer gevraagd wordt: ‘en wie denk je dat de mol is?’
Daarnaast denk ik dat ze als grote fan, weet hoe ze het spel spelen moet. Ook vond ik haar in de eerste aflevering verdacht doen. Het fundament voor je molverdenking is gelegd. Nu dat fundament nog uitbouwen.
Milouska was wel erg aanwezig deze aflevering, tactiek of speelt haar fanatisme haar toch parten?
De aflevering op zich was voor mij niet heel spectaculair. De hoogtepunten waren nog wel Chris’ gedesillusioneerde reacties op weer een onhandige actie van Milouska.

Dan even terug naar de muzikale hint van afgelopen maandag. Leonard Cohen zong zo mooi:. I cannot follow you, my love, you cannot follow me.
Liz volgde toch haar man in voor-  en tegenspoed? En die distance between them, ze zit wel ver van de groep verwijderd.
Zou het dan toch Liz…? Neee dat kan toch niet? Welke mol stapt nou vrijwillig 2 afleveringen uit het spel? Anderzijds: Er werd wel verdacht veel geld binnengehaald deze aflevering. De pot staat nu, na 2 afleveringen, al bijna op de helft van de eind pot van vorig jaar. Liz, Roderick, Milouska?
En toch is er ook iets dat me naar Frédérique toe trekt. Ze lijkt heel rustig en lijkt alles in de hand te hebben, het stereotype van een mol?
En dan nog die 4 andere kandidaten. Ook op hen valt er wel iets ‘molligs’ te betrekken. Was Mary-Lou’s angst fake en wilde ze het doen á la George? Of was ze echt bang? En Peggy? Ook zij lijkt zo rustig, alsof ze alles onder controle heeft. Al deze vragen zullen pas over een maand of 2 beantwoord worden.

Oh ja, dan nog Toine, hij mocht gelukkig blijven. Groot was mijn opluchting. De irritatie om mij heen verdween als donderslag bij heldere hemel bij het zien van mijn gelukkige glimlach.
Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!